De 12 sterrenbeelden en jouw sterrenbeeld

Door de sterrenbeelden te volgen, ontdek je je volledige sterrenbeeld, het element waartoe je behoort en de planeten die jouw sterrenbeeld beheersen. Er zijn 12 sterrenbeelden en elk sterrenbeeld heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, zijn eigen specifieke eigenschappen, verlangens en houding ten opzichte van het leven en mensen.

Door de projectie van de positie van planeten, de zon en de maan in de dierenriem op het moment van geboorte te analyseren kan de astrologie van de sterrenbeelden ons een glimp geven van iemands kenmerken, voorkeuren, gebreken en angsten.


1. Ontdek je sterrenbeeld

We hebben het je eenvoudig gemaakt om erachter te komen wat jouw sterrenbeeld is, het volledige profiel en de compatibiliteit met andere sterrenbeelden. Ontdekt alles over het karakter van je sterrenbeeld, eigenschappen, maanden, elementen, huizen, modaliteit, decanaten, planeten, liefdescompatibiliteit en meer.

♈ Ram21 maart – 19 april
♉ Stier20 april – 20 mei
♊ Tweeling21 mei -20 juni
♋ Kreeft21 juni – 22 juli
♌ Leeuw23 juli – 22 augustus
♍ Maagd23 augustus – 22 september
♎ Weegschaal23 september – 22 oktober
♏ Schorpioen23 oktober – 21 november
♐ Boogschutter22 november – 21 december
♑ Steenbok22 december – 19 januari
♒ Waterman20 januari – 18 februari
♓ Vissen19 februari – 20 maart

Sterrenbeeld Ram | Horoscoop Ram

Ram (21 maart – 19 april)

Ram is een geboren leider, uitvinder, initiatiefnemer, fysiek actief en sportief. Wanneer Ram een besluit neemt, is het erg moeilijk om dat te veranderen. Laten we eens kijken hoe goed je het sterrenbeeld Ram kent. We hebben enkele zorgvuldig uitgekozen interessante feiten over de persoonlijkheid en eigenschappen van de Ram om je een beter idee te geven van hoe dit sterrenbeeld echt is.

Misschien vind je het interessant of schokkend. Ram is meer dan onbezonnen en luid.

Alles weten over Ram? Lees hier verder

Sterrenbeeld Stier | Horoscoop Stier

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn sterk, betrouwbaar en lopen altijd voorop terwijl ze de beloning oogsten van het ijverige werk dat in het verleden is gedaan. Je bent bestempeld voor veel dingen, variërend van heethoofd tot opvliegend. Maar in werkelijkheid ben je het complete pakket en ben je vaak relaxed.

Je agressieve kant komt alleen als mensen je provoceren. In deze situatie vecht je terug zonder aarzeling. Je bezit een groot brein waarin je maximaal de informatie en ideeën  in opneemt.

Alles weten over Stier? Lees hier verder

Sterrenbeeld Tweeling | Horoscoop Tweeling

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen houden zich meestal niet bezig met zinloos drama en conflict. Je loopt het liefst weg van een stressvolle en gespannen situatie voordat dingen oververhit raken. Je komt voor jezelf op en neemt de woorden van oppositie weg of wordt sarcastisch als je boos bent.

Je bent ontzettend leergierig  en bent overal bij betrokken waardoor je een beetje nieuwsgierig bent. Je bent een natuurlijke onderzoeker die de omgeving observeert en kennis tot je neemt waar je ook gaat. Je bent waarschijnlijk flirterig zonder het de helft van de tijd te beseffen.

Alles weten over Tweelingen? Lees hier verder

Sterrenbeeld Kreeft | Horoscoop Kreeft

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Je hebt gif in je als je kwaad wordt. Je onthult weinig over jezelf om jezelf te beschermen tegen pijn. Je bezit alle kwaliteiten van de juiste partner en laat anderen op je vallen bij het eerste aanblik. Jij bent de ultieme minnaar en toegewijde partner. Je houdt je het liefst stil als je je gevoelens niet in woorden kunt omschrijven.

Je maakt grappen op de gekste tijden. Je bent een goede waarnemer en merkt bijna alles op van wat er om je heen gebeurt. Je hebt een paar vrienden, maar veel kennissen. Je hart is als een gesloten doos waar slechts een paar naasten toegang toe wordt verleend. Je bent een perfecte mix van lief en verlegen en aan de andere kant gek en wild.

Alles weten over Kreeft? Lees hier verder


Sterrenbeeld Leeuw | Horoscoop Leeuw

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn loyaal, wilskrachtig, medelevend en charmant. Je tact en waarnemingsvermogen helpen je om de verborgen bedoelingen van anderen uiterst nauwkeurig te lezen. Je staat sterk en loopt nooit weg voor problemen waar je voor staat, zeker niet als het gaat om iemand die dicht bij je staat. Je bent geneigd om een gemene kant te laten zien als je iets niet leuk vindt of als je wordt gevraagd om iets geforceerd te doen. Het is heel moeilijk voor je om van gedachten te veranderen.

Je geeft meer om de behoeften van de mensen om je heen dan boven die van jezelf. Je staat erom bekend dat je bazig bent over de dingen die je aan het hart liggen. Hoewel je een geboren leider bent, ben je doorgaans niet goed in het ontvangen van kritiek, ondanks het feit dat het openlijk wordt geuit. De mensen om je heen voelen zich van nature tot je aangetrokken vanwege je intense charisma en kalmerende aanwezigheid.

Alles weten over Leeuw? Lees hier verder

Sterrenbeeld Maagd | Horoscoop Maagd

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden worden soms getypeerd als niets meer dan kieskeurige perfectionisten. Je zult alles correct en succesvol doen met wat je hebt ondernomen. Je stelt hoge eisen aan jezelf en zal jezelf constant pushen om deze standaarden te halen. Je gelooft in actie in plaats van alleen praten. Als je eenmaal hebt besloten iets te doen, ga je eraan werken totdat je het voor elkaar krijgt.

Je bent een mens die doelen stelt met vastberadenheid en zelfdiscipline om dingen door te zetten. Maar je slimme geest en scherpe aandacht voor detail stellen je in staat om ook oplossingen te vinden voor de moeilijkste problemen. Je bent niet geduldig als het gaat om het omgaan met regelrechte incompetentie en domheid.Je vertrouwt niet op roddels en geruchten van anderen. Maar je baseert jouw redenering liever op feiten en concrete bewijzen.

Alles weten over Maagd? Lees hier verder

Sterrenbeeld Weegschaal | Horoscoop Weegschaal

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen zijn extraverte, gezellige en vriendelijke mensen. Weegschalen zijn, net als de weegschaal die het sterenbeeld symboliseert, vaak bezig met het bereiken van evenwicht, harmonie, vrede en gerechtigheid in de wereld. Met hun enorme hoeveelheden charme, intelligentie, openhartigheid, overtuigingskracht en connectiviteit zijn ze goed uitgerust om dat te doen.

Sterrenbeeld Weegschaal is soms misschien een beetje te gemakkelijk in de omgang en te relaxed. Het zijn toegewijde werkers en leiders in hun gebied. Weegschaal blinkt uit in vredesbewarende beroepen omdat Weegschaal het zeldzame vermogen heeft om alle kanten van een argument te zien.

Alles weten over Weegschaal? Lees hier verder

Sterrenbeeld Schorpioen | Horoscoop Schorpioen

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen zijn zo geheimzinnig en mysterieus dat mensen misschien niet weten waar ze met hen moeten beginnen. Je bent gepassioneerd en wordt geregeerd door emoties die zich op verschillende manieren kunnen manifesteren.

Je heersende planeten Mars en Pluto maken je vluchtig en agressief. Je intense emoties kunnen net zo gemakkelijk in liefde worden omgezet als in haat. Je verbergt je emoties met humor. Je bent dus subtiel, complex en nooit voor de hand liggend. Je kunt te beschermend zijn voor je naasten. Je ergert je heel snel aan mensen die geen gezond verstand hebben en als ze domme vragen stellen.

Alles weten over Schorpioen? Lees hier verder


Sterrenbeeld Boogschutter | Horoscoop Boogschutter

Boogschutter (22 november – 21 december)

Sterrenbeeld Boogschutter, het 9de sterrenbeeld van de dierenriem, staat bekend naar het zoeken en  te zeggen van de waarheid, en niets anders dan de waarheid. Ze worden symbolisch voorgesteld door een man met pijl en boog, die half mens en half paard is. Daarom worden ze Boogschutter genoemd.

Kennis, actie en een ruimdenkende houding kenmerken hen. Ze hebben ook een geweldig gevoel voor humor.

Alles weten over Boogschutter? Lees hier verder

Sterrenbeeld Steenbok | Horoscoop Steenbok

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbok is het 10de sterrenbeeld in de dierenriem. De heerser van hun sterrenbeeld is de planeet Saturnus, wat hen streng en gedisciplineerd maakt. Ze werken hard en zijn trouw.

De mensen van Steenbok bereiken de top in hun respectievelijke vakgebieden. Ze zijn meestal erg conservatief.

Alles weten over Steenbok? Lees hier verder

Sterrenbeeld Waterman | Horoscoop Waterman

Waterman (20 januari – 18 februari)

Het belangrijkste doel van de mensen die zijn geboren onder Waterman, de 11de in de dierenriem, is om de wereld om hen heen te verbeteren en het een betere plek te maken om in te leven.

Het zijn humanitaire mensen in de ware zin van het woord. Deze vooruitstrevende individuen, die hun intuïtie volgen en snel anderen betrekken bij hun inspanningen om de wereld te verbeteren, hebben de neiging om veel vrienden te maken.

Alles weten over Waterman? Lees hier verder

Sterrenbeeld Vissen | Horoscoop Vissen

Vissen (19 februari – 20 maart)

Personen geboren onder het 12e sterrenbeeld, Vissen, zijn het meest intuïtieve van de hele dierenriem. Dit sterrenbeeld brengt veel van de kenmerken van de elf voorafgaande sterrenbeelden samen. Ze zijn onbaatzuchtig, spiritueel en gericht op de reis van de ziel naar verlossing.

Vissen kunnen ook een ideaal hebben van hoe de dingen zouden moeten zijn, waardoor ze gedesillusioneerd of verloren kunnen raken.

Alles weten over Vissen? Lees hier verder


Sterrenbeeld Rad van de Dierenriem

2. Wat is een sterrenbeeld?

Sterrenbeelden zijn een van de meest instrumentele kenmerken van de astrologie die veel zegt over je persoonlijkheid, uiterlijk en voorkeuren. De zon gaat met een baan door de 12 sterrenbeelden. Deze baan van de zon, die door het hemelgewelf gaat, noemen wij de dierenriem. Je sterrenbeeld is gebaseerd op de projectie van de positie van planeten en de zon en de maan op de dierenriem op het moment van geboorte.

Sterrenbeelden veranderen elke 30 graden op de 360 graden van het rad van de dierenriem. Elk sterrenbeeld heeft een periode van een maand. Als je geboren bent in een onder bepaalde periode van het sterrenbeeld, hoor je bij dat sterrenbeeld.

Wil je weten hoe de sterrenbeelden aan hun naam zijn gekomen? Lees hier alles over de geschiedenis van de sterrenbeelden.

Persoonlijke sterrenbeeld

Sterrenbeelden zijn een van de beste manieren om de persoonlijkheid van mensen te begrijpen. Je kan een idee krijgen van iemands kenmerken, eigenschappen, overtuigingen en benaderingen. Als een persoon bijvoorbeeld tot het sterrenbeeld met het element vuur behoort, is dit sterrenbeeld meestal aangenaam, rechttoe rechtaan en experimenteel. Voorspellingen van de sterrenbeelden kunnen je helpen om de psychologie van een persoon enorm te begrijpen.

Sterrenbeelden en je horoscoop

Deze sterrenbeelden zijn de basis om de planetaire momenten van de zon, de ster en de maan te begrijpen. Ze bieden een diepere analyse en begrip van je horoscoop. Alle sterrenbeelden en huizen zijn met elkaar verbonden om je een duidelijk beeld te geven van de gehele horoscoop van een persoon. Het is dus zeer essentieel om de sterrenbeelden te kennen op basis van de geboortedatum van een persoon.


3. Sterrenbeelden Maanden

Vanaf het moment dat je over astrologie hoorde, heb je jezelf waarschijnlijk afgevraagd wat je sterrenbeeld is. Er is je waarschijnlijk verteld dat er 12 sterrenbeelden zijn, maar ben je bekend met de datums van het sterrenbeeld?

Je astrologische sterrenbeeld verwijst naar het sterrenbeeld waarin de zon stond op het moment dat je werd geboren. Als ster van ons zonnestelsel brengt de zon ongeveer vier weken door in elk van de 12 sterrenbeelden, waarop de sterrenbeelden en datums zijn gebaseerd: de beweging van de zon door het hemelgewelf.

Daarom, wanneer je probeert je sterrenbeeld te achterhalen, kan het moment van je geboorte je er gemakkelijk naartoe leiden, tenzij je geboren bent op de dag dat de zon van sterrenbeeld veranderde. Dit zou betekenen dat je op de drempel bent geboren. Omdat de zon maar één sterrenbeeld tegelijk kan bezetten, betekent dit dat je sterrenbeeld wordt bepaald op de minuut dat je geboren bent.

Als het gaat om je persoonlijkheid die bewust en zichtbaar zijn, heeft je sterrenbeeld betrekking op je gevoel, je zelfvertrouwen en je identiteit.  Zoals je snel zult lezen, is je sterrenbeeld slechts het begin van een rijke en complexe reis waarbij de rest van de planeten betrokken zijn, evenals de andere 11 sterrenbeelden. Je sterrenbeeld bevat het hele rad van de dierenriem.

Als we het hebben over het dierenriem en de sterrenbeelden, is het belangrijk op te merken dat er niet zoiets bestaat als een dertiende sterrenbeeld. Sommige astrologen beschouwen het sterrenbeeld Ophiuchus als een dertiende sterrenbeeld, maar westerse astrologie is niet langer gebaseerd op  archetypische sterrenbeelden zoals in de Vedische astrologie. Terwijl de oude kunst van de westerse astrologie begon als een studie van de sterrenbeelden als archetypen, veranderde dit, toen astrologen zich realiseerden dat de aarde in beweging was. Gecentreerd op de punten op de vier seizoenen van lente, zomer, herfst en winter. Het is in deze seizoensgebonden nadruk op de sterrenbeelden waar astrologie zijn juiste en correcte voorspellingen doet.

Deze maanden horen bij de sterrenbeelden:

 • Sterrenbeeld januari: Steenbok & Waterman
 • Sterrenbeeld februari: Waterman & Vissen
 • Sterrenbeeld maart: Vissen & Ram
 • Sterrenbeeld april: Ram & Stier
 • Sterrenbeeld mei: Stier & Tweeling
 • Sterrenbeeld juni: Tweeling & Kreeft
 • Sterrenbeeld juli: Kreeft & Leeuw
 • Sterrenbeeld augustus: Leeuw & Maagd
 • Sterrenbeeld september: Maagd & Weegschaal
 • Sterrenbeeld oktober: Weegschaal & Schorpioen
 • Sterrenbeeld november: Schorpioen & Boogschutter
 • Sterrenbeeld december: Boogschutter & Steenbok

Laten we nu de energie van de 12 sterrenbeelden maanden en verschillende seizoenen nader bekijken. Ongeacht je sterrenbeeld, zal je kunnen zien hoe de energie van elk seizoen van toepassing is op jou en iedereen om je heen.

Ram Seizoen. 21 maart – 19 april

Sterrenbeeld Ram | Horoscoop RamElk jaar komt de zon op dezelfde dag als de lente equinox binnen in Ram. Dit is het startpunt van de dierenriem en het astrologische jaar. Geregeerd door het vurige en intense Mars, is het Ram seizoen vol licht en energie. Het is een van de twee keren per jaar dat de zon direct op de evenaar schijnt.

Gekenmerkt door het pasgeboren Ram sterrenbeeld, draait het Ram seizoen helemaal om het omarmen van een nieuw begin en ons levend voelen terwijl we onze innerlijke strijder te kanaliseren en onbevreesd onze doelen  te bereiken. Impulsiviteit en agressiviteit zijn de negatieve uitingen van het Ram seizoen, die kunnen worden gekanaliseerd door fysieke activiteit en te gezond competitief te sporten.

Stier Seizoen. 20 april – 20 mei

Sterrenbeeld Stier | Horoscoop StierNa een maand van veel opwinding, gaat de zon Stier binnen en plotseling wordt de sfeer zachter en vertraagt ons natuurlijke ritme. Terwijl de dagen warm zijn, nemen we nu de tijd om te vertragen en de rozen te ruiken en de bloemen te zien bloeien.

We zijn nu in de ban van godin van het genot Venus. Aanraking, geur, smaak, geluid en zicht bereiken hun hoogste expressie . Onze vijf zintuigen worden opnieuw gewekt, krijgen nieuwe energie en zijn opnieuw gefocust op onze waardering voor de natuur, kunst en alle mooie dingen.

Omdat het een van de meest sensuele sterrenbeelden is, houdt de nachtelijke energie van Stier van rust en ontspanning, wat ons natuurlijk soms een beetje lui kan maken.

Tweelingen Seizoen. 21 mei – 20 juni

Sterrenbeeld Tweeling | Horoscoop TweelingHet speelse Tweelingen seizoen, een tijd om niet alleen met onze favoriete vrienden te socializen, maar ook met nieuwe en opwindende gezichten kennis te maken. Het sterrenbeeld van de Tweelingen wordt geregeerd door de intellectuele kosmische boodschapper Mercurius, de snelst bewegende planeet in het zonnestelsel. Als we zijn snelle stappen volgen, voelen we ons zenuwachtig en springen we van de ene bijeenkomst naar de andere. En waarom ook niet, het is het begin van de zomer en er is zoveel leuks te beleven.

Een ander kenmerk van het Tweelingen seizoen is communicatie in al zijn vormen: schrijven, spreken, lezen en leren. Van alle sterrenbeelden is Tweelingen degene die het concept van dualiteit het beste belichaamt. Op een dieper niveau is het ook een kans om datzelfde concept in ons te verkennen.

Kreeft Seizoen. 21 juni – 22 juli

Sterrenbeeld Kreeft | Horoscoop KreeftElk jaar gaat de zon Kreeft binnen op dezelfde dag als de zomerzonnewende. Geregeerd door de moederlijke en nachtelijke maan, gaat deze maand over gezelligheid, koken, heerlijk eten en chillen met degenen van wie we houden. Het is ook de perfecte tijd om in contact te komen met onze emoties en tijd door te brengen in de buurt van het water, of het nu een strand, meer of rivier is.

Zelfzorg is een andere activiteit waar sterrenbeeld Kreeft van houdt, omdat het een soort energie is dat ons met ons lichaam verbindt. Maar verwar zelfzorg niet met passiviteit. Net als de vasthoudende Kreeft is dit ook het seizoen om assertief te zijn om te krijgen wat we willen.

Leeuw Seizoen. 23 juli – 22 augustus

Sterrenbeeld Leeuw | Horoscoop LeeuwWe hebben ons gefocust op zelfzorg en we zijn nu klaar om op ons best te kunnen schitteren. We hebben het Leeuw seizoen bereikt, het hoogtepunt van de zomer en de enige maand die wordt geregeerd door de machtige zon. Tijdens deze maand wil Leeuw,  met z’n zonnige invloed, dat we in contact komen met onze creativiteit, ons innerlijke kind en wat ons echt uniek maakt.

Levendig en speels Leeuw seizoen draait helemaal om het omarmen van grote, gedurfde vitaliteit, schoonheid en wat ons innerlijke vuur aansteekt. Dit seizoen activeert ons sterrenbeeld, dus er is geen beter moment om na te denken over wat het betekent om een Weegschaal, Schorpioen, Vissen of enig ander sterrenbeeld te zijn.

Maagd Seizoen. 23 augustus – 22 september

Sterrenbeeld Maagd | Horoscoop MaagdHet leven was vermakelijk, maar zodra de zon de Maagd binnengaat, wordt onze stemming een beetje meer introvert. De geest wordt in toenemende mate geactiveerd naarmate we ons in het gebied an Mercurius begeven. Net als het Tweelingen seizoen wordt Maagd geregeerd door communicatieve Mercurius. We worden meesters in analyses en organisatie, die de routine verfijnt die ervoor zorgt dat het leven op zijn best blijft werken.

Welzijn, efficiëntie en logica zijn allemaal de expertise van Maagd, die ons van nature naar praktijken trekt die lichaam en ziel koesteren. Als leergierige werkbij van de dierenriem, biedt Maagd het perfecte milieu om onze financiën en werklast te organiseren.

Weegschaal Seizoen. 23 september – 22 oktober

Sterrenbeeld Weegschaal | Horoscoop WeegschaalHet Weegschaal seizoen begint op de dag dat we de herfst equinox verwelkomen. Geregeerd door Venus, draait het Weegschaal seizoen helemaal om genieten van de geneugten van het leven en stijlvolle dingen zoals trendy kleding en lange, uitbundige diners met onze naasten.

Door ons af te stemmen op de dagelijkse energie van Venus, is de maand die wordt geregeerd door Weegschaal een zeer sociale tijd waarin we onze belangrijkste relaties en vriendschappen koesteren. Harmonie en evenwicht dat is Weegschaal, waardoor dit de beste tijd van het jaar is om de mannelijke en vrouwelijke energieën in ons in balans te brengen. Het verfraaien van het huis wordt ook geadviseerd gedurende deze tijd, omdat Venus onze ogen richt op alles wat met schoonheid te maken heeft.

Schorpioen Seizoen. 23 oktober – 21 november

Sterrenbeeld Schorpioen | Horoscoop SchorpioenDe lucht op het noordelijk halfrond begint af te koelen, maar de sfeer om ons heen neemt toe. We zijn beland in een van de meest introspectieve tijden van het jaar, want bij de stoutmoedige Schorpioen draait het allemaal om naar binnen te kijken en onze diepste, donkerste motieven te analyseren.

Het is ook de tijd waarin we zowel de overledenen als onze grootouders gedenken.

Geregeerd door transformatieve Pluto en gloeiende Mars, is het seizoen van Schorpioen klaar om gebruik te maken van onze sensuele energie. De no-nonsense Schorpioen energie is niet voor bangeriken, en alleen degene die diep durft te gaan in deze reis van transformatie zal diepe rijkdom ervaren.

Boogschutter Seizoen. 22 november – 21 december

Sterrenbeeld Boogschutter | Horoscoop BoogschutterDe zon gaat het sterrenbeeld van oneindig optimisme binnen. Boogschutter. Dit is het moment waarop we verlangen naar kennis, en het avontuur wordt uitgebreid door de overvloedige invloed van de grootste weldadige Jupiter. Omdat het een van de meest positieve planeten in de astrologie is, wil het dat we het grote geheel zien en het beste in anderen en in onszelf geloven.

Reizen worden ook aangemoedigd door dit wereldse sterrenbeeld, omdat reizen ons blootstelt aan de rijkdom die alleen andere culturen kunnen bieden.

Steenbok Seizoen. 21 december – 20 januari

Sterrenbeeld Steenbok | Horoscoop SteenbokZodra de zon de ijverige Steenbok binnengaat, is het tijd om aan de slag te gaan! Dit traditionele, pragmatische, ambitieuze sterrenbeeld weet de hoogste bergen te beklimmen om iets van een blijvende betekenis op te bouwen.

Het seizoen van Steenbok wordt geregeerd door Saturnus, de oude wijze en bewaarder van de tijd, die ons uiteindelijk bewust maakt van hoe goed we het moeten gebruiken. Vaak aangeduid als de baas van de dierenriem, verbindt de doelgerichte Steenbok ons met de meer materiële kant van het leven, zoals succes, geld en sociale status.

Van alle seizoenen is dit het seizoen waarin we onze innerlijke baas kunnen kanaliseren terwijl we onze meest waardevolle doelen najagen en voor het goud gaan.

Waterman Seizoen. 21 januari – 18 februari

Sterrenbeeld Waterman | Horoscoop WatermanNu het Waterman seizoen, een sterrenbeeld dat wordt geregeerd door twee tegengestelde planetaire energieën: Saturnus en Uranus. In veel opzichten wekt Waterman de innerlijke rebel in ons op – maar niet zonder reden – omdat zijn ongelooflijke intellect ons vraagt ​​om alles in twijfel te trekken over hoe de dingen zouden moeten zijn.

Het sociale Waterman seizoen is ook onze beste gelegenheid van het jaar om te netwerken met gelijkgestemde mensen en te heroverwegen hoe deze relaties verband houden met onze grootste hoop en dromen. Dit is het sterrenbeeld van de mensen, het sterrenbeeld dat het meest de collectieve gemoedstoestand vertegenwoordigt, dus onbaatzuchtigheid wordt in deze tijd ook aangemoedigd.

Vissen Seizoen. 19 februari – 20 maart

Sterrenbeeld Vissen | Horoscoop VissenAls laatste sluiten we het astrologische kalenderjaar af met een duik in de wateren van Vissen. Plots vertraagt het leven van nature en wordt ons gevraagd om af te stemmen op onze intuïtieve, medelevende en artistieke kant.

Mystieke en magische Vissen is het seizoen van jezelf te overstijgen, met de kennis van alle andere 11 sterrenbeelden. Dit seizoen wordt geregeerd door Jupiter en Neptunus, wiens bijna bedwelmende essentie de grens tussen droom en realiteit vervaagt. Om deze reden is de door Vissen geregeerde maand ideaal om in contact te komen met onze gevoelens en creativiteit in plaats van ons te concentreren op meer tastbare dingen en activiteiten. Romantiek wordt ook benadrukt nu we de kosmische toestemming hebben om ons hart te openen.


4. Sterrenbeelden Elementen

Elk van de 12 sterrenbeelden behoort tot een van de vier elementen – Water, Vuur, Aarde en Lucht. Deze elementen vertegenwoordigen een essentiële energie dat in ieder van ons werkt.  Astrologie heeft het doel ons te helpen deze energieën op positieve aspecten te concentreren en een beter begrip te krijgen van ons potentieel en onze positieve eigenschappen en om te gaan met de negatieve eigenschappen.

Deze vier elementen helpen bij het beschrijven van de unieke persoonlijkheden die verband houden met astrologische sterrenbeelden. De vier dierenriem elementen hebben een diepgaande invloed op de fundamentele karaktereigenschappen, emoties, gedrag en denken.

Element Water

Sterrenbeeld element waterWater tekens zijn: Kreeft, Schorpioen en Vissen.

Water tekens zijn buitengewoon emotioneel en zeer gevoelig. Ze zijn zeer intuïtief en kunnen net zo mysterieus zijn als de oceaan zelf. Water tekens houden van diepgaande gesprekken en intimiteit. Ze doen zelden iets openlijk en zijn er altijd om hun dierbaren te steunen.

Element Vuur

Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld SterrenbeeldenVuur tekens zijn: Ram, Leeuw en Boogschutter.

Vuur tekens zijn meestal gepassioneerd, dynamisch en temperamentvol. Ze worden snel boos, maar vergeven ook gemakkelijk. Het zijn avonturiers met een enorme energie. Ze zijn fysiek erg sterk en zijn een bron van inspiratie voor anderen. Vuur tekens zijn intelligente, zelfbewuste, creatieve en idealistische mensen, altijd klaar voor actie.

Element Aarde

Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld SterrenbeeldenAarde tekens zijn: Stier, Maagd en Steenbok.

Aarde tekens zijn geaard en degenen die ons terug naar de aarde brengen. Ze zijn meestal conservatief en realistisch, maar ze kunnen ook erg emotioneel zijn. Ze zijn verbonden met onze materiële realiteit. Ze zijn praktisch, loyaal en stabiel en ze blijven bij je in moeilijke tijden.

Element Lucht

Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld SterrenbeeldenLucht tekens zijn: Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Lucht tekens zijn rationeel, sociaal en lief in relaties met andere mensen. Ze zijn denkers, vriendelijk, intellectueel, communicatief en analytisch. Ze houden van filosofische discussies, sociale bijeenkomsten en goede boeken. Ze geven graag advies, maar kunnen ook heel oppervlakkig zijn.


5. Sterrenbeeld Huizen

Net als een klok is de dierenriem verdeeld in 12 segmenten of huizen, elk geregeerd door een ander sterrenbeeld. De dierenriem begint met het eerste huis en gaat met de klok mee in het rond.

Elk huis wordt geassocieerd met een reeks eigenschappen, beginnend bij het zelf zijn en zich uitbreidend naar de samenleving en daarbuiten. Op het moment dat je word geboren, staan de planeten allemaal in specifieke sterrenbeelden en huizen. Wanneer een astroloog je geboortehoroscoop interpreteert, combineert ze de betekenis van elke planeet, het huis waarin het zich bevindt en het sterrenbeeld waarin het zich bevindt, om de obstakels of geschenken in kaart te brengen waarmee je in dit leven te maken zult krijgen.

Wanneer planeten een huis bezoeken, verlichten ze dat deel van je geboortehoroscoop en geven ze energie aan de eigenschappen van dat huis. Astrologen gebruiken de huizen om te voorspellen welke delen van je leven in beeld komen, en waar je het beste actie kunt ondernemen.

De eerste zes huizen staan ​​bekend als de persoonlijke huizen, terwijl de laatste zes huizen bekend staan ​​als de interpersoonlijke huizen.

1e Huis

Geregeerd door Ram

Bij het eerste huis begint de dierenriem en omvat alle primeurs: eerste indrukken, het zelf zijn, uiterlijk, leiderschap, nieuwe initiatieven, nieuwe start en begin. Het sterrenbeeld op de beginrand van dit huis wordt je ascendant genoemd.

2e Huis

Geregeerd door Stier

Het tweede huis omvat alle zaken die te maken hebben met je directe materiële en fysieke omgeving: smaak, geuren, geluid, aanraking, bezienswaardigheden. Het tweede huis regelt ook inkomen, geld en zelfrespect.

3e Huis

Geregeerd door Tweelingen

Het derde huis regelt alle vormen van communicatie. Het derde huis omvat ook broers en zussen, buurten, lokale reizen, bibliotheken, scholen, leraren en gemeenschapszaken.

4e Huis

Geregeerd door Kreeft

Het door Kreeft geregeerde vierde huis bevindt zich helemaal onderaan de dierenriem en regeert dus als de basis van alle dingen. Dit omvat je huis, privacy, je ouders (met name moeders), kinderen en opvoeding.

5e Huis

Geregeerd door Leeuw

Het vijfde huis wordt geregeerd door de dramatische Leeuw, en het regelt zelfexpressie, drama, creativiteit, kleur, aandacht, romantiek, plezier en spel.

6e Huis

Geregeerd door Maagd

Het zesde huis is het domein van gezondheid en dienstverlening. Het regelt schema’s, organisatie, routines, fitness, dieet en lichaamsbeweging, een natuurlijk en gezond leven, behulpzaamheid en dienstbaarheid aan anderen.

7e Huis

Geregeerd door Weegschaal

Het zevende huis is de sector van relaties met andere mensen. Het regelt alle partnerschappen, zowel zakelijke als persoonlijke, en relatiegerelateerde zaken, zoals contracten, huwelijken en zakelijke deals.

8e Huis

Geregeerd door Schorpioen

Het achtste huis is een mysterieuze sector die regeert over geboorte, dood, seks, transformatie, mysteries, samengevoegde energieën en verbinding op het diepste niveau. Het achtste huis regeert ook over andermans eigendommen en geld

9e Huis

Geregeerd door Boogschutter

Het negende huis omvat de hogere geest, expansie, internationale en verre reizen, vreemde talen, inspiratie, optimisme, onderwijs, geluk, risico, avontuur, gokken, religie, filosofie, moraal en ethiek.

10e Huis

Geregeerd door Steenbok

Het tiende huis staat helemaal bovenaan en het meest openbare deel van de kaart. Het tiende huis regelt structuren, bedrijven, traditie, imago, roem, eer, prestaties, onderscheidingen, grenzen, regels, discipline, autoriteit, vaders en vaderschap. De grens van het tiende huis leidt je carrièrepad.

11e Huis

Geregeerd door Waterman

Het elfde huis regelt vriendschappen, groepen, de samenleving, technologie, media, netwerken, sociale rechtvaardigheid, rebellie en humanitaire doelen. Het regeert ook over originaliteit, excentriciteit, plotselinge gebeurtenissen, verrassingen, uitvindingen, astronomie, sciencefiction en alle dingen die futuristisch zijn.

12e Huis

Geregeerd door Vissen

De dierenriem wordt voltooid met het twaalfde en laatste huis, dat het einde regeert. Dit huis beslaat de laatste fasen van een project, waarbij losse eindjes, voltooiingen, ouderdom en overgave aan elkaar worden geknoopt. Het wordt ook geassocieerd met instellingen, ziekenhuizen, gevangenissen, verborgen agenda’s en geheime vijanden. En het beheerst de verbeelding, creativiteit, kunst, film, dans, poëzie, tijdschriften en het onderbewustzijn.


6. Sterrenbeelden Modaliteit

Astrologie houdt meer in dan alleen horoscopen. Er zijn de 12 sterrenbeelden in de astrologie, en elk sterrenbeeld heeft unieke energieën, kwaliteiten, elementen en sterke punten die eraan worden toegeschreven. Een manier om de sterrenbeelden te categoriseren is door hun modaliteit, die kardinaal, vast of veranderlijk zijn. Alle sterrenbeelden zijn onderverdeeld in een van deze drie categorieën, ze kunnen ons veel vertellen over wie we zijn.

De drie modaliteiten in astrologie zijn kardinale, vaste en veranderlijke sterrenbeelden. Deze classificaties vertegenwoordigen de unieke manieren waarop elke groep sterrenbeelden hun energie uitdrukt, reageert op verschillende omstandigheden en opereert in de wereld terwijl ze door het leven bewegen. Modaliteiten zijn een andere manier om sterrenbeelden en elementen te benaderen. Ze vertegenwoordigen het vermogen van het sterrenbeeld en het element om met de tijd te bewegen en te evolueren.

Modaliteiten moeten niet worden verward met elementen in de astrologie (vuur, aarde, lucht en water ), hoewel dit beide classificaties zijn die worden gebruikt om de 12 sterrenbeelden te categoriseren. Elementen vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten en motivaties die aan een groep sterrenbeelden worden toegeschreven, terwijl modaliteiten de manier vertegenwoordigen waarop die specifieke kwaliteiten worden uitgedrukt. Elke modaliteit bevat één sterrenbeeld van elk van de vier elementen en elk element bevat één sterrenbeeld van elke modaliteit – wat betekent dat de energie gelijkmatig over beide systemen wordt verdeeld.

Als je een sterrenbeeld wilt herkennen op basis van hun modaliteit, zijn er een paar basiskwaliteiten waar je op moet letten. Dus hoewel alle vuur sterrenbeelden bekend staan ​​als gepassioneerd en actiegericht, zullen ze elk die sfeer anders uitdrukken op basis van hun modaliteit – daarom is kardinaal sterrenbeeld Ram een ​​gemotiveerde starter, terwijl vaststerrenbeeld Leeuw zijn passie kanaliseert met hard werken en loyaliteit. Veranderlijk sterrenbeeld Boogschutter gaat meer met de stroom mee.

Ben je een kardinaal sterrenbeeld , een vast sterrenbeeld of een veranderlijk sterrenbeeld ? Als je de modaliteit van je sterrenbeeld ontdekt, kan je wat dieper in je persoonlijke astrologie duiken en de complexiteit van je sterrenbeeld nog grondiger begrijpen.

Kardinale Sterrenbeelden

Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok

Wanneer iets als kardinaal wordt beschreven, betekent dit dat het zowel fundamenteel als belangrijk is en dat is zeker het geval als het gaat om de vier kardinale sterrenbeelden van de dierenriem. Kardinale sterrenbeelden zijn de initiatiefnemers van de dierenriem. Ze vertegenwoordigen een vonk of idee.

Ze betekenen ook het begin van het seizoen. Je kunt altijd op ze rekenen om nieuwe energie te laten stromen, nieuwe projecten van de grond te krijgen en een solide basis te leggen voor elke onderneming, hoewel ze soms moeite hebben om alles af te ronden waaraan ze beginnen. De kardinale sterrenbeelden zijn visionair, omdat ze in staat zijn om nieuwe dingen schijnbaar uit het niets te creëren en voorwaarts te gaan naar een nieuw begin.

Het is logisch dat de eerste dag van het astrologische seizoen van elk kardinaal sterrenbeelden samenvalt met de eerste dag van elk meteorologisch seizoen: het Ram seizoen komt overeen met de lente equinox en het Weegschaal seizoen komt overeen met de herfst equinox, terwijl de seizoenen Kreeft en Steenbok respectievelijk beginnen op de zomerzonnewende en de winterzonnewende. De frisse start van het kardinale sterrenbeeld energie helpt ons elk nieuw seizoen met enthousiasme te beginnen.

Vaste Sterrenbeelden

Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman

De vaste sterrenbeelden van de dierenriem hebben altijd hun ogen op de prijs gericht. Deze sterrenbeelden kunnen profiteren van de ideeën van de kardinale sterrenbeelden en ze werkelijkheid maken door de plannen na te volgen. Vaste sterrenbeelden zijn de doeners van de dierenriem. Ze voeren de ideeën uit die worden gemanifesteerd door de kardinale sterrenbeelden en doen al het werk dat nodig is om de taak te voltooien.

Elk van de vaste sterrenbeelden is zeer gefocust wanneer ze een doel stellen, goed in het vasthouden aan een plan en het talent hebben om precies te identificeren wat er moet gebeuren en het vervolgens te doen. Dit kan ze soms behoorlijk koppig maken, maar hun hardwerkende karakter overtreft dat.

Omdat het astrologische seizoen voor elk van deze sterrenbeelden precies midden in de lente, zomer, herfst en winter valt, is de energie van de vaste tekens gericht op momentum en toewijding. De sterke punten van vaste sterrenbeelden komen naar voren wanneer ze ergens middenin zitten en volledig ondergedompeld zijn en kunnen ze worden vertrouwd om met standvastige toewijding door de moeilijkste delen van elke situatie te komen.

Veranderlijke Sterrenbeelden

Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen

Kardinale sterrenbeelden zorgen ervoor dat dingen op gang komen, terwijl vaste tekens de plannen volgen en ten slotte duiken de veranderlijke sterrenbeelden van de dierenriem op om dingen te voltooien en ons te helpen de onvermijdelijke veranderingen van het leven te omarmen. Veranderlijke sterrenbeelden vertegenwoordigen het einde van elk seizoen en het einde van een project of taak. Ze zijn flexibel vanwege hun begrip van verandering.

Dingen gaan niet altijd volgens plan, maar veranderlijke sterrenbeelden kunnen de onverwachte verschuivingen aan. Hun veranderlijkheid en aanpassingsvermogen schitteren wanneer ze worden geconfronteerd met eindes, uitdagingen of verschuivingen, omdat ze gracieus van koers kunnen veranderen en met de stroom mee kunnen gaan. Dit kan ze soms een beetje grillig of moeilijk te begrijpen maken, maar veranderlijke sterrenbeelden hebben de kracht om met vrijwel elke situatie om te gaan en er het beste uit te halen.

Het astrologische seizoen voor elk veranderlijk sterrenbeeld vindt plaats tijdens de laatste maand van de lente, zomer, herfst en winter. Wat betekent dat als de zon elk van deze sterrenbeelden elk jaar verlaat, er ook een heel seizoen eindigt. Die energie wordt volledig weerspiegeld in het aanpasbare vermogen van de veranderlijke sterrenbeelden om de dingen te accepteren zoals ze zijn en van vorm te veranderen om zich aan de omstandigheden aan te passen. Of het nu gaat om een ​​project, een gesprek of een heel seizoen, deze sterrenbeelden weten alles tot een natuurlijk einde te brengen.


7. Sterrenbeelden Decanaten

De decanaten geven een tint van extra betekenis aan elk sterrenbeeld. Je zou metaforisch kunnen zeggen dat de decanaten zijn alsof je een beetje blauwe verf in een emmer rode verf laat vallen. De verf in de emmer is nog steeds rood, maar het is een iets andere tint rood. In de geboorte astrologie worden de 36 decanaten geassocieerd met eigenschappen die een nuance van verschil toevoegen aan de kenmerken van je sterrenbeeld. Sommige astrologen geloven dat op decanaten gebaseerde astrologie effectiever is omdat het 36 soorten persoonlijkheden onthult in plaats van 12.

Geschiedenis van de Decanaten

De geschiedenis van de decanaat begint in het oude Egypte rond de 5e eeuw v.Chr. De Egyptische decanaten zijn gebaseerd op de asterismen (kleine stergroepen) die door de rotatie van de aarde achtereenvolgens en regelmatig aan de horizon verrezen. Decanaten werden aanvankelijk door de Egyptenaren gebruikt als sterrenklok. De oude Egyptenaren geloofden dat de goden zich in bepaalde vormen en op specifieke tijden manifesteerden. De decanaten zijn later in gebruik gebracht in de Griekse dierenriem als delen van elk sterrenbeeld.

Decanaten in de Westerse Astrologie

Westerse astrologie heeft zijn wortels voornamelijk in Mesopotamië. Het waren de Mesopotamiërs die uiteindelijk de sterrenbeelden van de dierenriem en het concept van de geboorte horoscoop ontwikkelden. Terwijl dit in Mesopotamië gebeurde, ontwikkelden de astrologen van de Egyptenaren de decanaten. Deze twee astrologische tradities kwamen ergens rond de 1e eeuw voor Chr. samen en de 36 decanen werden samengevoegd met de sterrenbeelden.

De Moderne Astrologische Decanaten

Elk van de sterrenbeelden van de dierenriem is een boog van 30° in de 360° astrologische dierenriem. Elk sterrenbeeld is onderverdeeld in drie decanaten van elk 10°. In de moderne astrologie worden de drie decanaten van elk sterrenbeeld gedefinieerd door de drie sterrenbeelden van hetzelfde element (drievoud) en de traditionele heersende planeten van die sterrenbeelden.

Ram

1e Decanaat
Mars (Ram) zal heersen over de persoon geboren van 21 maart tot 30 maart
2e Decanaat
De Zon (Leeuw) zal heersen over de persoon die is geboren van 31 maart tot 9 april
3e Decanaat
Jupiter (Boogschutter) zal heersen over de persoon geboren van 10 april tot 19 april

Stier

1e Decanaat
Venus (Stier) zal heersen over de persoon geboren van 20 april tot 29 april
2e Decanaat
Mercurius (Maagd) zal heersen over de persoon geboren van 30 april tot 10 mei
3e Decanaat
Saturnus (Steenbok) zal heersen over de persoon die geboren is van 11 mei tot 20 mei

Tweelingen

1e Decanaat
Mercurius (Tweelingen) zal heersen over de persoon die geboren is van 21 mei tot 31 mei
2e Decanaat
Venus (Weegschaal) zal heersen over de persoon geboren van 1 juni tot 10 juni
3e Decanaat
Uranus (Waterman) zal heersen over de persoon geboren van 11 juni tot 20 juni

Kreeft

1e Decanaat
De Maan (Kreeft) zal heersen over de persoon geboren van 21 juni tot 1 juli
2e Decanaat
Pluto (Schorpioen) zal heersen over de persoon geboren van 2 juli tot 12 juli
3e Decanaat
Neptunus (Vissen) zal heersen over de persoon die is geboren van 13 juli tot 22 juli

Leeuw

1e Decanaat
De Zon (Leeuw) zal heersen over de persoon geboren van 23 juli tot 1 augustus
2e Decanaat
Jupiter (Boogschutter) zal heersen over de persoon geboren van 2 augustus tot 12 augustus
3e Decanaat
Mars (Ram) zal heersen over de persoon geboren van 13 augustus tot 22 augustus

Maagd

1e Decanaat
Mercurius (Maagd) zal heersen over de persoon geboren van 23 augustus tot 2 september
2e Decanaat
Saturnus (Steenbok) zal heersen over de persoon geboren van 3 september tot 12 september
3e Decanaat
Venus (Stier) zal heersen over de persoon geboren van 13 september tot 22 september

Weegschaal

1e Decanaat
Venus (Weegschaal) zal heersen over de persoon geboren van 23 september tot 2 oktober
2e Decanaat
Uranus (Waterman) zal heersen over de persoon geboren van 3 oktober tot 12 oktober
3e Decanaat
Mercurius (Tweelingen) zal heersen over de persoon geboren van 13 oktober tot 23 oktober

Schorpioen

1e Decanaat
Pluto (Schorpioen) zal heersen over de persoon geboren van 23 oktober tot 1 november
2e Decanaat
Neptunus (Vissen) zal heersen over de persoon geboren van 2 november tot 11 november
3e Decanaat
De Maan (Kreeft) zal heersen over de persoon geboren van 12 november tot 21 november

Boogschutter

1e Decanaat
Jupiter (Boogschutter) zal heersen over de persoon geboren van 22 november en 2 december
2e Decanaat
Mars (Ram) zal heersen over de persoon geboren van 3 december en 12 december
3e Decanaat
De Zon (Leeuw) zal heersen over de persoon geboren van 13 december en 21 december

Steenbok

1e Decanaat
Saturnus (Steenbok) zal heersen over de persoon geboren van 22 december en 31 december
2e Decanaat
Venus (Stier) zal heersen over de persoon geboren van 1 januari en 10 januari
3e Decanaat
Mercurius (Maagd) zal heersen over de persoon geboren van 11 januari en 19 januari

Waterman

1e Decanaat
Uranus (Waterman) zal heersen over de persoon geboren van 20 januari en 29 januari
2e Decanaat
Mercurius (Tweelingen) zal heersen over de persoon geboren van 30 januari en 8 februari
3e Decanaat
Venus (Weegschaal) zal heersen over de persoon geboren van 9 februari en 18 februari

Vissen

1e Decanaat
Neptunus (Vissen) zal heersen over de persoon geboren van 19 februari en 29 februari
2e Decanaat
De Maan (Kreeft) zal heersen over de persoon geboren van 1 maart en 10 maart
3e Decanaat
Pluto (Schorpioen) zal heersen over de persoon geboren van 11 maart en 20 maart


8. Sterrenbeelden en de Planeten

Je bent waarschijnlijk nu wel bekend met de 12 sterrenbeelden, de elementen, huizen, modaliteit en decanaten. Het zijn echter de planeten in de astrologie die het hart en de ziel van deze mystieke sterrenbeelden vormen. Het analyseren van de bewegingen van de planeten door de sterrenbeelden, en het interpreteren van de aspecten die ze met elkaar vormen tijdens hun reizen, is waar het bij astrologie om draait. Dus het begrijpen van de betekenis van elke planeet is een belangrijk onderdeel van het verdiepen van je persoonlijke kosmische reis. Het leren kennen van de heersende planeet van je sterrenbeeld is een geweldige plek om mee te beginnen.

Elk van de planeten in astrologie symboliseert verschillende delen van onszelf, inclusief de manier waarop we denken, onze liefde uitdrukken, onze doelen najagen en meer, en ze hebben hun eigen unieke persoonlijkheden en motieven. Elk sterrenbeeld heeft ook een heersende planeet en de eigenschappen van de planeten hebben een grote invloed op de energie van de sterrenbeelden die ze regeren. Terwijl elke planeet uiteindelijk door elk sterrenbeeld zal bewegen, voelen planeten zich meer op hun gemak en kunnen ze hun energie uiten wanneer ze een van de sterrenbeelden passeren die ze regeren.

Traditionele astrologie omvat de zeven klassieke planeten, namelijk Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus, evenals de zon en de maan. De zon en de maan, die ook bekend staan ​​als de armaturen, regeerden elk over één sterrenbeeld, terwijl de rest van de planeten over twee sterrenbeelden heersten. De moderne astrologie is echter uitgebreid met de meer recent ontdekte buitenplaneten zoals Uranus, Neptunus en Pluto, die elk hun eigen sterrenbeeld van heerschappij hebben gekregen. In dat systeem zijn Venus en Mercurius de enige twee planeten die nog steeds heerschappij hebben over twee sterrenbeelden.

Als je weet welke planeet jouw sterrenbeeld regeert, kan je je geboortehoroscoop beter begrijpen en de astrologische transities beter begrijpen wanneer ze plaatsvinden, aangezien de activiteit van onze heersende planeet soms een grotere invloed op ons kan hebben. Bijvoorbeeld, Mercurius retrograde kan de door Mercurius geregeerde Tweelingen en Maagden daar bijzonder hard treffen, terwijl de fasen van de maan een intenser effect kunnen hebben op door de maan geregeerde Kreeft.

Als je meer te weten komt over welke planeet jouw sterrenbeeld regeert en hoe deze jouw horoscoop beïnvloedt, kan je je astrologische energie beter begrijpen. Lees verder om erachter te komen waar de planeten allemaal over gaan.

Zon

sterrenbeeld zonRegeert over Leeuw

Wie ben jij en hoe straal jij? Net als de hemelse titaan die vanuit zijn centrum helder brandt, vertegenwoordigt de zon onze ego en onze persoonlijke kracht. Het licht is de ster van de show, waarbij elke planeet eromheen draait als feestgangers in een cirkelvormige feestelijke dans.

De zon is ons leidende licht. Het is wie we in hart en nieren zijn, onze ware identiteit die heerst door alle veranderingen en invloeden van het leven. Wanneer we volgen wat ons vervult, zoals zingen op het podium of het planten van een tuin, straalt onze creatieve expressie naar anderen.

Maan

sterrenbeeld maanRegeert over Kreeft

De zon verblindt ons met zijn gouden stralen maar de maan betovert ons met zijn ingetogen zilveren gloed. Zie de zon als de energie die we op anderen uitstralen, en de maan als ons persoonlijke emotionele rijk, de diepe gedachten, zelfreflectie en onderbewuste angsten die we in ons hebben.

Traditioneel een teken van moederlijke energie, is de maan je astrologische veiligheid. Het is wat je een veilig, gevoed en een nostalgisch gevoel geeft. Het is je moeder die haar vingers door je haar haalt toen je zes was, of je kamergenoot die soep voor je deur laat staan als je verkouden bent. De verschuivende fasen van het licht – nieuw, wassend, vol, afnemend – weerspiegelen onze steeds veranderende emotionele toestanden.

Mercurius

sterrenbeeld mercuriusRegeert over Tweelingen en Maagd

Vind Mercurius in de brandende vragen des leven. Vernoemd naar de gevleugelde boodschapper god, belichaamt de snelst draaiende planeet de overdracht van ideeën. Mercurius is hoe we denken, communiceren, onderwijzen en leren.

Het is onze intellectuele snelweg, waardoor onze geest ons overal heen kan brengen. Dwalen je gedachten rustig rond of draaien ze op volle toeren ? Sms je in lange, oprechte alinea’s of enkele emoji’s? Dit is je Mercurius aan het werk.

Venus

venus sterrenbeeldRegeert over Stier en Weegschaal

Er hangt romantiek in de lucht. Heldere Venus is gehuld in een dikke laag wolken. Dat is passend, want het speelt in op het comfort en de materiële geneugten die we hier op aarde ervaren.

Met de naam van de godin van liefde en vruchtbaarheid, is Venus onze sensuele kant. Het vertegenwoordigt waar we naar verlangen in relaties en hoe we schoonheid overal om ons heen zien. Het is de harmonie in ons hart als we kijken naar een pastel impressionistisch schilderij of het plezier dat we beleven aan het lezen van een roman.

Mars

mars sterrenbeeldRegeert over Ram

De stoffige rode planeet vertegenwoordigt het instinctieve vuur dat in ieder van ons weleens wordt ontstoken. Vernoemd naar de Romeinse god van de oorlog, legt Mars onze agressie, geslachtsdrift en competitieve geest bloot.

We voelen het als iemand je van rechts wilt inhalen. Of wanneer iemand een etentje annuleert terwijl we bijna bij het restaurant zijn. Mars is wat onze vleselijke impulsen en verlangens aanwakkert. En daar zo naar handelen.

Jupiter

jupiter sterrenbeeldRegeert over Boogschutter

De grootste planeet in het zonnestelsel staat voor ongebreideld optimisme, onoverwinnelijkheid en geloof. Het is de golf van verwondering die je voelt wanneer je naar een nieuwe stad verhuist en uitkijkt over de uitgestrekte bergen.

Welke avonturen liggen in het verschiet? Welke grote waarheden kun je leren van deze nieuwe ervaring? Jupiter is de wijsheid die hieruit voortkomt. Het is de kosmische risiconemer, die erop vertrouwt dat alles goed zal komen en dat als dat niet het geval is, er ergens een les in zit. De planeet die diamanten regent leert ons dat de mogelijkheden van het leven onbeperkt zijn als we in onszelf geloven.

Saturnus

saturnus sterrenbeeldRegeert over Steenbok

Weet je nog van vroeger dat je eigenlijk te laat thuis kwam dan de afgesproken tijd? Je zou proberen je huis binnen te sluipen, je adem inhoudend, denkend dat je straf ontweken zou hebben? Saturnus is de teleurgestelde ouder die op je wacht in je slaapkamer terwijl je binnenkomt.

Het is de planetaire regelhandhaver, moeilijke lessen te geeft en ons te confronteren met de harde realiteit. Een planeet van plicht, structuur en verantwoordelijkheid. De geringde planeet vervangt idealisme door het echte, harde werk dat nodig is om onze doelen te bereiken. Saturnus presenteert de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd en het gevoel van voldoening wanneer we de uitdagingen hebben overwonnen.

Uranus

uranus sterrenbeeldRegeert over Waterman

Uranus bevindt zich op de grens tussen vindingrijkheid en waanzin. Deze blauwgroene kosmische edelsteen draait horizontaal op zijn kant, wat past bij de excentriciteit en radicale perspectiefverschuivingen die het symboliseert.

Uranus is de kracht van technologische vooruitgang, progressieve idealen en uitvindingen die het grotere goed dienen. Het schudt ons wakker om onze oude manier van denken te laten gaan en dwingt ons om met de tijd mee te gaan. Gedreven door grootschalige intellectuele ideeën in plaats van de emoties van het individu, is Uranus verwant met de wetenschapper die zich vol op het werk stort totdat de doorbraak is bereikt.

Neptunus

neptunes sterrenbeeldRegeert over Vissen

Sluit je ogen en denk aan nostalgie. Neptunus heeft het vermogen om de werkelijkheid te transcenderen en te ontsnappen in onze verbeelding. De wazige planeet gaat over het oplossen van grenzen en één worden met de natuur en met onze medemensen.

Als we allemaal met elkaar verbonden zijn, dan is jouw pijn mijn pijn en jouw vreugde mijn vreugde. Neptunus onthult onze empathische gaven, ons vermogen om verder te denken dan onszelf en hoe we spiritueel op elkaar afstemmen.

Pluto

pluto sterrenbeeldRegeert over Schorpioen

Pluto, genoemd naar de god van de onderwereld, dwingt ons om de angsten van onze ziel bloot te geven. De dwergplaneet is misschien klein, maar hij weigert genegeerd te worden. Het vertegenwoordigt de verborgen aspecten van onszelf, onze worstelingen en onze transformaties.

Staren we rechtstreeks in de schaduw of draaien we ons om en rennen we weg? We moeten de giftige aspecten van onszelf wegnemen om opnieuw te groeien – gezonder en levendiger. Pluto is de persoonlijke macht die we krijgen over wat ons dwars zit. Het is het idee dat zodra we onze demonen onder ogen zien, we echt vrij zijn.


9. Sterrenbeelden Compatibiliteit

Er zijn geen onverenigbare sterrenbeelden in de astrologie, wat betekent dat twee sterrenbeelden min of meer compatibel zijn. Twee mensen wiens sterrenbeelden zeer compatibel zijn, kunnen heel gemakkelijk met elkaar overweg omdat ze op dezelfde golflengte zitten. Maar mensen wiens sterrenbeelden minder compatibel zijn, zullen geduldiger en tactvoller moeten zijn om een ​​gelukkige en harmonieuze relatie te bereiken.

Zoals we allemaal weten, behoren sterrenbeelden tot vier elementen:

Vuur: Ram, Leeuw en Boogschutter

Aarde: Stier, Maagd en Steenbok

Lucht: Tweelingen, Weegschaal en Waterman

Water: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Sterrenbeelden die hetzelfde element hebben, zijn van nature compatibel omdat ze elkaar het beste begrijpen, en bovendien is lucht zeer compatibel met vuur en is water zeer compatibel met aarde. Er is sterkste aantrekkingskracht in tegengestelde sterrenbeelden en hun potentieel is altijd groot. Het vergelijken van sterrenbeelden kan ook helpen om je partner beter te begrijpen, wat zal resulteren in een betere relatie.

Ram Compatibiliteit

Sterrenbeeld Ram | Horoscoop Ram Ram is een dominante persoonlijkheid. Mensen met dit sterrenbeeld hebben de neiging gretig te zijn en klaar om de leiding te nemen. Ze gaan over tot actie en zullen problemen direct onder ogen zien. Als het gaat om relaties, hebben ze iemand nodig die hen niet in de weg staat.

Ram is vooral op zoek naar een partner die hun uiterlijke expressie aanmoedigt en hun levensvreugde niet tempert. Dat betekent natuurlijk niet dat ze ook een complete ondergeschikte willen. Een ideale partner zou iemand zijn die weet hoe hij met sterrenbeeld Ram moet omgaan zonder het hoofd te stoten.

Compatibele sterrenbeelden

Boogschutter is een geweldige metgezel omdat sterrenbeeld avontuurlijk en extravert is. De twee zullen elkaars energie ondersteunen. Tweelingen is om soortgelijke redenen ook een goede match, terwijl Weegschaal ook een band zou kunnen smeden op basis van wederzijds respect en begrip.

Niet compatibele sterrenbeelden

Ram is te optimistisch voor sterrenbeelden als Schorpioen en Kreeft. Maagd zou ook een ongepaste combinatie zijn, omdat de twee voortdurend zouden botsen over wat zij als de juiste manier van handelen beschouwen. Het laatste wat je wilt, is stress in je relatie.

Stier Compatibiliteit

Sterrenbeeld Stier | Horoscoop Stier

Het vaste aarde teken van Stier is behoorlijk gesteld op zijn manier van doen. Soms kan dit betekenen dat Stieren koppig kan zijn, maar op een dieper niveau weten ze zeker wie ze zijn en wat ze willen.

Stier is vooral op zoek naar een partner die hun tempo, hun passie en hun verlangen om hun innerlijke bewustzijn en kracht vast te houden zal waarderen. Letterlijk en figuurlijk is Stier een rots in de branding voor hun ware liefde en zal ze hoe dan ook bijstaan.

Compatibele sterrenbeelden

De andere aarde tekens, Steenbok en Maagd, passen uitstekend bij Stier, omdat ze dezelfde fundamentele aard delen. Dat is eigenlijk de essentie van dierenriem compatibiliteit. Kreeft is ook een goede keuze, omdat ze net zo gepassioneerd en zorgzaam zijn als Stier, en ze nemen de toewijding aan hun dierbaren even serieus.

Niet compatibele sterrenbeelden

Voor zoveel als Stier van weelde en sensualiteit houdt, waardeert dit sterrenbeeld geen opschepperij als het gaat om relaties. Leeuw, Waterman en Boogschutter zijn te opgewonden voor Stier, die de voorkeur geeft aan een meer geaard temperament.

Tweelingen Compatibiliteit

Sterrenbeeld Tweeling | Horoscoop Tweeling

Tweelingen houden van plezier maken en zijn vaak moeilijk vast te leggen. Ze gaan waar de wind hen brengt en ze hebben een partner nodig die net zo wendbaar is.

Tweelingen wil een partner die hun vrije gedachte aanmoedigt en met hen meegaat op leuke en mooie mini-avonturen.

Compatibele sterrenbeelden

Als iemand die twee kanten van elk argument kan bekijken, is Weegschaal perfect geschikt als partner voor Tweelingen. Waar sommigen Tweelingen een sterrenbeeld met twee gezichten zouden kunnen noemen, begrijpt Weegschaal dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht blijkt. Bovendien delen Boogschutter en Waterman dezelfde intellectuele nieuwsgierigheid en behoefte aan verkenning als Tweelingen.

Niet compatibele sterrenbeelden

Steenbok en Stier houden niet van de onvoorspelbare aard van Tweelingen, dat ze als vluchtig beschouwen. Schorpioen kan ook van nature wantrouwend zijn tegenover Tweelingen.

Kreeft Compatibiliteit

Sterrenbeeld Kreeft | Horoscoop Kreeft

Of we het nu hebben over eten, cadeautjes of aandacht, Kreeft is een liefdevol sterrenbeeld dat graag geeft, en ze zoeken iemand die dezelfde waarden deelt.

Kreeft zoekt een partner bij wie ze zich thuis voelen en die voor zichzelf en anderen zorgt. Ze zijn meer dan bereid om de schouder te zijn waarop je kunt uithuilen, en ze zullen zich veilig voelen in een relatie die hen dezelfde troost biedt.

Compatibele sterrenbeelden

Schorpioen en Vissen, twee zeer intuïtieve en emotionele sterrenbeelden, zullen de liefde en toewijding van Kreeft ten zeerste waarderen. Maagd houdt ook van koesteren en koestert ook zeker een betrouwbare partner zoals Kreeft.

Niet compatibele sterrenbeelden

Tweelingen, Boogschutter en Leeuw zijn te onafhankelijk en zullen de Kreeft, die veel aandacht nodig heeft, niet tevreden stellen. Ze zijn niet per se egoïstisch, maar ze verlangen niet naar hetzelfde niveau van huiselijkheid.

Leeuw Compatibiliteit

Sterrenbeeld Leeuw | Horoscoop Leeuw

Luchtig en gezellig, Leeuw wil net zo veel een beste vriend als een minnaar.

Leeuw heeft een partner nodig die met ze wil spelen en die hun glans ziet en waardeert. Het zijn pittige mensen die een partner in crime willen met net zoveel levenslust. Voor hen betekent compatibiliteit het vinden van iemand die niet geïntimideerd zal worden door hun grote persoonlijkheid.

Compatibele sterrenbeelden

Boogschutter, Waterman en Tweelingen delen de ambities en opwinding van Leeuw, waardoor ze zeer geschikte matches zijn. Natuurlijk is compatibiliteit  niet altijd voldoende om ruzies te vermijden, maar als je weet wat de beste dagen zijn om bepaalde dingen te doen, kun je sommige van die hobbels op de weg vermijden.

Niet compatibele sterrenbeelden

Steenbok, Stier en Maagd kunnen te streng zijn voor Leeuw, die zich vastloopt op hun regels. Deze aarde tekens hebben moeite met de grandeur van een Leeuw.

Maagd Compatibiliteit

Sterrenbeeld Maagd | Horoscoop Maagd

Maagd is in de eerste plaats op zoek naar een partner die standvastig, liefdevol en ethisch is, en die hun doordachte benadering van het leven waardeert.

Dit sterrenbeeld doet alles met een doel en verwacht dat hun partner hetzelfde doet. Vanwege hun unieke normen kunnen ze moeilijk te achterhalen en te behagen zijn, en ze vinden de meer luchthartige tekens te onvoorzichtig of een beetje dom.

Compatibele sterrenbeelden

Steenbok deelt Maagd z’n liefde voor hard werken en het stellen van doelen. Stier en Schorpioen zijn gepassioneerde en vertrouwde potentiële partners. Hoewel ze misschien niet dezelfde ambities delen, bewondert Maagd het feit dat deze sterrenbeelden hun eigen gedragscode hebben om naar te leven.

Niet compatibele sterrenbeelden

Boogschutter, Tweelingen en Waterman zouden waarschijnlijk het geduld van de Maagd aantasten door grenzen te testen of op een onverwachte manier te handelen.

Weegschaal Compatibiliteit

Sterrenbeeld Weegschaal | Horoscoop Weegschaal

Weegschalen worden gekenmerkt door de schalen van rechtvaardigheid en, meer in het algemeen, door het concept van evenwicht.

Weegschaal is vooral op zoek naar een partner die balans en richting in hun leven brengt, die hen niet dicteert of passief toekijkt. Dit intellectuele sterrenbeeld houdt van leren en verlangt naar een wederzijds gelijkwaardige relatie.

Compatibele sterrenbeelden

Omdat Weegschaal zo afgemeten is, is samenwerken met een andere Weegschaal waarschijnlijk de meest logische keuze. Mensen van dit sterrenbeeld kunnen het ook goed vinden met een Ram of een Waterman, die voor een intrigerende uitdaging en mentale stimulatie zorgen.

Niet compatibele sterrenbeelden

Een deel van wat liefde zo geweldig maakt, is die eerste vonk, en Weegschaal voelt die energie van sterrenbeeld Maagd of Steenbok meestal niet. Vissen komen ook niet aan bod omdat ze te ongebonden te zijn aan de realiteit en liever in een wereld van kunst, gevoel en dromen te leven.

Schorpioen Compatibiliteit

Sterrenbeeld Schorpioen | Horoscoop Schorpioen

Schorpioen heeft een diepte die eerlijk gezegd niet door iedereen kan worden ontmoet of begrepen. Mensen met dit sterrenbeeld kunnen privé intens zijn, dus ze willen ervoor zorgen dat degene die ze binnenlaten het risico waard is om zich open te stellen.

Hierdoor lijkt Schorpioen misschien onwillig, maar ze hebben wel een sterk verlangen om die ene speciale persoon te vinden. Schorpioen is op zoek naar een partner die met hen diep wil gaan en hen wil zien voor wie ze werkelijk zijn onder de oppervlakte.

Compatibele sterrenbeelden

De andere twee water tekens, Vissen en Kreeft, ervaren de wereld ook voornamelijk door hun emoties en kunnen de intensiteit van Schorpioen evenaren. Deze sterrenbeelden zijn bereid om de krachtige banden te smeden waar Schorpioen in het geheim naar hunkert. Maagd houdt ervan om de puzzel van de Schorpioen op te lossen, en dat soort langetermijninvesteringen vindt Maagd ook de moeite waard. Dit doordachte, verzorgende aarde teken is het soort toegewijde partner die Schorpioen nodig heeft.

Niet compatibele sterrenbeelden

Net zoals het hoofd en het hart niet altijd in één lijn staan, kan Waterman te verstandelijk zijn voor de sensuele Schorpioen. Leeuw en Ram zijn ook onverstandige matches voor Schorpioen, wiens vastberadenheid om hun eigen ambities te vervullen tot conflicten zou leiden.

Boogschutter Compatibiliteit

Sterrenbeeld Boogschutter | Horoscoop Boogschutter

Boogschutter is een sterrenbeeld dat zichzelf leert kennen door ervaringen, daarom houden deze mensen ervan om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Net zoals Leeuw een speelkameraadje wil vinden, wil Boogschutter zijn eigen avonturenmaatje.

Boogschutter wil iemand die tegelijkertijd diep en dwaas is.

Compatibele sterrenbeelden

Een andere Boogschutter of een Tweeling zou zeker samen kunnen door hun nieuwsgierige en energieke levensstijl. Ram, een ander sterrenbeeld dat graag actief is, kan mogelijk ook een stevige, leidende hand bieden waar dat nodig is.

Niet compatibele sterrenbeelden

Boogschutter is te onstuimig voor mensen als Steenbok en Stier en is niet bekwaam genoeg in het communiceren van emoties om met succes een verstandhouding met Vissen aan te gaan.

Steenbok Compatibiliteit

Sterrenbeeld Steenbok | Horoscoop Steenbok

Steenbok is het meest volhardende sterrenbeeld van de dierenriem . Ze houden ervan hun doel te bereiken, en ze verlangen ernaar dat anderen hun prestaties ook opmerken. Toch zijn ze ook maar mensen.

Steenbok is in de eerste plaats op zoek naar een partner die hen wil ondersteunen en hen waardeert voor hun uitmuntendheid en steunt in hun kwetsbaarheden.

Compatibele sterrenbeelden

Maagden en andere Steenbokken waarderen en respecteren de gedrevenheid die dit sterrenbeeld heeft, en ze sympathiseren met het verlangen om perfect te zijn. Schorpioen weet dat dit sterrenbeeld meer is dan op het eerste gezicht lijkt, omdat ze zelf ook vaak verkeerd worden begrepen.

Niet compatibele sterrenbeelden

Aan de andere kant beschouwen Leeuw, Tweelingen en Boogschutter Steenbok als overdreven serieus en zwaarmoedig.

Waterman Compatibiliteit

Sterrenbeeld Waterman | Horoscoop Waterman

Niet voor het traditionele, Waterman is altijd de vrijdenker die consequent streeft naar verbetering. Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, zoeken gretig naar nieuwe antwoorden op oude problemen, waarbij ze zich laten inspireren door de meest onwaarschijnlijke bronnen.

Wat romantische partnerschappen betreft, is dit lucht teken op zoek naar iemand die hun intellectuele nieuwsgierigheid kan prikkelen. Waterman is vooral op zoek naar een partner die diep en helder kan denken en die een echt partnerschap met diepgang en rechtvaardigheid kan creëren.

Compatibele sterrenbeelden

Waterman is het beste af met zijn eigen soort of met Tweelingen, die even energiek en behendig zijn. Weegschaal, een voorstander van eerlijkheid en liefhebber van onderzoeken, voldoet ook aan de humanitaire neigingen van een Waterman.

Niet compatibele sterrenbeelden

De manier van denken van Schorpioen kan te ingewikkeld zijn voor Waterman, die logica en openheid verkiest boven emoties en geheimhouding. Kreeft, een ander water teken, zal om deze reden ook niet veel geluk hebben. Een Stier zal ook zeker niet met Waterman in pas lopen, want dit is een sterrenbeeld dat graag alles op zijn kop zet.

Vissen Compatibiliteit

Sterrenbeeld Vissen | Horoscoop Vissen

Vissen houdt ervan om rond te dwarrelen in de meer waterige delen van het onderbewustzijn. Ze voelen zich op hun gemak bij het ontastbare en het etherische, zoals mystiek en artistieke creativiteit.

Om deze reden kunnen sommige sterrenbeelden ze als te zweverig beschouwen, maar bewonderaars zijn dol op hun schijnbaar moeiteloze levensstijl.

Compatibele sterrenbeelden

Schorpioen en Kreeft zijn als Vissen net zo diep geïnvesteerd in emotionele connecties. Schorpioen heeft een speciale voorliefde voor het vermogen van dit sterrenbeeld om abstract te denken en te leven, wat past bij Vissen dat een partner nodig heeft die met hen door de wereld kan navigeren terwijl hij diep in spirituele en artistieke inspanningen duikt. En hoewel het misschien als een verrassing komt, blijkt dat Steenbok ook een geweldige metgezel is voor Vissen,  het ultieme voorbeeld van hoe tegenpolen elkaar aantrekken.

Niet compatibele sterrenbeelden

Uitgaande sterrenbeelden zoals Tweelingen, Boogschutter en Leeuw spreken niet echt dezelfde taal als de overpeinzende Vissen, die zachtaardig en verlegen kan zijn.


10. Astrologie

Hoewel astrologie geen religie is, biedt het een dieper begrip van de wereld waarin we leven. Interpretaties van de sterrenbeelden bieden vaak zekerheid over iemands toekomst, maar belangrijker nog, ze worden verondersteld ons een manier te tonen om onze problemen op te lossen en te verbeteren. Onze relaties met onze partners, familie en vrienden en vooral gereedschap om onszelf te ontmoeten en onze eigen innerlijke werelden in een ander licht te zetten.

Astrologie beweert dat niets in het leven toeval is en dat alles wat ons overkomt gebeurt om een ​​bepaalde reden. Astrologie kan ons een aantal goede antwoorden geven over waarom deze dingen ons overkomen en het begeleidt ons bij onze stappen voorwaarts. Op deze manier helpt astrologie mensen om zichzelf en de wereld om hen heen veel beter te begrijpen.

De aarde bevindt zich onder de sterrenhemel die al millennia geleden bekend staan als onze sterrenbeelden. We staan nog steeds onder invloed van de seizoenen en planeetbewegingen op dezelfde manier als toen. Veel mensen volgen ijverig hun horoscoop en geloven in de betekenissen van hun astrologische sterrenbeelden. Dit is niet verrassend, aangezien astrologie alom populair is en iedereen in de wereld weet wat hun horoscoop en sterrenbeeld is. Mensen lezen graag de voorspellingen van hun sterrenbeeld en dit leidt vaak tot positieve veranderingen in persoonlijkheid, gedrag en besluitvormingsprocessen.

Astrologie kan een echte redder in nood zijn omdat het je van tevoren op de hoogte stelt van toekomstige obstakels en problemen. Het is aan jou of je de adviezen en voorzorgsmaatregelen die in een horoscoop worden voorgesteld, wilt geloven en jezelf van de pijn wilt redden zonder veel te doen. Hier is echter het eerste probleem, er is geen redding zonder veel te doen. Dit is het grootste probleem met de benadering van het lezen van je sterrenbeeld, iedereen moet zich sterk inspannen om dingen in hun leven te veranderen.

Sommige mensen geloven in astrologie omdat anderen dat voor hen deden, en nieuwsgierigheid is een fundamentele menselijke natuur, maar hoe verder je je verdiept in astrologie, hoe duidelijker de dingen worden. We kunnen sterrenbeelden associëren met bijna alle aspecten van ons leven en we zullen zien dat ze echt inzichtelijk en correct zijn. Onze horoscopen zijn uniek en ze kunnen ons helpen onze sterke en zwakke punten en onze natuurlijke kwaliteiten te vinden en te onthullen.

Astrologie kan ons ook helpen te ontdekken welke relaties compatibel zijn en welke niet. Compatibiliteit kan onze relaties met andere sterrenbeelden verbeteren. Door jouw liefdespotentieel te kennen, kan je de kansen optimaal benutten en passende maatregelen nemen die leiden tot een gelukkig liefdes- of huwelijksleven.

Astrologie houdt rekening met twee belangrijke aspecten: ons moment van geboorte en de effecten van de planeten en de sterren op onze persoonlijke horoscoop. Het kan ons helpen de juiste loopbaan en opleiding te kiezen om een ​​goed en succesvol leven te leiden.

En tenslotte. We geloven in astrologie omdat het over ons gaat. De geboortehoroscoop is als een blauwdruk van het leven die precies op het moment dat je geboren werd is gemaakt. Dat betekent dat je geboortehoroscoop bijna net zo uniek is als je vingerafdrukken. De plaatsing van elke planeet in je horoscoop kan veel onthullen over je persoonlijkheid en lot.


Chinese Astrologie

Chinese astrologie is gebaseerd op de traditionele astronomie. De ontwikkeling van de Chinese astrologie is verbonden met die van de astronomie die tijdens de Han dynastie tot bloei kwam. De Chinese Dierenriem is een van de oudst bekende horoscoopsystemen ter wereld en bestaat uit twaalf dieren die een bepaald jaar vertegenwoordigen. Volgens de Chinese astrologie wordt het geboortejaar van een persoon vertegenwoordigd door een van deze dieren. De twaalf dieren sterrenbeelden zijn Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken.

Chinese astrologie kent ook vijf natuurelementen namelijk: water, hout, vuur, aarde en metaal. Volgens de Chinese astrologie kan het lot van een persoon worden bepaald door de positie van de planeten en de posities van de zon en de maan op het moment van geboorte. Chinezen geloven dat ons geboortejaar onze houding en potentieel kan bepalen en dat geboortetekens van dieren symboliek zijn en een specifiek gedrag vertegenwoordigen.

Vedische Astrologie

Jyotisha is het traditionele hindoeïstische systeem van astrologie en astronomie, dat ook bekend staat als hindoeïstische of Indiase astrologie of meer recentelijk Vedische astrologie. Vedische astrologie is onderverdeeld in drie hoofdtakken: Indiase astronomie, alledaagse astrologie en voorspellende astrologie.

Indiase astrologie kan ons karakter onthullen, onze toekomst leiden en onthullen welke onze meest compatibele sterrenbeelden zijn. Een van de beste hulpmiddelen die de Vedische astrologie ons heeft gegeven, is de positie van de maan en de Nakshatra’s. De Nirayana (siderische dierenriem) is een fictieve gordel van 360 graden die net als de tropische dierenriem is verdeeld in twaalf gelijke delen.

In tegenstelling tot de westerse astrologie die de bewegende dierenriem gebruikt, gebruikt de Vedische astrologie de vaste dierenriem. Dus in het Vedische sterrenbeeld zul je hoogstwaarschijnlijk niet langer hetzelfde sterrenbeeld zijn die je dacht te zijn, hoewel er enkele uitzonderingen zijn.

Maya Astrologie

Maya astrologie is gebaseerd op de Maya kalender en het is een van de meest vooruitstrevende vormen van astrologie. De Maya kalender of Tzolkin is gebaseerd op de ongrijpbare energie van de kosmos en de evolutie van de schepping. De Tzolkin kalender bestaat uit twintig dagentekens (zonnestammen) en dertien Galactische getallen, wat een kalenderjaar van 260 dagen maakt.

Oude Maya’s geloofden dat om vrede en harmonie in het leven te hebben, je jezelf moest begrijpen en afstemmen op deze universele energie. Elk van deze twintig tekens vertegenwoordigt een dag in een Maya kalender, waardoor individuen van verschillende maanden en jaren hetzelfde teken kunnen delen. Iemands Maya dagteken definieert zijn/haar persoonlijkheid.


Sterrenbeelden Data

Bij welke maand hoort welk sterrenbeeld? Een overzicht van de 12 maanden met de bijbehorende 12 sterrenbeelden van je horoscoop.

Sterrenbeeld januari

Geboren in de maand januari? Dan ben je Steenbok of  Waterman.

Steenbok

Je bent sterrenbeeld Steenbok als je geboren bent op 1 januari, 2 januari, 3 januari, 4 januari, 5 januari, 6 januari, 7 januari, 8 januari, 9 januari, 10 januari, 11 januari, 12 januari, 13 januari, 14 januari, 15 januari, 16 januari, 17 januari, 18 januari of 19 januari.

Waterman

Je bent sterrenbeeld Waterman als je geboren bent op 20 januari, 21 januari, 22 januari, 23 januari, 24 januari, 25 januari, 26 januari, 27 januari, 28 januari, 29 januari, 30 januari of 31 januari.

Sterrenbeeld februari

Geboren in de maand februari? Dan ben je Waterman of Vissen.

Waterman

Je bent sterrenbeeld Waterman als je geboren bent op 1 februari, 2 februari, 3 februari, 4 februari, 5 februari, 6 februari, 7 februari, 8 februari, 9 februari, 10 februari, 11 februari, 12 februari, 13 februari, 14 februari, 15 februari, 16 februari, 17 februari of 18 februari.

Vissen

Je bent sterrenbeeld Vissen als je geboren bent op 19 februari, 20 februari, 21 februari, 22 februari, 23 februari, 24 februari, 25 februari, 26 februari, 27 februari, 28 februari of 29 februari.

Sterrenbeeld maart

Geboren in de maand maart? Dan ben je Vissen of Ram.

Vissen

Je bent sterrenbeeld Vissen als je geboren bent op 1 maart, 2 maart, 3 maart, 4 maart, 5 maart, 6 maart, 7 maart, 8 maart, 9 maart, 10 maart, 11 maart, 12 maart, 13 maart, 14 maart, 15 maart, 16 maart, 17 maart, 18 maart, 19 maart of 20 maart.

Ram

Je bent sterrenbeeld Ram als je geboren bent op 21 maart, 22 maart, 23 maart, 24 maart, 25 maart, 26 maart, 27 maart, 28 maart, 29 maart, 30 maart of 31 maart.

Sterrenbeeld april

Geboren in de maand april? Dan ben je Ram of Stier .

Ram

Je bent sterrenbeeld Ram als je geboren bent op 1 april, 2 april, 3 april, 4 april, 5 april, 6 april, 7 april, 8 april, 9 april, 10 april, 11 april, 12 april, 13 april, 14 april, 15 april, 16 april, 17 april, 18 april of 19 april, dan ben je een Ram.

Stier

Je bent sterrenbeeld Stier als je geboren bent op 20 april, 21 april, 22 april, 23 april, 24 april, 25 april, 26 april, 27 april, 28 april, 29 april of 30 april.

Sterrenbeeld mei

Geboren in de maand mei? Dan ben je Stier of Tweelingen.

Stier

Je bent sterrenbeeld Stier als je geboren bent op 1 mei, 2 mei, 3 mei, 4 mei, 5 mei, 6 mei, 7 mei, 8 mei, 9 mei, 10 mei, 11 mei, 12 mei, 13 mei, 14 mei, 15 mei, 16 mei, 17 mei, 18 mei, 19 mei of 20 mei.

Tweelingen

Je bent sterrenbeeld Tweelingen als je geboren bent op 21 mei, 22 mei, 23 mei, 24 mei, 25 mei, 26 mei, 27 mei, 28 mei, 29 mei of 30 mei.

Sterrenbeeld juni

Geboren in de maand juni? Dan ben je Tweelingen of Kreeft.

Tweelingen

Je bent sterrenbeeld Tweelingen als je geboren bent op 1 juni, 2 juni, 3 juni, 4 juni, 5 juni, 6 juni, 7 juni, 8 juni, 9 juni, 10 juni, 11 juni, 12 juni, 13 juni, 14 juni, 15 juni, 16 juni, 17 juni, 18 juni, 19 juni of 20 juni.

Kreeft

Je bent sterrenbeeld Kreeft als je geboren bent op 21 juni, 22 juni, 23 juni, 24 juni, 25 juni, 26 juni, 27 juni, 28 juni, 29 juni of 30 juni.

Sterrenbeeld juli

Geboren in de maand juli? Dan ben je Kreeft of Leeuw.

Kreeft

Je bent sterrenbeeld Kreeft als je geboren bent op 1 juli, 2 juli, 3 juli, 4 juli, 5 juli, 6 juli, 7 juli, 8 juli, 9 juli, 10 juli, 11 juli, 12 juli, 13 juli, 14 juli, 15 juli, 16 juli, 17 juli, 18 juli, 19 juli, 20 juli, 21 juli of 22 juli.

Leeuw

Je bent sterrenbeeld Leeuw als je geboren bent op 23 juli, 24 juli, 25 juli, 26 juli, 27 juli, 28 juli, 29 juli, 30 juli of 31 juli.

Sterrenbeeld augustus

Geboren in de maand augustus? Dan ben je Leeuw of Maagd.

Leeuw

Je bent sterrenbeeld Leeuw als je geboren bent op 1 augustus, 2 augustus, 3 augustus, 4 augustus, 5 augustus, 6 augustus, 7 augustus, 8 augustus, 9 augustus, 10 augustus, 11 augustus, 12 augustus, 13 augustus, 14 augustus, 15 augustus, 16 augustus, 17 augustus, 18 augustus, 19 augustus, 20 augustus, 21 augustus of 22 augustus.

Maagd

Je bent sterrenbeeld Maagd als je geboren bent op 23 augustus, 24 augustus, 25 augustus, 26 augustus, 27 augustus, 28 augustus, 29 augustus, 30 augustus of 31 augustus.

Sterrenbeeld september

Geboren in de maand september? Dan ben je Maagd of Weegschaal.

Maagd

Je bent sterrenbeeld Maagd als je geboren bent op 1 september, 2 september, 3 september, 4 september, 5 september, 6 september, 7 september, 8 september, 9 september, 10 september, 11 september, 12 september, 13 september, 14 september, 15 september, 16 september, 17 september, 18 september, 19 september, 20 september, 21 september of 22 september.

Weegschaal

Je bent sterrenbeeld Weegschaal als je geboren bent op 23 september, 24 september, 25 september, 26 september, 27 september, 28 september, 29 september of 30 september.

Sterrenbeeld oktober

Geboren in de maand oktober? Dan ben je Weegschaal of Schorpioen.

Weegschaal

Je bent sterrenbeeld Weegschaal als je geboren bent op 1 oktober, 2 oktober, 3 oktober, 4 oktober, 5 oktober, 6 oktober, 7 oktober, 8 oktober, 9 oktober, 10 oktober, 11 oktober, 12 oktober, 13 oktober, 14 oktober, 15 oktober, 16 oktober, 17 oktober, 18 oktober, 19 oktober, 20 oktober, 21 oktober of 22 oktober.

Schorpioen

Je bent sterrenbeeld Schorpioen als je geboren bent op 23 oktober, 24 oktober, 25 oktober, 26 oktober, 27 oktober, 28 oktober, 29 oktober, 30 oktober of 31 oktober.

Sterrenbeeld november

Geboren in de maand november? Dan ben je Schorpioen of Boogschutter.

Schorpioen

Je bent sterrenbeeld Schorpioen als je geboren bent op 1 november, 2 november, 3 november, 4 november, 5 november, 6 november, 7 november, 8 november, 9 november, 10 november, 11 november, 12 november, 13 november, 14 november, 15 november, 16 november, 17 november, 18 november, 19 november, 20 november of 21 november.

Boogschutter

Je bent sterrenbeeld Boogschutter als je geboren bent op 22 november, 23 november, 24 november, 25 november, 26 november, 27 november, 28 november, 29 november of 30 november.

Sterrenbeeld december

Geboren in de maand december? Dan ben je Boogschutter of Steenbok.

Boogschutter

Je bent sterrenbeeld Boogschutter als je geboren bent op 1 december, 2 december, 3 december, 4 december, 5 december, 6 december, 7 december, 8 december, 9 december, 10 december, 11 december, 12 december, 13 december, 14 december, 15 december, 16 december, 17 december, 18 december, 19 december, 20 december of 21 december.

Steenbok

Je bent sterrenbeeld Steenbok als je geboren bent op 22 december, 23 december, 24 december, 25 december, 26 december, 27 december, 28 december, 29 december, 30 december of 31 december.

Meer lezen?

Onze boekentip

Neem ook een kijkje bij: https://moz.com/