Wat betekenen de Tarotkaarten?

De Tarot is een kaartspel van 78 kaarten, elk met een eigen beeld, symboliek en verhaal.

Tarot

Major Arcana

De 22 Major Arcana-kaarten vertegenwoordigen de karmische en spirituele lessen van het leven. Ze vertegenwoordigen een pad naar spiritueel zelfbewustzijn en beelden de verschillende stadia af die we tegenkomen als we zoeken naar meer betekenis en begrip. Op deze manier bevatten de Major Arcana-kaarten diepzinnige lessen op zielsniveau.

Minor Arcana

De 56 Minor Arcana kaarten weerspiegelen de beproevingen die we dagelijks ervaren. Deze tarotkaarten benadrukken de meer praktische aspecten van het leven en kunnen verwijzen naar actuele kwesties die een tijdelijke of geringe invloed hebben.

Binnen de Minor Arcana kaarten zijn er 16 Tarot Court-kaarten die elk 16 verschillende persoonlijkheidskenmerken vertegenwoordigen die we op elk moment kunnen uitdrukken. Er zijn ook 40 genummerde kaarten georganiseerd in 4 dekken – Kelken, Pentakels, Zwaarden en Staven – elk met 10 kaarten, die verschillende situaties vertegenwoordigen die we dagelijks tegenkomen.

Sommigen zeggen misschien dat Tarotkaarten gewoon inkt op papier zijn. Wat ik echter heb ontdekt bij het dagelijks lezen van de Tarotkaarten gedurende meer dan twintig jaar is dit:

Tarot is het verhalenboek van ons leven, de spiegel voor onze ziel en de sleutel tot onze innerlijke wijsheid.

Elke spirituele les die we in onze levens tegenkomen, is te vinden in de achtenzeventig Tarotkaarten. En wanneer we de Tarot raadplegen, krijgen we de exacte lessen te zien die we nodig hebben om een geïnspireerd leven te leiden en te beheersen. Het is alsof je jezelf een spiegel voorhoudt, zodat je je onderbewustzijn kunt bereiken en de wijsheid (en antwoorden) kunt gebruiken die in ons allemaal leeft.

Tarotkaarten Dek

De Dwaas
Aas van Kelken
Aas van Zwaarden
Aas van Pentakels
Aas van Staven

Onze boekentip

[affiliate_products style="grid"][/affiliate_products]