Betekenis Minor Arcana Pentakels Tarot

Het Dek van Pentakels behandelen het fysieke of externe bewustzijnsniveau en weerspiegelen zo de uiterlijke situaties van uw gezondheid, financiën, werk en creativiteit. Ze hebben te maken met wat we maken van onze uiterlijke omgeving – hoe we het creëren, het vormgeven, transformeren en het laten groeien. Op een meer esoterisch niveau worden Pentakels geassocieerd met het ego, zelfrespect en zelfbeeld.

Minor Arcana Pentakels

Het Dek van Pentakels is geassocieerd met het element van de aarde. De aarde is tactiel, aards en tastbaar. Het creëert de basis van waaruit de planeet kan groeien en zich kan ontwikkelen, en het ondersteunt en voedt de planten en bomen. De aarde is geaard, stabiel, ondersteunend en vruchtbaar. Het is een vrouwelijk element dat ontvankelijk is – het neemt voedingsstoffen en zonnestralen binnen en gebruikt deze energie vervolgens om het leven dat eruit voortkomt te ondersteunen.

In een pak met speelkaarten komt Pentakels overeen met Ruiten.

Minor Arcana Pentakels Tarotkaarten

Aas van Pentakels

Aas van Pentakels

Rechtop:

Een nieuwe financiële of carrièremogelijkheid, manifestatie, overvloed

Omgekeerd:

Verloren kans, gebrek aan planning en vooruitziendheid

De Aas van Pentakels toont een hand met een grote munt uit de wolken, net zoals de azen van de andere kleuren. Het is alsof deze nieuwe kans, geassocieerd met rijkdom, zaken en manifestatie, uit het niets is verschenen en nu aan u wordt gepresenteerd in al zijn glorie. Het is aan u of u deze mogelijkheid accepteert en er iets zinvols en duurzaams van maakt.

Het landschap op de Aas van Pentakels is vruchtbaar en overvloedig. Er is een tuin vol met groen gras en witte lelies. Een klein pad leidt naar een boog, bedekt met prachtig gebladerte en bloemen. En voorbij de boog, stijgen de bergtoppen op. Deze beelden symboliseren dat de tijd rijp is om verder te gaan met je carrière en financiële ambities. Hoewel er uitdagingen voor de boeg zijn, maak optimaal gebruik van deze mogelijkheid terwijl deze zich in de meest voorkomende staat bevindt.

Twee van Pentakels

Twee van Pentakels

Rechtop:

Meerdere prioriteiten, tijdbeheer, prioriteiten stellen, aanpassingsvermogen

Omgekeerd:

Overdreven begaan, desorganisatie, herprioritering

Op de Twee van Pentakels danst en jongleert een jonge man twee munten in zijn handen. De munten zijn verbonden door het symbool van oneindigheid, wat suggereert dat deze man onbeperkte problemen aankan, zolang hij zijn tijd, energie en middelen effectief beheert. Op de achtergrond varen twee schepen over de volle zee, dobberend op de enorme golven. Dit is een ander teken dat de ups en downs van het leven beheersbaar zijn met een zorgvuldige focus en aandacht.

Drie van Pentakels

Drie van Pentakels

Rechtop:

Teamwork, samenwerking, leren, implementatie

Omgekeerd:

Disharmonie, verkeerde uitlijning, alleen werken

De Drie van Pentakels laat een jonge steenhouwer zien die met zijn gereedschap aan een deel van de kathedraal werkt. Voor hem staan twee architecten die de plannen voor de kathedraal vasthouden. De stagiair lijkt tot nu toe met twee architecten over zijn voortgang te praten en hoewel hij minder ervaren is, luisteren de architecten aandachtig naar zijn mening en zijn specialistische kennis. Er is ook een erkenning dat deze jongeman een essentiële bijdrage levert aan de voltooiing van de kathedraal en de architecten willen ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde pagina staat.

Vier van Pentakels

Vier van Pentakels

Rechtop:

Geld besparen, veiligheid, conservatisme, schaarste, controle

Omgekeerd:

Overbesteding, hebzucht, zelfbescherming

De Vier van Pentakels toont een man die op een kruk zit, weg van zijn geboorteplaats. Zijn armen zijn stevig rond een munt gewikkeld, alsof hij bang is dat hij het kan verliezen als hij zijn greep losser maakt. Een ander pentakel is gebalanceerd op zijn hoofd, blokkeert zijn verbinding met de geest, en er zijn er nog twee veilig onder zijn voeten geplaatst. Hij wil duidelijk niet dat iemand zijn munten weghaalt. Omdat hij echter zo gehecht is aan zijn geld en rijkdom, kan hij zich nergens bewegen of ergens heen gaan en komt hij vast te zitten op dezelfde plek met een bijzondere focus op geld.

Vijf van Pentakels

Vijf van Pentakels

Rechtop:

Financieel verlies, armoede, gebrek aan manier van denken, isolatie, zorgen

Omgekeerd:

Herstel van financieel verlies, geestelijke armoede

In de Vijf van Pentakels lopen twee mensen door de ijzige wind en sneeuw, langs een kerk. Eén man is gewond en op krukken, terwijl de andere op blote voeten in de sneeuw ligt, bedekt met een dunne deken; beiden zijn behoeftig en leven in armoede. Achter hen worden de kerkramen verlicht, een symbool van hoop, geloof en spirituele steun. Omdat de twee mensen echter zo gefocust zijn op hun negatieve staat, zien ze niet dat hulp voor hen beschikbaar is en gaan ze verder op hun wanhopige reis.

Zes van Pentakels

Zes van Pentakels

Rechtop:

Geven, ontvangen, delen van rijkdom, vrijgevigheid, naastenliefde

Omgekeerd:

Zelfzorg, onbetaalde schulden, eenzijdige liefdadigheid

De Zes van Pentakels toont een rijke man gekleed in een rood gewaad en geeft munten uit aan twee bedelaars die aan zijn voeten knielen. In zijn linkerhand houdt hij een evenwichtige schaal, die staat voor eerlijkheid en gelijkheid. Deze kaart weerspiegelt niet alleen de staat van financieel veilig zijn, het suggereert ook dat je je rijkdom en overvloed kunt gebruiken ten voordele van anderen.

Zeven van Pentakels

Zeven van Pentakels

Rechtop:

Langetermijnvisie, duurzame resultaten, doorzettingsvermogen, investeringen

Omgekeerd:

Gebrek aan visie op lange termijn, beperkt succes of beloning

In de Zeven van Pentakels leunt een man op zijn schoffel, starend naar zijn overvloedige oogst. Hij heeft lang en hard gewerkt, neigt naar zijn tuin en kan nu eindelijk een pauze nemen om te genieten van de vruchten van zijn arbeid. Hij ziet er echter ook moe en uitgeput uit – zelfs een beetje verveeld en ‘eroverheen’ – van zoveel te hebben gewerkt om deze succesvolle oogst te creëren. Deze kaart is bedoeld als herinnering dat succes voortkomt uit hard werken en geduld, maar wees voorzichtig dat je het niet overdrijft en jezelf uitput.

Acht van Pentakels

Acht van Pentakels

Rechtop:

Leertijd, repetitieve taken, beheersing, ontwikkeling van vaardigheden

Omgekeerd:

Zelfontplooiing, perfectionisme, verkeerd gerichte activiteit

De Acht van Pentakels toont een jongeman die meer dan acht munten bestrijkt, zorgvuldig een pentagram vorm in elke munt uitgravend. Op de achtergrond is er een klein stadje, maar hij heeft zichzelf afgescheiden van de afleidingen van het huiselijk leven, zodat hij zich volledig kan wijden aan de taak die voorhanden is. Hij concentreert zich erg hard, verlangt naar goed werk en vermijdt fouten. Terwijl hij elke munt maakt, verbeteren zijn vaardigheden en wordt hij een meester in zijn vak.

Negen van Pentakels

Negen van Pentakels

Rechtop:

Overvloed, luxe, zelfvoorziening, financiële onafhankelijkheid

Omgekeerd:

Eigenwaarde, overinvestering in werk, haastig

De Negen van Pentakels toont een goedgeklede vrouw in een prachtige tuin. Ze draagt een vloeiende, gouden mantel en een rode baret; beide een teken van haar rijkdom en sociale status. Haar rechterhand rust op een van de pentakels, en haar vingers wikkelen zich rond de paarse druiven aan de wijnstok, symboliserend dat ze een gezonde relatie met geld heeft en kan genieten van de vruchten van haar werk zonder het te overdrijven. Een valk met een kap zit rustig aan haar linkerhand en symboliseert de intellectuele en spirituele zelfbeheersing van de vrouw. De wijnstokken achter haar zijn zwaar met druiven en gouden munten, wat de vruchtbare verwezenlijking van al haar verlangens vertegenwoordigt. Ver op de achtergrond is een groot huis, vermoedelijk behorend tot de vrouw zelf, en is een verder teken van haar rijkdom en financiële zekerheid.

Tien van Pentakels

Tien van Pentakels

Rechtop:

Rijkdom, financiële zekerheid, familie, succes op lange termijn, bijdrage

Omgekeerd:

De donkere kant van rijkdom, financieel falen of verlies

De Tien van Pentakels toont een oude, witharige man met een uitgebreide mantel, zittend met zijn twee trouwe witte honden aan zijn voeten. Een jonger stel en een klein kind staan in de buurt. De man is een rijke en rijke patriarch die veel heeft bereikt tijdens zijn leven en is zeer tevreden dat hij nu zijn rijkdom en overvloed kan delen met zijn dierbaren. Zijn successen en prestaties leveren nu financiële zekerheid en zekerheid aan zijn familie.

De man en zijn familie zijn verzameld op de binnenplaats van een groot kasteel en vertegenwoordigen rijkdom, comfort en financiële zekerheid. Op de boog, zijn er familie emblemen en vlaggen, een symbool van de geschiedenis van de familie en de voorgeslacht.

Page van Pentakels

Page van Pentakels

Rechtop:

Manifestatie, financiële kansen, ontwikkeling van vaardigheden

Omgekeerd:

Gebrek aan vooruitgang, uitstelgedrag, leren van mislukking

De Page van Pentakels toont een jonge man die op een grasveld staat met bloeiende bloemen. Achter hem, in de verte, is een klein stukje bomen en een nieuw geploegd veld dat een overvloedige oogst belooft. Er is ook een bergketen, die de aankomende uitdagingen en obstakels aangeeft die de pagina tijdens zijn reis moet overwinnen. De page heeft een gouden munt in zijn hand en onderzoekt het nauwkeurig, alsof hij in de nabije toekomst nog meer gouden munten en overvloed zal ontdekken.

Ridder van Pentakels

Ridder van Pentakels

Rechtop:

Hard werken, productiviteit, routine, conservatisme

Omgekeerd:

Zelfdiscipline, verveling, ‘vastzitten’, perfectionisme

De Ridder van Pentakels zit op een stil trekpaard en kijkt zorgvuldig naar de gouden munt die in zijn hand wordt gehouden. Hij heeft geen haast, geeft er de voorkeur aan om zijn pad te beoordelen en te plannen voordat hij actie onderneemt. Op de achtergrond is er een groot veld dat moeizaam is omgeploegd, wat symboliseert dat deze ridder gereed en bereid is om het werk te doen, zelfs als het repetitief en saai is, om zijn dromen te realiseren.

Koningin van Pentakels

Koningin van Pentakels

Rechtop:

Koesteren, praktisch, financieel verzorgen, een werkende ouder

Omgekeerd:

Financiële onafhankelijkheid, zelfzorg, werk-thuisconflict

In de Koningin van Pentakels zit een vrouw op een stenen troon versierd met houtsnijwerk van fruitbomen, geiten, engelen en andere symbolen van materieel succes en sensueel genot. Ze wiegt een gouden munt met beide handen en kijkt er met liefdevolle zorg op neer, alsof ze dit symbool van rijkdom en materieel succes wil koesteren. Ze is omringd door weelderige planten en bloemen, die haar verbinding met Moeder Aarde, de natuur en overvloed voorstellen. Een klein konijntje springt in de buurt van waar ze zit, wat de vruchtbaarheid symboliseert en suggereert dat haar leven in flow en afstemming is.

Koning van Pentakels

Koning van Pentakels

Rechtop:

Rijkdom, zaken, leiderschap, veiligheid, discipline, overvloed

Omgekeerd:

Financieel onbekwaam, geobsedeerd door rijkdom en status, eigenwijs

De Koning van de Pentakels zit op een troon versierd met houtsnijwerk van stieren, die zijn verbinding met het astrologische teken van Stier voorstelt, en zijn gewaad is bedekt met druiven en wijnstokken, symbolisch voor rijkdom en overvloed. In zijn rechterhand houdt hij de scepter van zijn kracht vast en in zijn linkerhand houdt hij een gouden munt vast, symbolisch voor zijn materiële invloed. Deze koning heeft een aangeboren talent om materiële rijkdom en financiële overvloed te creëren, en beter nog, hij kan zijn rijkdom in de loop van de tijd ondersteunen door zelfdiscipline, controle en leiderschap.

Aan zijn voeten en rond zijn troon bevinden zich meer wijnstokken, bloemen en planten, die het hoogste bereiken van materieel succes vertegenwoordigen. Achter hem is zijn kasteel, een symbool van alles wat hij heeft opgebouwd door zijn inspanningen en vastberadenheid. Deze koning is daarom zeer serieus met betrekking tot de financiële zekerheid en heeft de accumulatie van rijkdom zijn hoofdfocus in het leven gemaakt. Hij is trots op zijn prestaties en laat anderen graag zijn gewaardeerde bezittingen en rijkdom zien.

Tarotkaarten Dek

De Dwaas
Aas van Kelken
Aas van Zwaarden
Aas van Staven

Onze boekentip

[affiliate_products style="grid"][/affiliate_products]