Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld Sterrenbeelden

De meest krachtige planeet in de vedische astrologie

Vedische astrologie is een onderdeel van de sterrenkunde. Het begint waar de astronomie eindigt. De planeten die rond de zon draaien creëren een grote impact op het leven van mensen op aarde. Om de horoscoop van een persoon te begrijpen, vormen de 9 dierenriem planeten de allerbelangrijkste criteria. Maar het hangt grotendeels af van waar deze planeten worden geplaatst ten opzichte van elkaar.

Sommige van de meest basale zaken in het leven die worden gedefinieerd door planeten zijn:

  • Geluk in het huwelijksleven van een persoon
  • Hoeveel kinderen zou een paar hebben
  • Wat is de carrière die een persoon zou nastreven?

Als alternatief symboliseert elk van de planeten ook enkele zeer belangrijke dingen in het leven. Net als een voorbeeld, Venus planeet in astrologie is het symbool van liefde en wanneer goed geplaatst, brengt het liefde en geluk in iemands leven. Op dezelfde manier, als de planeet Venus wordt geassocieerd met malefische planeten, of als hij in een huis wordt geplaatst dat niet lucratief is, zijn sommige uitdagingen in het liefdesleven waarschijnlijk.

 

 

Laten we enkele van de meest basale manieren om de planetaire kracht te achterhalen doornemen. Deze zijn geenszins uitgebreid maar geven ons toch een groot idee van hoe een bepaalde planeet ons positief of negatief zou beïnvloeden. Een groot aantal andere factoren komen ook in het spel en deze omvatten aspect en conjunctuur van andere planeten, en ook de specifieke Nakshatra waarin de planeet is geplaatst. Maar het volgende zou de basismanieren zijn om toegang te krijgen tot de kracht van een planeet.

Voordelen planeten

Op een zeer algemene manier worden Maan, Venus, Jupiter en Mercurius beschouwd als nuttige planeten. Terwijl de Zon, Mars, Saturnus, Rahu en Ketu worden beschouwd als ongunstige planeten. Maar elke planeet is bezeten van zijn eigen kwaliteiten en heilzaam zijn en ongunstig heeft veel te maken met de plaatsing van de planeet in zijn horoscoop.

Gunstige en ongunstige huizen

In de Vedische astrologie zijn ook de huizen verdeeld als gunstig en ongunstig. Planeten geplaatst in huizen 1, 2, 4, 5, 7, 9 en 10 worden als gunstig beschouwd. Evenzo worden planeten die in huizen 6, 8, 12 zijn geplaatst als ongunstig beschouwd.

Het verdwijnen van de planeten, het algemene karakter van de planeet en de plaatsing van de planeet in een bepaald huis van je geboortekaart, meten samen aan de kracht en zwakte ervan. Dus de planeten alleen zijn niet sterk of zwak en wat dat betreft kunnen we niet één planeet aanwijzen als de sterkste van alles. Als een bepaalde planeet in het juiste huis wordt geplaatst, kan het je leven verbeteren en alle rijkdom, roem, glorie en de dingen brengen die het meest voor jou betekenen, waardoor het een sterkere planeet voor je wordt. Op dezelfde manier is het “Eén voor elk”.

We zullen nu enkele karakteristieke resultaten definiëren van alle planeten die in overweging worden genomen bij het bestuderen van astrologie. De planeten hebben een bepaald specifiek eigen rendement, maar wanneer het in combinatie met andere planeten is, kan het ook worden beïnvloed door de andere planeten. De plaatsing van de planeten is van groot belang.

Zon

De Zon is ook de atma (ziel) van alle planeten en mensen. Het is de Koning van alle planeten en heeft dus verschillende positieve ervaringen, zoals een vaderlijk figuur zijn, immuniteitssterkte heeft, zelfrespect houdt, rechtvaardig is en gezaghebbend.

Wat de planeet zon over het hoofd ziet, is iemands fysieke gezondheid en vitaliteit. Dus hoe een individu zichzelf op de wereld projecteert, is echt afhankelijk van de zon. Wanneer de zon sterk is in zijn horoscoop, is het individu erg energiek en maakt de zon het individu tot een centrum van aantrekking. Maar de zon is zwak in de horoscoop van een individu, de constitutie kan zwak zijn en de persoon loopt het risico egocentrisch te worden.

Maan

Maan is gerelateerd aan de geest. Het fungeert als de moeder van iedereen en schenkt liefde, gemoedsrust, positiviteit en emoties. Maan is geld. Het vertegenwoordigt ook water en groen. Het staat het dichtst bij de aarde en beïnvloedt ons veel.

De planeetmaan is de heerser over iemands uiterlijk en emoties. Met de maan mooi geplaatst, is het individu gelukkig, en de maan brengt een hogere mate van sociale en fysieke aantrekkingskracht teweeg. Dit zorgt op zijn beurt weer voor succes in het leven, zoals een gelukkig persoon mooi zou integreren met anderen. Maar dit staat in contrast met een maan die niet mooi is geplaatst en die angst, depressie of zelfs ontberingen kan veroorzaken.

Mercurius

Mercurius toont intelligentie. Mensen met een sterke plaatsing van Mercurius in hun geboortekaart zijn zakelijk ingesteld, hebben een beter grijpvermogen, kunnen logisch denken, zijn goed in wiskunde, zijn lenig en alert. Het vertegenwoordigt ook spraak en andere zakelijke activiteiten.

Mercurius is de snelste planeet in het zonnestelsel. Het regelt onze intelligentie en beïnvloedt ook ons ​​vermogen om te communiceren. Met Mercurius keurig geplaatst, is een individu bezeten van hoge intelligentie. Mercurius geeft ook behendigheid, omdat Mercurius ook de handen regeert. Sommige van de mensen die Mercurius op de planeet netjes hebben geplaatst, omvatten een aanleg van spreken, schrijven en onderwijzen.

Niettemin, als Mercurius zwak of aangetast is, zou dit de mogelijkheden van een individu op deze gebieden negatief beïnvloeden. Dit kan soms zelfs vertalen in een harde spreekstijl.

Venus

Venus toont liefdesrelatie en zaken. Het verbetert uw seksleven, levensstijl en brengt geld en welvaart van alle soorten met zich mee.

Hoewel Venus de planeet van liefde is, vertegenwoordigt het ook vrouwen in het algemeen. Venus symboliseert schoonheidskunst en sociale contacten, en de planeet staat in principe voor alle goede dingen in het leven. Wanneer Venus sterk in zijn horoscoop staat, voorspelt het positief voor zijn huwelijk als het paar tevredenheid in hun leven vindt en ook een waardering voor kunst ontwikkelt. Maar als de planeet Venus in zijn horoscoop verzwakt is, kan hij een soort disharmonie in relaties veroorzaken. Men kan zelfs moeite hebben om met anderen te praten.

Mars

Mars toont moed, dapper, technische en wetenschappelijke kracht en vertrouwen. Mensen met een sterke Mars zijn geweldige soldaten, politieagenten, ingenieurs, artsen en aanverwante beroepen die ermee verbonden zijn. Het vertegenwoordigt ook land en onroerend goed.

De planeet Mars is de planeet van atheletes. Het betekent actie. En met de planeet Mars konden we meer te weten komen over hoeveel initiatief een individu feitelijk tot verandering in zijn leven moet brengen. Wanneer Mars sterk is, is het individu bezeten van een capaciteit om zijn concurrenten te overleven. Hij is echt bezeten van het vermogen om op te staan ​​en weg te gaan. Maar wanneer Mars wordt getroffen, kan de persoon uiteindelijk het type zijn van iemand die te veel vecht.

Jupiter

Jupiter staat bekend als Guru – de leraar. Mensen beïnvloed door Jupiter zijn geestelijk intelligent en goed geïnformeerd. Jupiter ondersteunt liefde, relatie en reizen. Het beeldt wijsheid en opvoeding van de persoon uit. Men is ook geneigd om het goed te doen met de mensheid.

Jupiter is een groot begunstigde en het symboliseert wijsheid, religie en expansie. De planeet Jupiter vertelt ons ook over hoeveel rijkdom een ​​persoon tijdens zijn leven zou verdienen. Met een sterke Jupiter in zijn geboortehoroscoop is de persoon waarschijnlijk een goed opgeleide persoon die goed moet doen. Soms als de Jupiter wordt getroffen, volgt materiële welvaart niet.

Saturnus

Shani is een heremiet en beeldt tijd, ouderdom, armoede en leven af. Het is een gerechtelijke planeet en de persoon met een sterke Shani kan goed doen in de politiek, het bedrijfsleven en andere dergelijke sectoren die je zelfvertrouwen vereisen. Een met een sterke Shani is hardwerkend, zelf bekrachtigd en succesvol in het leven.

Saturnus is de planeet van verlies, maar ons helpt ons spoedig onze beperkingen te begrijpen. Het helpt ons de zaken te herkennen waarin we geen verandering kunnen bewerkstelligen. Saturnus is de heerser van discipline en hard werken. Het gaat over verantwoordelijkheid, levensduur en verlies die Saturnus ons leert. Wanneer iemand gezegend is met een sterke Saturnus in zijn geboortehoroscoop, kun je verwachten dat het individu zich engageert en met toewijding aan regels en tradities. Niettemin had een getroffen Saturnus één ongedisciplineerd of zelfs onverantwoordelijk kunnen zijn.

Uranus

Uranus heeft alle hits van Mercurius, maar het is veel krachtiger of ernstiger. We kunnen het de verbeterde versie van Mercurius noemen. Het duidt op extreme kennis en intelligentie, of extreme veranderingen (drastisch) die je kunt ervaren. Het duidt ook moderne technologie, hypnose en zwarte magie aan.

Uranus is toevallig een mysterieuze planeet en betekent een fenomeen dat onvoorspelbaar of ongewoon is. Wanneer Uranus een promotor is in de geboortekaart van een individu, besteedt hij veel aandacht aan zijn originaliteit en vrijheid. Met de gunstige Uranus, is het intellect scherp en de persoon is bezeten met een wens om onconventioneel te zijn.

Neptunus

Neptunus is de verbeterde versie van Venus. Het duidt op intuïtie, schoonheid en sociaal leven. Het is ook bekend voor het creëren van verwarring in het huis waarin het is geplaatst.

Neptunus kan in vele opzichten worden gezien als het omgekeerde van de planeet Saturnus, die standvastig en onbewogen is. De planeet is een idealist, maar kan soms een escapist worden. Als de planeet Neptunus in balans is, wordt het individu hernoemd naar zijn schoonheid of imago. Een Neptunus die echter niet goed geplaatst is, zou de persoon in het leven dichter bij illusies kunnen brengen. Hij of zij kan zelfs problemen krijgen met drugs of alcohol.

Pluto

Pluto werkt op massale schaal. Je kunt tegenkomen dat er grote dingen gebeuren (goed of slecht). Het is een recent ontdekte planeet. Het heeft betrekking op het massale, sociale en spirituele leven en politieke gebeurtenissen.

Van de planeet Pluto is bekend dat deze het effect van elke planeet die het aanraakt, vergroot. Hoewel Pluto wordt geassocieerd met kracht, doet het dat op een manier die totaal of dwangmatig is. Het is ook bekend dat de planeet Pluto werkt ten goede komt aan het oppervlak. Wanneer Pluto goed geplaatst is, oefent men meer macht uit over anderen en geniet hij van grotere rijkdom. Maar een slecht verwachte Pluto kan ellende veroorzaken.

Rahu

Rahu beeldt de opgaande noordelijke knoop af en beïnvloedt de maan het meest tussen de planeten. Het brengt naam en faam, plotselinge veranderingen, buitenlandse reizen om er maar een paar te noemen. Het helpt ook bij het genezen van ziekten.

Rahu is het astronomische punt, waar het pad van de zon kruist met het bovenste baanpad van de maan. Over het algemeen wordt de planeet Rahu als ongunstig beschouwd. Niettemin, als ze in verband wordt gebracht met gunstige planeten, feliciteert de planeet Rahu ook met succes en met grote rijkdommen. Het kan zelfs de weg effenen voor verfijnde kunst of wetenschappelijke ontdekkingen. Maar wanneer Rahu wordt getroffen, kan dit ook schade aanrichten. Dit is sterk afhankelijk van de planeet waarmee het het beste verbonden is.

Ketu

Ketu beeldt het dalende zuidelijke knooppunt af en beïnvloedt de zon het meest. Het wordt aanbeden voor spiritualiteit en werkt ook ten gunste van veranderende gebeurtenissen, ongelukken en verbroken relaties. Ketu, recht tegenover de planeet Rahu, is het punt waar in de baan van de zon de lagere baan van de maan kruist.

Net als de planeet Rahu wordt ook Ketu als malefisch beschouwd. Maar het zou een zeer positieve impuls kunnen geven aan de horoscoop van een persoon wanneer deze combineert met gunstige planetaire configuraties. Planet Ketu is bezeten van mogelijkheden om mensen naar de wereldse werelden te brengen

Alle dierenriem planeten hebben hun eigen betekenis in astrologie en kunnen een persoon meenemen naar Rijkdommen die hangen aan hun plaatsingen, hun conjunctuur, de sterrenbeelden en Nakshatras. Men kan echter tot op zekere hoogte ook de nadelige effecten van de planeten verminderen door bepaalde remedies toe te passen. Men kan de heersende godheid geruststellen en zich overgeven en kan liefde, gezondheid, rijkdom, welvaart, overvloed en alle dingen die veel voor u betekenen, bereiken.