Betekenis Major Arcana Tarot

De Major Arcana Tarot-kaarten vertegenwoordigen de levenslessen, karmische invloeden en de grote archetypische thema’s die van invloed zijn op je leven en de reis van je ziel naar verlichting. De betekenissen van de Major Arcana-kaarten zijn diep en complex – op een mooie manier! Deze tarotkaarten vertegenwoordigen de structuur van het menselijk bewustzijn en bevatten de sleutels tot levenslessen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven

Major Arcana

Ook bekend als de Troefkaarten, omvatten de Major Arcana-kaarten 21 genummerde kaarten en 1 ongenummerde kaart (de Dwaas). De dwaas is het hoofdpersonage van de grote Arcana en maakt zijn reis door elk van de kaarten, ontmoet nieuwe leraren en leert onderweg nieuwe levenslessen en bereikt uiteindelijk de voltooiing van zijn reis met de wereldkaart.

Dit staat bekend als de Dwaas z’n reis en is een handige manier om de verhaallijn van de betekenissen van de Major Arcana Tarotkaart te begrijpen. Laten we nu nader alle Major Arcana kaarten bekijken en hun betekenis ontdekken.

Major Arcana Tarotkaarten

De Dwaas

De Dwaas

Rechtop:

Begin, onschuld, spontaniteit, een vrije geest

Omgekeerd:

Tegenhoudend, roekeloosheid, nemen van risico’s

De Dwaas is genummerd 0 – het aantal onbeperkte mogelijkheden – en heeft dus geen specifieke plaats in de reeks van de tarotkaarten. De dwaas kan worden geplaatst aan het begin van de Major Arcana of aan het einde. De Major Arcana wordt vaak beschouwd als de reis van de Dwaas door het leven en als zodanig is hij altijd aanwezig en daarom heeft hij geen nummer nodig.

Op de Dwaas Tarotkaart staat een jonge man zonder zorgen op de rand van een klif, terwijl hij op een nieuw avontuur vertrekt. Hij staart omhoog in de richting van de lucht (en het heelal) en is zich blijkbaar niet bewust dat hij op het punt staat een afgrond naar het onbekende over te slaan. Boven zijn schouder rust een bescheiden knapzak die alles bevat wat hij nodig heeft – wat niet veel is (laten we zeggen dat hij een minimalist is). De witte roos in zijn linkerhand vertegenwoordigt zijn zuiverheid en onschuld. En aan zijn voeten is een kleine witte hond, die loyaliteit en bescherming vertegenwoordigt, die hem aanmoedigt om vooruit te gaan en de lessen te leren die hij kwam leren. De bergen achter de Dwaas symboliseren de uitdagingen die nog moeten komen. Ze zijn altijd aanwezig, maar de Dwaas geeft er nu niet om; hij is meer gefocust op het starten van zijn expeditie.

De Magiër

De Magiër

Rechtop:

Manifestatie, vindingrijkheid, kracht, inspirerend

Omgekeerd:

Manipulatie, slechte planning, onbenutte talenten

De Magiër kaart is genummerd 1 – het aantal nieuwe begin en kansen – en associeert met de planeet Mercurius. Hij staat met één arm naar boven gericht naar het Universum, en de andere naar de aarde gericht. Zijn positionering vertegenwoordigt zijn verbinding tussen de spirituele rijken en de materiële rijken. De Magiër gebruikt deze relatie om zijn doelen in het fysieke rijk te creëren en te manifesteren. Hij is de leiding die energie omzet in materie. Het gewaad van de Magiër is wit, wat symbool staat voor zuiverheid, en zijn mantel is rood, wat staat voor wereldse ervaring en kennis.

Op de tafel voor hem staan ​​de vier symbolen van de Tarot – een kelk, een pentakel, een zwaard en een staf – die elk een van de vier elementen symboliseren – water, aarde, lucht en vuur. Het is ook een teken dat hij alle hulpmiddelen (en elementen) heeft die hij nodig heeft om zijn intenties tot bestaan ​​te brengen. Boven zijn hoofd is het oneindigheidssymbool, en om zijn middel is een slang die zijn eigen staart bijt – beide geven aan dat hij toegang heeft tot onbeperkte mogelijkheden. En op de voorgrond een reeks bladeren en bloemen, die symbool staan ​​voor de bloei en bloei van zijn ideeën en ambities.

De Hogepriesteres

De Hogepriesteres

Rechtop:

Intuïtie, heilige kennis, goddelijk, vrouwelijk, het onderbewustzijn

Omgekeerd:

Geheimen, losgekoppeld van intuïtie, terugtrekking en stilte

De Hogepriesteres zit voor een dunne sluier versierd met granaatappels. De sluier vertegenwoordigt de afzonderlijke bewuste en onbewuste rijken, het geziene en het onzichtbare, en dient om de toevallige toeschouwers buiten te houden. Alleen de ingewijde mag binnenkomen. De granaatappels op de sluier zijn een symbool van overvloed, vruchtbaarheid en het goddelijke vrouwelijke, en zijn heilig voor Persephone die een granaatappelzaad in de onderwereld at en werd gedwongen om elk jaar terug te keren.

Aan beide kanten van de Hogepriesteres staan ​​twee pilaren, die de ingang markeren van deze heilige, mystieke tempel (ook geassocieerd met de Tempel van Salomo). Eén pilaar is zwart met de letter B (Boaz, wat ‘in zijn kracht’ betekent) en de andere is wit met de letter J (Jachin, wat betekent ‘hij zal bevestigen’). De zwart-witte kleuren van de pilaren symboliseren dualiteit – mannelijk en vrouwelijk, duisternis en licht – en stellen dat kennis en acceptatie van dualiteit vereist zijn om deze heilige ruimte binnen te gaan.

De Hogepriesteres draagt ​​een blauw gewaad met een kruis op haar borst en een gehoornde diadeem (of kroon), beide een symbool van haar goddelijke kennis en haar status als een goddelijke heerser. In haar schoot houdt ze een boekrol vast met de letter TORA, die de grotere wet betekent (volgens A. E. Waite). Het is gedeeltelijk bedekt, wat betekent dat deze heilige kennis zowel expliciet als impliciet is, het zal pas onthuld worden wanneer de student klaar is om verder te kijken dan het materiële rijk. De wassende maan aan haar voeten symboliseert haar verbinding met het goddelijke vrouwelijke, haar intuïtie en onderbewustzijn, en de natuurlijke cycli van de maan.

De Keizerin

De Keizerin

Rechtop:

Vrouwelijkheid, schoonheid, natuur, verzorging, overvloed

Omgekeerd:

Creatief blok, afhankelijkheid van anderen

De Keizerin is een mooie, volslanke vrouw met blond haar en een vredige uitstraling over haar. Op haar hoofd draagt ze een kroon van twaalf sterren, die haar verbinding toont met het mystieke rijk en de cycli van de natuurlijke wereld (de twaalf maanden van het jaar en de twaalf planeten). Haar gewaad is voorzien van granaatappels, een symbool van vruchtbaarheid, en zit op een luxe reeks kussens en vloeiend rood fluweel. Eén kussen heeft het symbool van Venus, de planeet van liefde, creativiteit, vruchtbaarheid, schoonheid en gratie – de essentie van de keizerin.

Een mooi, weelderig bos en een kronkelende stroom omringen de Keizerin, wat betekent dat ze verbonden is met Moeder Aarde en het leven zelf. Ze haalt haar gevoel van vrede uit de bomen en het water en wordt verjongd door de energie van de natuur. Op de voorgrond springt gouden tarwe uit de grond en weerspiegelt de overvloed van een recente oogst.

De Keizer

De Keizer

Rechtop:

Autoriteit, gevestigd, structuur, een vaderfiguur

Omgekeerd:

Overheersing, overmatige controle, gebrek aan discipline, onbuigzaamheid

Als de Keizerin het moeder-archetype van het tarotdek is, is de Keizer de vader. Hij zit op een grote stenen troon, versierd met vier ramshoofden (symbolisch voor zijn connectie met Ram en de planeet Mars). In zijn rechterhand heeft de Keizer een ankh, het Egyptische symbool van het leven, en in zijn linker is een bol die de wereld vertegenwoordigt waarover hij heerst.

Hij draagt ​​een rode mantel, een indicatie van zijn kracht, passie en energie voor het leven. Daaronder draagt ​​hij een harnas, wat suggereert dat hij beschermd is tegen elke dreiging (en elke emotionele reactie of kwetsbaarheid). Zijn lange witte baard staat symbool voor zijn eeuwenoude wijsheid en ervaring, en samen met zijn gouden kroon is hij een gezagsdrager die vraagt ​​om gehoord te worden.

Achter zijn troon doemt een lange, ondoordringbare bergketen op, wat betekent dat hij wordt ondersteund door een solide basis, maar bestand is tegen het maken van veranderingen tenzij hij het nodig acht. Onder de toppen stroomt een kleine rivier, wat enige hoop geeft dat hij ondanks zijn stoere uiterlijk nog steeds een emotioneel wezen is – het zal gewoon veel graafwerk en vertrouwen vergen om hem te openen voor zijn zachtere kant.

De Hogepriester

De Hogepriester

Rechtop:

Spirituele wijsheid, religieuze overtuigingen, conformiteit, traditie, instellingen

Omgekeerd:

Persoonlijke overtuigingen, vrijheid, het uitdagen van de status quo

De Hogepriester is de mannelijke tegenhanger van de Hogepriesteres. Hij is ook bekend als de paus of de leraar in andere tarotspellen en wordt geregeerd door Stier.

De Hogepriester is een religieus figuur dat zit tussen twee pilaren van een heilige tempel – hoewel deze tempel verschilt van die waarin de hogepriesteres zit. Hij draagt ​​drie gewaden – rood, blauw en wit – en een kroon met drie lagen, beide vertegenwoordigen de drie werelden waarover hij heerst (het bewuste, onderbewuste en bovenbewuste). In zijn linkerhand houdt hij het pauselijke kruis, een drievoudige scepter die zijn religieuze status aangeeft. Hij heft zijn rechterhand op in religieuze zegen, met twee vingers wijzend naar de hemel en twee naar de aarde gericht.

Voor hem knielen twee volgers. Het is de taak van de Hogepriester om zijn spirituele wijsheid door te geven en de twee in de kerk te beginnen, zodat ze hun benoemde rollen kunnen opnemen. Deze beelden spreken tot een gedeelde groepsidentiteit en een overgangsrite om het volgende niveau te betreden. De gekruiste toetsen aan de voeten van de Hogepriester vertegenwoordigen de balans tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn en het ontsluiten van mysteries, die alleen hij kan onderwijzen.

De Geliefden

De Geliefden

Rechtop:

Liefde, harmonie, relaties, afstemming van waarden, keuzes

Omgekeerd:

Eigenliefde, disharmonie, onevenwichtigheid, verkeerde afstemming van waarden

De Geliefden kaart toont een naakte man en vrouw die onder de engel staat, Raphael, wiens naam ‘God geneest’ betekent en zowel fysieke als emotionele genezing vertegenwoordigt. De engel zegent de man en de vrouw en herinnert hen aan hun eenheid met het goddelijke.

Het echtpaar staat in een prachtig, vruchtbaar landschap, dat doet denken aan de Hof van Eden. Achter de vrouw staat een lange appelboom, met een slang die zich een weg baant door de stam. De slang en de appelboom vertegenwoordigen de verleiding van sensuele genoegens die de focus weg kunnen halen van het goddelijke. Achter de man is een boom van vlammen, die passie vertegenwoordigen, de primaire zorg van de man. De twaalf vlammen suggereren de twaalf sterrenbeelden, het symbool van tijd en eeuwigheid. De man kijkt naar de vrouw, die naar de engel kijkt en het pad van het bewuste naar het onderbewustzijn toont aan het bovenbewuste, of van fysieke verlangens naar emotionele behoeften naar spirituele zorgen.

De vulkanische berg op de achtergrond is nogal fallisch en vertegenwoordigt de uitbarsting van passie die optreedt wanneer man en vrouw elkaar ontmoeten in volledige frontale naaktheid.

De Zegewagen

De Zegewagen

Rechtop:

Controle, wilskracht, succes, actie, vastberadenheid

Omgekeerd:

Zelfdiscipline, oppositie, gebrek aan richting

De Zegewagen kaart toont een dappere krijger die in een strijdwagen staat. Hij draagt ​​een harnas dat versierd is met halve manen (die vertegenwoordigen wat er aan het ontstaan ​​is), een tuniek met een vierkant (de kracht van de wil) en andere alchemistische symbolen (spirituele transformatie). De laurier- en sterrenkroon duiden op overwinning, succes en spirituele evolutie. Hoewel hij de wagen lijkt te besturen, houdt de wagenmenner geen teugels vast – slechts een stok als de tovenaar – die symboliseert dat hij de controle heeft over de kracht van zijn wil en geest.

De wagenmenner staat lang – er is geen plaats voor deze man, omdat hij alles wil doen en verder wil gaan. Boven zijn hoofd is een baldakijn van zes-puntige sterren, suggererend zijn verbinding met de hemelse wereld en de goddelijke wil. Voor het voertuig zit een zwarte en een witte sfinx, die de dualiteit vertegenwoordigen, positieve en negatieve en soms tegengestelde krachten. Merk op hoe de sfinxen in tegengestelde richtingen trekken, maar de wagenmenner gebruikt zijn wilskracht en pure vastberadenheid om de strijdwagen vooruit te sturen in de richting die hij wil.

Achter de Zegewagen stroomt een brede rivier, symbolisch voor de noodzaak om ‘in flow’ te zijn met het ritme van het leven, terwijl je ook vooruitloopt naar je doelen en intenties.

Kracht

Kracht

Rechtop:

Kracht, moed, overtuiging, invloed, mededogen

Omgekeerd:

Innerlijke kracht, zelftwijfel, lage energie, rauwe emotie.

In de Kracht kaart aast een vrouw zachtjes over een leeuw op haar voorhoofd en kaak. Hoewel het bekend staat om zijn woestheid, heeft de vrouw dit wilde beest getemd met haar kalmerende, liefdevolle energie. De leeuw is een symbool van rauwe passies en verlangens, en bij het temmen van hem laat de vrouw zien dat dierlijk instinct en rauwe passie op positieve manieren kunnen worden uitgedrukt wanneer innerlijke kracht en veerkracht worden toegepast. Ze gebruikt geen geweld of dwang; ze kanaliseert haar innerlijke kracht om de leeuw te onderwerpen en subtiel te beheersen.

De vrouw draagt een wit gewaad, toont haar zuiverheid van geest, en een riem en kroon van bloemen die de meest volledige, mooiste uitdrukking van de natuur vertegenwoordigen. Boven haar hoofd staat het symbool van de oneindigheid, die haar oneindige potentieel en wijsheid voorstelt.

De Kluizenaar

De Kluizenaar

Rechtop:

Naar je zelf op zoek, zelfreflectie, alleen zijn, innerlijke leiding

Omgekeerd:

Isolatie, eenzaamheid, terugtrekking

De Kluizenaar staat alleen op de top van een berg. Het met sneeuw bedekte bereik symboliseert zijn spirituele meesterschap, groei en prestatie. Hij heeft dit pad van zelfontdekking gekozen en heeft als gevolg daarvan een verhoogde staat van bewustzijn bereikt.

In zijn rechterhand houdt hij een lantaarn met daarin een zespuntige ster; het is het zegel van Salomo, een symbool van wijsheid. Terwijl de Kluizenaar zijn pad bewandelt, verlicht de lamp zijn weg – maar hij verlicht alleen zijn volgende paar stappen in plaats van de volledige reis. Hij moet naar voren stappen om te zien waar hij naartoe moet, wetende dat niet alles tegelijk zal worden onthuld. In zijn linkerhand, de zijkant van het onderbewustzijn, heeft de heremiet een lange staf (een teken van zijn macht en autoriteit), die hij gebruikt om hem te leiden en in balans te houden.

Het Rad van Fortuin

Het Rad van Fortuin

Rechtop:

Veel geluk, karma, levenscyclus, bestemming, een keerpunt

Omgekeerd:

Pech, weerstand tegen verandering, het breken van een cyclus

Het Rad van Fortuin kaart toont een gigantisch wiel met drie figuren aan de buitenranden. Vier Hebreeuwse letters – YHVH (Yod Heh Vau Heh), de onuitsprekelijke naam van God – zijn op het gezicht van het wiel gegraveerd. Er zijn ook de letters TORA, waarvan wordt aangenomen dat het een versie van het woord Torah is, wat ‘wet’ betekent, of TAROT, of zelfs ROTA (Latijn voor ‘wiel’). Het middelste wiel heeft de alchemische symbolen voor kwik, zwavel, water en zout – de bouwstenen van het leven en de vier elementen – en staat voor vormkracht.

Op de buitenste cirkel is een slang, de Egyptische god Typhon (de god van het kwaad), die aan de linkerkant afdaalt. De slang vertegenwoordigt ook de levenskracht die zich stort in de materiële wereld. Aan de rechterkant staat de Anubis, de Egyptische God van de doden die zielen verwelkomt in de onderwereld. En op het stuur zit de Sfinx, die kennis en kracht vertegenwoordigt.

In de hoeken van het Rad van Fortuin kaart zijn vier gevleugelde wezens, elk geassocieerd met de vier vaste tekens van de dierenriem: de engel is Waterman, de adelaar is Schorpioen, de leeuw is Leeuw, en de stier is Stier. Hun vleugels duiden op stabiliteit te midden van beweging en verandering, en elk bevat de Torah, die de wijsheid vertegenwoordigt.

Gerechtigheid

Gerechtigheid

Rechtop:

Gerechtigheid, eerlijkheid, waarheid, oorzaak en gevolg, wet

Omgekeerd:

Oneerlijkheid, gebrek aan verantwoordelijkheid, oneerlijkheid

De figuur van Gerechtigheid zit voor een loshangende paarse sluier, betekenend mededogen, en tussen twee pilaren, vergelijkbaar met degenen die de Hogepriesteres en de Hogepriester kaderen en symbool staan voor evenwicht, wet en structuur.

Ze houdt een zwaard in haar rechterhand en toont de logische, goed geordende denkwijze die nodig is om eerlijk recht te doen. Het zwaard wijst naar boven – en geeft een definitieve en definitieve beslissing – en het tweesnijdende mesje betekent dat onze acties altijd gevolgen hebben. De schalen in haar linker (intuïtieve) hand, die intuïtie laten zien, moeten die logica in evenwicht houden en staan symbool voor haar onpartijdigheid. Gerechtigheid draagt een kroon met een klein vierkant erop met goed geordende gedachten en een rood gewaad met een groene mantel. Een kleine witte schoen springt uit onder haar kleding als een herinnering aan de spirituele gevolgen van je acties.

De Gehangene

De Gehangene

Rechtop:

Pauze, overgave, loslaten, nieuwe perspectieven

Omgekeerd:

Vertragingen, weerstand, afslaan, besluiteloosheid

De Gehangene toont een man opgehangen aan een T-vormig kruis gemaakt van levend hout. Hij hangt ondersteboven, bekijkt de wereld vanuit een heel ander perspectief en zijn gelaatsuitdrukking is kalm en sereen, wat suggereert dat hij door zijn eigen keuze in deze hangende positie verkeert. Hij heeft een halo om zijn hoofd, symbolisch voor nieuw inzicht, bewustzijn en verlichting. Zijn rechtervoet is gebonden aan de boom, maar zijn linkervoet blijft vrij, gebogen aan de knie en achter zijn rechterbeen weggestopt. Zijn armen zijn gebogen, met de handen achter zijn rug, vormen een omgekeerde driehoek. De man draagt een rode broek die de menselijke passie en het fysieke lichaam vertegenwoordigt, en een blauw vest voor kennis. De Gehangene is de kaart van ultieme overgave, van opgeschort zijn in de tijd en van martelaarschap en opoffering voor het grotere goed.

De Dood

De Dood

Rechtop:

Eindes, verandering, transformatie, overgang

Omgekeerd:

Weerstand tegen verandering, persoonlijke transformatie, innerlijke zuivering

De Dood kaart toont de Boodschapper des Dood – een skelet gekleed in zwarte harnassen, rijdend op een wit paard. Het skelet vertegenwoordigt het deel van het lichaam dat overleeft lang nadat het leven het heeft verlaten; het pantser symboliseert onoverwinnelijkheid en dat de dood zal komen, wat er ook gebeurt. De donkere kleur is die van rouw en het mysterieuze, terwijl het paard de kleur van zuiverheid heeft en fungeert als een symbool van kracht en kracht. De Dood draagt ​​een zwarte vlag versierd met een witte roos met vijf blaadjes, die schoonheid, zuivering en onsterfelijkheid weerspiegelt en het getal vijf voor verandering. Samen onthullen deze symbolen dat de dood niet alleen over het leven eindigt. De Dood gaat over eindes en begin, geboorte en wedergeboorte, verandering en transformatie. Er is schoonheid in de dood en het is inherent aan het leven.

Een koninklijke figuur lijkt dood op de grond te zijn, terwijl een jonge vrouw, een kind en een bisschop pleiten voor de skeletachtige figuur om hen te sparen. Maar, zoals we allemaal weten, de Dood spaart niemand.

Op de achtergrond zweeft een boot over de rivier, vergelijkbaar met de mythologische boten die de doden naar het hiernamaals begeleiden. Aan de horizon gaat de zon onder tussen twee torens (die ook in de Maan Tarotkaart verschijnen), die in zekere zin doodgaat en elke ochtend wordt herboren.

Matigheid

Matigheid

Rechtop:

Evenwicht, gematigdheid, geduld, doel

Omgekeerd:

Onbalans, overmaat, zelfgenezing, herschikking

De Matigheid kaart toont een grote, gevleugelde engel die zowel mannelijk als vrouwelijk is. Ze draagt een lichtblauw gewaad met een driehoek ingesloten in een vierkant aan de voorkant, wat aangeeft dat mensen (de driehoek) gebonden zijn door de aarde en de natuurwet (vierkant). De engel balanceert tussen een voet op de rotsen en drukt de behoefte uit om geaard te blijven, en één voet in het water, wat de noodzaak aantoont om in beweging te zijn. Ze giet water tussen twee kopjes, symbolisch voor de stroom en alchemie van het leven.

Op de achtergrond is er een kronkelend pad naar een bergketen, dat de reis door het leven reflecteert. Boven de bergen zweeft een gouden kroon omhuld door een gloeiend licht, een symbool van het nemen van het Hogere pad en trouw blijven aan iemands levensdoel en -betekenis.

De Duivel

De Duivel

Rechtop:

Schaduw zelf, gehechtheid, verslaving, beperking, seksualiteit

Omgekeerd:

Beperkende overtuigingen loslaten, duistere gedachten onderzoeken, onthechting

De Duivel kaart toont Baphomet, of de gehoornde geit van Mendes, een wezen dat half mens, half geit is. Baphomet vertegenwoordigde oorspronkelijk de balans tussen goed en kwaad, mannelijk en vrouwelijk, en mens en dier; Recenter is dit figuur echter verbonden met het occulte en is het een zondebok geworden voor alles wat als ‘kwaad’ wordt beschouwd.

De Duivel heeft de vleugels van een vampier, een dier dat de levensader uit zijn prooi zuigt, symbolisch voor wat er gebeurt als je toegeeft aan je onbewerkte verlangens. Hij heeft een hypnotiserende blik die ‘magnetiseert’ en brengt degenen die bij hem in de buurt komen, in beweging en brengt ze onder zijn macht. Boven hem is een omgekeerd pentagram – een teken van de donkere kant van magie en occultisme. Hij heft zijn rechterhand op in de Vulcan Salute – een Joodse zegen, later beroemd gemaakt door de filmserie Star Trek. In zijn linkerhand houdt hij een aangestoken fakkel vast.

Aan de voet van de Duivel staan ​​een man en een vrouw, zowel naakt als geketend aan het podium waarop de Duivel zit. Ze lijken hier tegen hun zin te worden vastgehouden – maar kijk dichter bij en je zult merken dat de kettingen om hun nek los zitten en gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Elk heeft kleine hoorns op hun hoofd, net als de duivels, een teken dat ze steeds meer op hem lijken, hoe langer ze hier blijven. Beide hebben staarten, een verder symbool van hun dierlijke neigingen en ruwe instincten, en de druiven en het vuur op hun respectievelijke staarten duiden genot en lust aan.

De Toren

De Toren

Rechtop:

Plotselinge verandering, ontreddering, chaos, openbaring, ontwaken

Omgekeerd:

Persoonlijke transformatie, angst voor verandering, afwenden van rampspoed

De Toren toont een hoge toren op de top van een rotsachtige berg. Blikseminslag zet het gebouw in brand en twee mensen springen uit de ramen, met het hoofd naar voren en de armen gestrekt. Het is een scène van chaos en vernietiging.

De Toren zelf is een solide structuur, maar omdat deze op een wankele ondergrond is gebouwd, is er maar één bliksemflits nodig om deze naar beneden te halen. Het vertegenwoordigt ambities en doelen gesteld op vals terrein.

De bliksem is een plotselinge golf van energie en inzicht die leidt tot een doorbraak of openbaring. Het komt binnen via de bovenkant van het gebouw en klopt de kroon af, symboliseert de energie die uit het universum stroomt, door het kruinchakra. De mensen zijn wanhopig om te ontsnappen uit het brandende gebouw, niet wetend wat hen te wachten staat als ze vallen. Om hen heen staan 22 vlammen, die de 12 tekens van de dierenriem en 10 punten van de Boom des Levens voorstellen, wat suggereert dat er zelfs in tijden van rampspoed altijd goddelijke tussenkomst is.

De Ster

De Ster

Rechtop:

Hoop, geloof, doel, vernieuwing, spiritualiteit

Omgekeerd:

Gebrek aan geloof, wanhoop, zelfvertrouwen, ontkoppeling

Op de Ster kaart staat een naakte vrouw die knielt aan de rand van een klein zwembad. Ze houdt twee containers met water vast: één in haar linkerhand (het onderbewuste) en één in haar rechter (het bewustzijn). Ze giet het water uit om de aarde te voeden en de cyclus van vruchtbaarheid voort te zetten, voorgesteld door het weelderige groen rondom haar. De andere container giet het water op het droge in vijf beekjes, die de vijf zintuigen voorstellen.

De vrouw heeft één voet op de grond, die haar praktische vaardigheden en gezond verstand vertegenwoordigt, en de andere voet in het water, die haar intuïtie en innerlijke hulpbronnen voorstelt en naar haar innerlijke stem luistert. Ze is naakt en vertegenwoordigt haar kwetsbaarheid en puurheid onder de uitgestrektheid van de sterrenhemel. Achter haar schittert een grote ster, die haar kern essenties vertegenwoordigt, en zeven kleinere sterren, die de chakra’s voorstellen.

De Maan

De Maan

Rechtop:

Illusie, angst, angst, onderbewustzijn, intuïtie

Omgekeerd:

Bevrijding van angst, onderdrukte emotie, innerlijke verwarring

De Maan kaart toont een volle maan in de nachtelijke hemel, gepositioneerd tussen twee grote torens. De Maan is een symbool van intuïtie, dromen en het onbewuste. Het licht is schemerig in vergelijking met de zon, en verlicht slechts het pad naar hoger bewustzijn dat zich tussen de twee torens slingert.

Op de voorgrond is een klein zwembad, dat staat voor het waterige, onderbewustzijn. Een kleine rivierkreeft kruipt uit het zwembad en symboliseert de vroege stadia van bewustzijn die zich ontvouwen. Een hond en een wolf staan in het grasveld, huilend naar de maan en vertegenwoordigen zowel de getemde als de wilde aspecten van onze geest.

De Zon

De Zon

Rechtop:

Positiviteit, plezier, warmte, succes, vitaliteit

Omgekeerd:

Innerlijke kind, neergeslagen, overdreven optimistisch

De Zon kaart straalt met optimisme en positiviteit uit. Een grote, felle zon schijnt in de lucht en vertegenwoordigt de bron van al het leven op aarde. Daaronder groeien vier zonnebloemen hoog boven een bakstenen muur, die de vier kleuren van de Minor Arcana en de vier elementen voorstellen.

Op de voorgrond zit een jong, naakt kind bovenop een kalm wit paard. Het kind vertegenwoordigt de vreugde om verbonden te zijn met je innerlijke geest, en zijn naaktheid is een teken dat hij niets te verbergen heeft en alle onschuld en zuiverheid van de kindertijd heeft. Het witte paard is ook een teken van zuiverheid en kracht.

Het Oordeel

Het Oordeel

Rechtop:

Oordeel, wedergeboorte, innerlijke roeping, vrijspraak

Omgekeerd:

Zelftwijfel, innerlijke criticus, negeren van oproepen

Het Oordeel kaart laat naakte mannen, vrouwen en kinderen opstaan uit hun graven, uitgespreide armen en opkijkend naar de hemel. Hierboven blaast Aartsengel Gabriël – de Boodschapper van God – op zijn bazuin. Het volk reageert op zijn roeping, klaar om te worden geoordeeld en om uit te zoeken of ze in de hemel zullen worden aanvaard of niet. Op de achtergrond is een uitgestrekt gebergte, dat de onoverkomelijke obstakels en de onmogelijkheid om oordeel te vermijden, betekent.

De Wereld

De Wereld

Rechtop:

Voltooiing, integratie, prestatie, reizen

Omgekeerd:

Op zoek naar persoonlijke afsluiting, kortere weg, vertragingen

De Wereld kaart toont een naakte vrouw gewikkeld in een paarse doek, dansend in een grote lauwerkrans. Ze kijkt achter haar naar het verleden, terwijl haar lichaam vooruitgaat naar de toekomst. In haar handen bevinden zich twee staven, zoals de Magiër die heeft. Het is een symbool dat wat zich met de Magiër manifesteerde, nu voltooid is met de wereld. De krans is cirkelvormig en symboliseert een voortdurende cyclus van succesvolle voltooiing en een nieuw begin omdat, terwijl de vrouw door de krans loopt, ze één fase voltooit, maar bijna meteen een andere begint.

Rond de krans zijn vier figuren (een leeuw, een stier, een cherubijn en een adelaar), vergelijkbaar met die in het Rad van Fortuin. Zowel de Wereld als het Rad van Fortuin spreken over de cyclische aard van je leven en je progressie door zijn cycli. De vier figuren vertegenwoordigen de vier vaste tekens van de dierenriem: Leeuw, Stier, Waterman en Schorpioen. Ze zijn symbolisch voor de vier elementen, de vier kleuren van de Tarot, vier kompaspunten, vier seizoenen en de vier hoeken van het heelal. Ze zijn hier om je van de ene fase naar de volgende te begeleiden, om balans en harmonie te brengen in je reis.

Tarotkaarten Dek

Aas van Kelken
Aas van Zwaarden
Aas van Pentakels
Aas van Staven

Onze boekentip

[affiliate_products style="grid"][/affiliate_products]