Eigenschappen van de 12 sterrenbeelden en jouw sterrenbeeld

Wil je antwoord op vragen over alle sterrenbeelden? Ben je benieuwd naar de eigenschappen van iemands sterrenbeeld? Wil je weten welk sterrenbeeld het beste bij je past? Ontdek de sterrenbeelden, en kom alles te weten over je volledige sterrenbeeld.

Er zijn 12 sterrenbeelden. Elk sterrenbeeld heeft sterke en zwakke punten en zijn eigen specifieke eigenschappen. Bekijk hier welke sterrenbeelden bij welke maand horen. Ontdek alles over de eigenschappen, huizen, element, modaliteit, decanaten, planeten en compatibiliteit. Met welk sterrenbeeld zal je gelukkig zijn in de liefde?

1. Wat is je sterrenbeeld?

Wat voor een sterrenbeeld ben ik? Je sterrenbeeld wordt bepaald door waar de zon was op je geboortedag. De maan en de planeten, op het moment van je geboorte, geven je extra inzicht in je persoonlijkheid en leven.

We hebben het je eenvoudig gemaakt om erachter te komen wat jouw sterrenbeeld is. Een volledig profiel en de compatibiliteit met andere sterrenbeelden. Ontdekt alles over het karakter van je sterrenbeeld. Eigenschappen, maanden, elementen, huizen, modaliteit, decanaten, planeten, compatibiliteit en meer.

♈ Ram21 maart – 19 april
♉ Stier20 april – 20 mei
♊ Tweeling21 mei -20 juni
♋ Kreeft21 juni – 22 juli
♌ Leeuw23 juli – 22 augustus
♍ Maagd23 augustus – 22 september
♎ Weegschaal23 september – 22 oktober
♏ Schorpioen23 oktober – 21 november
♐ Boogschutter22 november – 21 december
♑ Steenbok22 december – 19 januari
♒ Waterman20 januari – 18 februari
♓ Vissen19 februari – 20 maart

Sterrenbeeld Rad van de Dierenriem

2. Wat is een sterrenbeeld?

Sterrenbeelden zijn een van de meest instrumentele kenmerken van de astrologie. Ze zeggen veel over je persoonlijkheid, uiterlijk en voorkeuren.

De zon gaat met een baan door de 12 sterrenbeelden. Deze baan van de zon, die door het hemelgewelf gaat, noemen wij de dierenriem. Je sterrenbeeld is gebaseerd op de positie van de zon, de planeten en de maan op de dierenriem op het moment van geboorte.

Sterrenbeelden veranderen elke 30 graden op de 360 graden van het rad van de dierenriem. Elk sterrenbeeld heeft een periode van een maand. Als je geboren bent in een onder bepaalde periode van het sterrenbeeld, hoor je bij dat sterrenbeeld.

Wil je weten hoe de sterrenbeelden aan hun naam zijn gekomen? Lees hier alles over de geschiedenis van de sterrenbeelden.

Sterrenbeelden en je persoonlijkheid

Met de sterrenbeelden kan je de persoonlijkheid van mensen begrijpen. Je kan een idee krijgen van iemands kenmerken, eigenschappen, overtuigingen en benaderingen.

Een sterrenbeeld met het element vuur is meestal aangenaam, rechttoe rechtaan en experimenteel. Sterrenbeeld voorspellingen helpen je om de psychologie van een persoon te begrijpen.

Sterrenbeelden en je horoscoop

De sterrenbeelden zijn de basis om de kosmische momenten van de zon, de planeten en de maan te begrijpen. Ze bieden een diepere analyse en begrip van je horoscoop.

Alle sterrenbeelden en huizen zijn met elkaar verbonden. En geven je een duidelijk beeld van de gehele horoscoop van een persoon. Het is essentieel om het sterrenbeeld te kennen op basis van de geboortedatum van een persoon.

3. Sterrenbeelden Maanden

Je hebt jezelf waarschijnlijk weleens afgevraagd wat je sterrenbeeld is. Er is je verteld dat er 12 sterrenbeelden zijn, maar ben je bekend met de datums van het sterrenbeeld?

Je sterrenbeeld is het sterrenbeeld waarin de zon stond op het moment dat je werd geboren. De zon brengt ongeveer vier weken door in elk van de 12 sterrenbeelden. Hierop zijn de sterrenbeelden en datums zijn gebaseerd. Het is de beweging van de zon door het hemelgewelf.

Het kan dat je geboren bent op de dag dat de zon van sterrenbeeld veranderde. Dit zou betekenen dat je op de drempel bent geboren. De zon kan maar één sterrenbeeld tegelijk bezetten. Dat betekent dat je sterrenbeeld wordt bepaald op de minuut dat je geboren bent.

Je sterrenbeeld heeft betrekking op je gevoel, je zelfvertrouwen en je identiteit. Je sterrenbeeld is slechts het begin van een rijke en complexe reis. De planeten en de andere 11 sterrenbeelden zijn hier ook bij betrokken. Je sterrenbeeld bevat het hele rad van de dierenriem.

Het belangrijk op te merken dat er niet zoiets bestaat als een 13de sterrenbeeld. Sommige astrologen beschouwen het sterrenbeeld Ophiuchus als een 13de sterrenbeeld. Maar westerse astrologie is niet langer gebaseerd op archetypische sterrenbeelden. Zoals in de Vedische astrologie.

De oude westerse astrologie begon als een studie van de sterrenbeelden als archetypen. Dit veranderde toen astrologen zich realiseerden dat de aarde in beweging was. Astrologie is gecentreerd op de punten op de vier seizoenen van lente, zomer, herfst en winter. Door nadruk op de seizoenen doet de astrologie zijn juiste en correcte voorspellingen.

Deze maanden horen bij de sterrenbeelden

 • Sterrenbeeld januari: Steenbok & Waterman
 • Sterrenbeeld februari: Waterman & Vissen
 • Sterrenbeeld maart: Vissen & Ram
 • Sterrenbeeld april: Ram & Stier
 • Sterrenbeeld mei: Stier & Tweeling
 • Sterrenbeeld juni: Tweeling & Kreeft
 • Sterrenbeeld juli: Kreeft & Leeuw
 • Sterrenbeeld augustus: Leeuw & Maagd
 • Sterrenbeeld september: Maagd & Weegschaal
 • Sterrenbeeld oktober: Weegschaal & Schorpioen
 • Sterrenbeeld november: Schorpioen & Boogschutter
 • Sterrenbeeld december: Boogschutter & Steenbok

4. Sterrenbeelden Elementen

Elk van de 12 sterrenbeelden behoort tot een van de 4 elementen – Water, Vuur, Aarde en Lucht. Deze elementen vertegenwoordigen een energie dat in ieder van ons werkt.

Astrologie heeft het doel deze energieën op positieve aspecten te begrijpen. Hierdoor krijgen we een beter begrip te van ons potentieel. Een inzicht in onze positieve eigenschappen en de negatieve eigenschappen.

Deze 4 elementen helpen bij het beschrijven van de unieke astrologische persoonlijkheden. De 4 elementen hebben een invloed op karaktereigenschappen, emoties, gedrag en denken.

Element Water

Sterrenbeeld element waterWater tekens zijn: Kreeft, Schorpioen en Vissen.

Water tekens zijn buitengewoon emotioneel en zeer gevoelig. Ze zijn zeer intuïtief en kunnen net zo mysterieus zijn als de oceaan zelf. Water tekens houden van diepgaande gesprekken en intimiteit. Ze doen zelden iets openlijk en zijn er altijd om hun dierbaren te steunen.

Element Vuur

Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld SterrenbeeldenVuur tekens zijn: Ram, Leeuw en Boogschutter.

Vuur tekens zijn meestal gepassioneerd en temperamentvol. Ze worden snel boos, maar vergeven ook gemakkelijk.

Het zijn avonturiers met een enorme energie. Ze zijn fysiek erg sterk. Ze zijn een bron van inspiratie voor anderen. Vuur tekens zijn intelligente, zelfbewuste, creatieve en idealistische mensen, altijd klaar voor actie.

Element Aarde

Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld SterrenbeeldenAarde tekens zijn: Stier, Maagd en Steenbok.

Aarde tekens zijn geaard en degenen die ons terug naar de aarde brengen. Ze zijn meestal conservatief en realistisch, maar ze kunnen ook erg emotioneel zijn. Ze zijn verbonden met onze materiële realiteit. Ze zijn praktisch, loyaal en stabiel en ze blijven bij je in moeilijke tijden.

Element Lucht

Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld SterrenbeeldenLucht tekens zijn: Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Lucht tekens zijn sociaal en lief in relaties met andere mensen. Ze zijn vriendelijk, slim, goed in communicatie en analytisch.

Ze houden van discussies, sociale bijeenkomsten en goede boeken. Ze geven graag advies, maar kunnen ook heel oppervlakkig zijn.

5. Sterrenbeeld Huizen

De dierenriem is verdeeld in 12 segmenten of huizen. Net als een klok. Elk geregeerd door een ander sterrenbeeld. De dierenriem begint met het eerste huis en gaat met de klok mee in het rond.

Elk huis wordt geassocieerd met een reeks eigenschappen. Beginnend bij het zelf zijn en zich uitbreidend naar de samenleving en daarbuiten. Op het moment van je geboorte staan de planeten in sterrenbeelden en huizen.

Je geboortehoroscoop wordt uitgelegd in combinatie met de betekenis van elke planeet. In welk huis en sterrenbeeld waarin het zich bevindt. Hiermee brengt het de obstakels of geschenken in je leven in kaart.

Wanneer planeten een huis bezoeken, verlichten ze dat deel van je geboortehoroscoop. Ze geven energie aan de eigenschappen van dat huis. Astrologen gebruiken de huizen om te voorspellen welke delen van je leven in beeld komen. Hierdoor weet je waar je het beste actie kunt ondernemen.

De eerste 6 huizen staan ​​bekend als de persoonlijke huizen. De laatste 6 huizen staan bekend ​​als de interpersoonlijke huizen.

1e Huis

Geregeerd door Ram

Bij het 1ste huis begint de dierenriem. Het omvat alle primeurs. Eerste indrukken, het zelf zijn, uiterlijk, leiderschap, nieuwe initiatieven, nieuwe start en begin. Het sterrenbeeld op de beginrand van dit huis wordt je ascendant genoemd.

2e Huis

Geregeerd door Stier

Het 2de huis omvat alle zaken die te maken hebben met je directe materiële en fysieke omgeving. Smaak, geuren, geluid, aanraking, bezienswaardigheden. Het tweede huis regelt ook inkomen, geld en zelfrespect.

3e Huis

Geregeerd door Tweelingen

Het 3de huis regelt alle vormen van communicatie. Het huis omvat ook familie en gemeenschapszaken.

4e Huis

Geregeerd door Kreeft

Het door Kreeft geregeerde 4de huis bevindt zich helemaal onderaan de dierenriem. Het regeert dus als de basis van alle dingen. Dit omvat je huis, privacy, je ouders (met name moeders), kinderen en opvoeding.

5e Huis

Geregeerd door Leeuw

Het 5de huis wordt geregeerd door Leeuw. Het regelt creativiteit, aandacht, romantiek, plezier en spel.

6e Huis

Geregeerd door Maagd

Het 6de huis is het domein van gezondheid en dienstverlening. Het omvat organisatie, routines, fitness, dieet en lichaamsbeweging.

Ook behulpzaamheid en dienstbaarheid aan anderen.

7e Huis

Geregeerd door Weegschaal

Het 7de huis is de sector van relaties met andere mensen. Het regelt alle partnerschappen, zowel zakelijke als persoonlijke.

En alle relatiegerelateerde zaken, zoals contracten, huwelijken en zakelijke deals.

8e Huis

Geregeerd door Schorpioen

Het 8ste huis is een mysterieuze sector. Het regeert over geboorte, dood, transformatie, mysteries en verbinding op het diepste niveau. Het 8ste huis regeert ook over andermans eigendommen en geld.

9e Huis

Geregeerd door Boogschutter

Het 9de huis is van de hogere geest. Het omvat expansie, verre reizen, vreemde talen, inspiratie, optimisme.

Maar ook onderwijs, geluk, risico, avontuur, gokken, religie, filosofie, moraal en ethiek.

10e Huis

Geregeerd door Steenbok

Het 10de huis staat helemaal bovenaan en is het meest openbare deel van de kaart. Het tiende huis regelt structuren, bedrijven, traditie, imago, roem, eer.

Maar ook prestaties, onderscheidingen, grenzen, regels, discipline, autoriteit en vaderschap. De grens van het 10de huis leidt je carrièrepad.

11e Huis

Geregeerd door Waterman

Het 11de huis regelt vriendschappen en de samenleving. Maar ook technologie, media en sociale rechtvaardigheid.

Het regeert ook over originaliteit, verrassingen, uitvindingen en alle dingen die nieuw zijn.

12e Huis

Geregeerd door Vissen

De dierenriem wordt voltooid met het 12de en laatste huis, dat het einde regeert. Dit huis beslaat de laatste fasen van een project.

Losse eindjes, zoals voltooiingen, ouderdom en overgave worden aan elkaar geknoopt.

Het wordt ook geassocieerd met instellingen, ziekenhuizen, gevangenissen, verborgen agenda’s en geheime vijanden. Het beheerst ook de verbeelding, creativiteit en het onderbewustzijn.

6. Sterrenbeelden Modaliteit

Er zijn de 12 sterrenbeelden in de astrologie. Elk sterrenbeeld heeft unieke energieën, kwaliteiten, elementen. Een manier om de sterrenbeelden onder te verdelen is door hun modaliteit. Die zijn kardinaal, vast of veranderlijk. Alle sterrenbeelden zijn onderverdeeld in een van deze 3 categorieën. Ze kunnen ons veel vertellen over wie we zijn.

De 3 modaliteiten in astrologie zijn kardinale, vaste en veranderlijke sterrenbeelden. Deze vertegenwoordigen de unieke manieren waarop elke groep sterrenbeelden hun energie uitdrukken. Hoe ze reageren op verschillende omstandigheden terwijl ze door het leven bewegen.

Modaliteiten zijn een andere manier om sterrenbeelden en elementen te benaderen. Het is de evolutie van het sterrenbeeld en het element die met de tijd mee beweegt.

Modaliteiten zijn niet de 4 elementen in de astrologie (vuur, aarde, lucht en water). Elementen vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten die aan een groep sterrenbeelden worden toegeschreven.

Modaliteiten vertegenwoordigen de manier waarop die kwaliteiten worden uitgedrukt. Elke modaliteit bevat 1 sterrenbeeld van elk van de 4 elementen. Elk element bevat 1 sterrenbeeld van elke modaliteit. Dat betekent dat de energie gelijkmatig over beide systemen wordt verdeeld.

Bij een sterrenbeeld en hun modaliteit, zijn er een paar basiskwaliteiten. Alle vuur sterrenbeelden bekend staan ​​als gepassioneerd en actiegericht. Maar zullen ze elk die sfeer anders uitdrukken op basis van hun modaliteit.

Een kardinaal sterrenbeeld als Ram is een ​​gemotiveerde starter. Een vast sterrenbeeld als Leeuw kanaliseert zijn passie met hard werken en loyaliteit. Veranderlijk sterrenbeeld Boogschutter gaat meer met de stroom mee.

Ben je een kardinaal sterrenbeeld, een vast sterrenbeeld of een veranderlijk sterrenbeeld? Met de modaliteit van je sterrenbeeld duik je dieper in je persoonlijke astrologie. Hierdoor begrijp je je sterrenbeeld nog grondiger.

Kardinale Sterrenbeelden

Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok

Wanneer iets als kardinaal is, is het zowel fundamenteel als belangrijk. Dat is zeker het geval als het gaat om de vier kardinale sterrenbeelden van de dierenriem. Kardinale sterrenbeelden zijn de initiatiefnemers van de dierenriem. Ze vertegenwoordigen een vonk of idee.

Ze betekenen ook het begin van het seizoen. Je kunt altijd op ze rekenen om nieuwe energie te laten stromen. Ze krijgen nieuwe projecten van de grond. Leggen een solide basis voor elke onderneming. Ze hebben wel soms moeite om alles af te ronden waaraan ze beginnen. De kardinale sterrenbeelden zijn visionair. Ze zijn in staat om nieuwe dingen schijnbaar uit het niets te creëren en voorwaarts te gaan naar een nieuw begin.

De eerste dag van elk kardinaal sterrenbeelden val samen met de eerste dag van elk seizoen. Het Ram seizoen komt overeen met de lente-equinox. Het Weegschaal seizoen komt overeen met de herfst equinox. De Kreeft en Steenbok seizoenen beginnen op de zomerzonnewende en de winterzonnewende. De energie van het kardinale sterrenbeeld helpt ons elk nieuw seizoen met enthousiasme te beginnen.

Vaste Sterrenbeelden

Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman

De vaste sterrenbeelden van de dierenriem hebben altijd hun ogen op de prijs gericht. Deze sterrenbeelden kunnen profiteren van de ideeën van de kardinale sterrenbeelden. Ze maken werkelijkheid van de plannen. Vaste sterrenbeelden zijn de doeners van de dierenriem. Ze voeren de ideeën uit van de kardinale sterrenbeelden en doen al het werk dat nodig is om de taak te voltooien.

Elk van de vaste sterrenbeelden is zeer gefocust wanneer ze een doel stellen. Dit kan ze soms behoorlijk koppig maken, maar hun hardwerkende karakter overtreft dat.

Vaste sterrenbeelden staan precies in het midden van de lente, zomer, herfst en winter. De energie van de vaste sterrenbeelden is gericht op momentum en toewijding. De sterke punten komen naar voren wanneer ze ergens middenin zitten. Ze kunnen worden vertrouwd om met toewijding door de moeilijkste situatie te komen.

Veranderlijke Sterrenbeelden

Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen

Kardinale sterrenbeelden zorgen ervoor dat dingen op gang komen. Vaste sterrenbeelden volgen de plannen. Ten slotte duiken de veranderlijke sterrenbeelden van de dierenriem op. Die voltooien de dingen. Ze helpen ons de onvermijdelijke veranderingen van het leven te omarmen. Veranderlijke sterrenbeelden vertegenwoordigen het einde van elk project of taak. Ze zijn flexibel vanwege hun begrip van verandering.

Dingen gaan niet altijd volgens plan. Veranderlijke sterrenbeelden kunnen de onverwachte verschuivingen aan. Hun veranderlijkheid schittert wanneer ze worden geconfronteerd met eindes, uitdagingen of verschuivingen. Ze kunnen gracieus van koers veranderen en met de stroom mee gaan. Dit kan ze soms een beetje grillig of moeilijk te begrijpen maken. Veranderlijke sterrenbeelden hebben de kracht om met elke situatie om te gaan. Ze halen er het beste uit.

De laatste maand van elk seizoen staat voor een veranderlijk sterrenbeeld. Wat betekent dat als de zon elk van deze sterrenbeelden elk jaar verlaat, er ook een heel seizoen eindigt. Die energie wordt volledig weerspiegeld in het aanpasbare vermogen van de veranderlijke sterrenbeelden. Ze accepteren de dingen zoals ze zijn en veranderen van vorm om zich aan de omstandigheden aan te passen. Deze sterrenbeelden weten alles tot een natuurlijk einde te brengen.

7. Sterrenbeelden Decanaten

De decanaten geven een tint van extra betekenis aan elk sterrenbeeld. Je zou kunnen zeggen dat de decanaten zijn alsof je een beetje blauwe verf in een emmer rode verf laat vallen. De verf in de emmer is nog steeds rood, maar het is een iets andere tint rood.

In de astrologie worden de 36 decanaten geassocieerd met eigenschappen. Ze voegen een nuance toe van verschil aan de kenmerken van je sterrenbeeld. Op decanaten gebaseerde astrologie is effectief. Het onthult 36 soorten persoonlijkheden in plaats van 12.

Geschiedenis van de Decanaten

De geschiedenis van het decanaat begint in het oude Egypte rond de 5e eeuw v.Chr. De Egyptische decanaten zijn gebaseerd op de kleine stergroepen. Door de rotatie van de aarde verrezen ze achtereenvolgens aan de horizon.

Decanaten werden door de Egyptenaren gebruikt als sterrenklok. De oude Egyptenaren geloofden dat de goden zich op specifieke tijden manifesteerden. Decanaten zijn later gebruikt in de Griekse dierenriem als delen van elk sterrenbeeld.

Decanaten in de Westerse Astrologie

Westerse astrologie heeft zijn wortels voornamelijk in Mesopotamië. Het waren de Mesopotamiërs die de sterrenbeelden en de horoscoop ontwikkelden. Terwijl dit in Mesopotamië gebeurde, ontwikkelden de astrologen van de Egyptenaren de decanaten. Deze twee astrologische tradities kwamen ergens rond de 1e eeuw voor Chr. samen en de 36 decanen werden samengevoegd met de sterrenbeelden.

De Moderne Astrologische Decanaten

Elk van de sterrenbeelden van de dierenriem is een boog van 30° in de 360° astrologische dierenriem. Elk sterrenbeeld is onderverdeeld in drie decanaten van elk 10°. De 3 decanaten van elk sterrenbeeld worden door de heersende planeten van dat sterrenbeeld bepaald.

Ram

1e Decanaat
Mars (Ram) zal heersen over de persoon geboren van 21 maart tot 30 maart
2e Decanaat
De Zon (Leeuw) zal heersen over de persoon die is geboren van 31 maart tot 9 april
3e Decanaat
Jupiter (Boogschutter) zal heersen over de persoon geboren van 10 april tot 19 april

Stier

1e Decanaat
Venus (Stier) zal heersen over de persoon geboren van 20 april tot 29 april
2e Decanaat
Mercurius (Maagd) zal heersen over de persoon geboren van 30 april tot 10 mei
3e Decanaat
Saturnus (Steenbok) zal heersen over de persoon die geboren is van 11 mei tot 20 mei

Tweelingen

1e Decanaat
Mercurius (Tweelingen) zal heersen over de persoon die geboren is van 21 mei tot 31 mei
2e Decanaat
Venus (Weegschaal) zal heersen over de persoon geboren van 1 juni tot 10 juni
3e Decanaat
Uranus (Waterman) zal heersen over de persoon geboren van 11 juni tot 20 juni

Kreeft

1e Decanaat
De Maan (Kreeft) zal heersen over de persoon geboren van 21 juni tot 1 juli
2e Decanaat
Pluto (Schorpioen) zal heersen over de persoon geboren van 2 juli tot 12 juli
3e Decanaat
Neptunus (Vissen) zal heersen over de persoon die is geboren van 13 juli tot 22 juli

Leeuw

1e Decanaat
De Zon (Leeuw) zal heersen over de persoon geboren van 23 juli tot 1 augustus
2e Decanaat
Jupiter (Boogschutter) zal heersen over de persoon geboren van 2 augustus tot 12 augustus
3e Decanaat
Mars (Ram) zal heersen over de persoon geboren van 13 augustus tot 22 augustus

Maagd

1e Decanaat
Mercurius (Maagd) zal heersen over de persoon geboren van 23 augustus tot 2 september
2e Decanaat
Saturnus (Steenbok) zal heersen over de persoon geboren van 3 september tot 12 september
3e Decanaat
Venus (Stier) zal heersen over de persoon geboren van 13 september tot 22 september

Weegschaal

1e Decanaat
Venus (Weegschaal) zal heersen over de persoon geboren van 23 september tot 2 oktober
2e Decanaat
Uranus (Waterman) zal heersen over de persoon geboren van 3 oktober tot 12 oktober
3e Decanaat
Mercurius (Tweelingen) zal heersen over de persoon geboren van 13 oktober tot 23 oktober

Schorpioen

1e Decanaat
Pluto (Schorpioen) zal heersen over de persoon geboren van 23 oktober tot 1 november
2e Decanaat
Neptunus (Vissen) zal heersen over de persoon geboren van 2 november tot 11 november
3e Decanaat
De Maan (Kreeft) zal heersen over de persoon geboren van 12 november tot 21 november

Boogschutter

1e Decanaat
Jupiter (Boogschutter) zal heersen over de persoon geboren van 22 november en 2 december
2e Decanaat
Mars (Ram) zal heersen over de persoon geboren van 3 december en 12 december
3e Decanaat
De Zon (Leeuw) zal heersen over de persoon geboren van 13 december en 21 december

Steenbok

1e Decanaat
Saturnus (Steenbok) zal heersen over de persoon geboren van 22 december en 31 december
2e Decanaat
Venus (Stier) zal heersen over de persoon geboren van 1 januari en 10 januari
3e Decanaat
Mercurius (Maagd) zal heersen over de persoon geboren van 11 januari en 19 januari

Waterman

1e Decanaat
Uranus (Waterman) zal heersen over de persoon geboren van 20 januari en 29 januari
2e Decanaat
Mercurius (Tweelingen) zal heersen over de persoon geboren van 30 januari en 8 februari
3e Decanaat
Venus (Weegschaal) zal heersen over de persoon geboren van 9 februari en 18 februari

Vissen

1e Decanaat
Neptunus (Vissen) zal heersen over de persoon geboren van 19 februari en 29 februari
2e Decanaat
De Maan (Kreeft) zal heersen over de persoon geboren van 1 maart en 10 maart
3e Decanaat
Pluto (Schorpioen) zal heersen over de persoon geboren van 11 maart en 20 maart

8. Sterrenbeelden en de Planeten

Je bent nu bekend met de elementen, huizen, modaliteit en decanaten. Het zijn echter de planeten in de astrologie die het hart en de ziel van de sterrenbeelden vormen. Dus het begrijpen van de betekenis van elke planeet is een belangrijk onderdeel. Het leren kennen van de heersende planeet van je sterrenbeeld is geweldig.

Elk van de planeten in astrologie symboliseert verschillende delen van onszelf. De manier waarop we denken, onze liefde uitdrukken, onze doelen najagen en meer. Ze hebben hun eigen unieke persoonlijkheden en motieven. Elk sterrenbeeld heeft ook een heersende planeet. De eigenschappen van de planeten hebben een grote invloed op de sterrenbeelden. Elke planeet beweegt uiteindelijk door elk sterrenbeeld. Planeten voelen zich echter meer op hun gemak wanneer ze een van de sterrenbeelden passeren die ze regeren.

Traditionele astrologie omvat de zeven klassieke planeten. Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus, evenals de zon en de maan. De zon en de maan regeren elk over één sterrenbeeld. De rest van de planeten heersten over twee sterrenbeelden.

De moderne astrologie is uitgebreid met de meer recent ontdekte planeten. Dat zijn Uranus, Neptunus en Pluto. Ze hebben elk hun eigen sterrenbeeld van heerschappij gekregen. Venus en Mercurius zijn tegenwoordig de enige 2 planeten die regeren over 2 sterrenbeelden.

Weet jij welke planeet jouw sterrenbeeld regeert? Dan kan je je geboortehoroscoop beter begrijpen. De transities van onze heersende planeet hebben soms een grotere invloed op ons. Mercurius retrograde kan de door Mercurius geregeerde Tweelingen en Maagden bijzonder hard treffen. De fasen van de maan kunnen een intenser effect hebben op door de maan geregeerde Kreeft.

Als je weet welke planeet jouw sterrenbeeld regeert kan je de astrologische energie beter begrijpen. Lees verder om erachter te komen waar de planeten allemaal over gaan.

Zon

sterrenbeeld zonRegeert over Leeuw

Wie ben jij en hoe straal jij? De zon vertegenwoordigt onze ego en onze persoonlijke kracht. Het licht van de zon is de ster van de show. Elke planeet draait eromheen als feestgangers in een cirkelvormige dans.

De zon is ons leidende licht. Het is wie we in hart en nieren zijn. Onze ware identiteit die heerst door alle veranderingen en invloeden van het leven. Wanneer we volgen wat ons vervult, straalt onze creatieve expressie naar anderen.

Maan

sterrenbeeld maanRegeert over Kreeft

De zon verblindt ons met zijn gouden stralen. De maan betovert ons met zijn ingetogen zilveren gloed. Zie de zon als de energie die we op anderen uitstralen. De maan weerkaatst de diepe gedachten, zelfreflectie en onderbewuste angsten.

Traditioneel een teken van moederlijke energie, is de maan je astrologische veiligheid. Het is wat je een veilig, gevoed en een nostalgisch gevoel geeft. De verschuivende fasen van de maan weerspiegelen onze steeds veranderende emotionele toestanden.

Mercurius

sterrenbeeld mercuriusRegeert over Tweelingen en Maagd

Vind Mercurius in de brandende vragen des leven. Vernoemd naar de gevleugelde boodschapper. De snelst draaiende planeet belichaamt de overdracht van ideeën. Mercurius is hoe we denken, communiceren, onderwijzen en leren.

Het is onze intellectuele snelweg, waardoor onze geest ons overal heen kan brengen. Dwalen je gedachten rustig rond of draaien ze op volle toeren? Sms je in lange, oprechte alinea’s of enkele emoji’s? Dit is Mercurius aan het werk.

Venus

venus sterrenbeeldRegeert over Stier en Weegschaal

Er hangt romantiek in de lucht. Heldere Venus is gehuld in een dikke laag wolken. Dat is passend, want het speelt in op het comfort en de materiële geneugten die we hier op aarde ervaren.

Met de naam van de godin van liefde en vruchtbaarheid, is Venus onze sensuele kant. Het vertegenwoordigt waar we naar verlangen in relaties. Hoe we schoonheid overal om ons heen zien. Het is de harmonie in ons hart als we kijken naar een schilderij of het plezier aan het lezen van een roman.

Mars

mars sterrenbeeldRegeert over Ram

De rode planeet vertegenwoordigt het vuur dat in ieder van ons wordt ontstoken. Vernoemd naar de Romeinse god van de oorlog. Mars legt onze agressie, geslachtsdrift en competitieve geest bloot.

We voelen het als iemand je van rechts wilt inhalen. Of wanneer iemand een etentje annuleert terwijl we bijna bij het restaurant zijn. Mars is wat onze vleselijke impulsen en verlangens aanwakkert. En daar zo naar handelen.

Jupiter

jupiter sterrenbeeldRegeert over Boogschutter

De grootste planeet in het zonnestelsel staat voor ongebreideld optimisme, onoverwinnelijkheid en geloof. Het de verwondering die je voelt wanneer uitkijkt over de uitgestrekte bergen.

Welke avonturen liggen in het verschiet? Welke grote waarheden kun je leren van deze nieuwe ervaring? Jupiter is de wijsheid die hieruit voortkomt. Het is de kosmische risiconemer. Jupiter vertrouwt erop dat alles goed zal komen en dat als dat niet het geval is, er ergens een les in zit. De planeet leert ons dat de mogelijkheden van het leven onbeperkt zijn als we in onszelf geloven.

Saturnus

saturnus sterrenbeeldRegeert over Steenbok

Weet je nog van vroeger dat je eigenlijk te laat thuis kwam dan de afgesproken tijd? Je zou proberen je huis binnen te sluipen, je adem inhoudend, denkend dat je straf ontweken zou hebben? Saturnus is de teleurgestelde ouder die op je wacht terwijl je binnenkomt.

Het is de planetaire regelhandhaver. Saturnus geeft moeilijke lessen en confronteert ons met de harde realiteit. Een planeet van plicht, structuur en verantwoordelijkheid. De geringde planeet vervangt idealisme door het echte, harde werk. Dat is nodig om onze doelen te bereiken. Saturnus presenteert de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Het geeft een gevoel van voldoening wanneer we de uitdagingen hebben overwonnen.

Uranus

uranus sterrenbeeldRegeert over Waterman

Uranus bevindt zich op de grens tussen vindingrijkheid en waanzin. Deze blauwgroene kosmische edelsteen draait horizontaal op zijn kant. Dat past bij de excentriciteit die het symboliseert.

Uranus is de kracht van technologische vooruitgang. Progressieve idealen en uitvindingen die het grotere goed dienen. Het schudt ons wakker om onze oude manier van denken te laten gaan en dwingt ons om met de tijd mee te gaan. Gedreven door grootschalige slimme ideeën is Uranus verwant met de wetenschapper. Een wetenschapper die zich vol op het werk stort totdat de doorbraak is bereikt.

Neptunus

neptunes sterrenbeeldRegeert over Vissen

Sluit je ogen en denk aan nostalgie. Neptunus heeft het vermogen om de werkelijkheid te overstijgen en te ontsnappen in onze verbeelding. De wazige planeet gaat over het oplossen van grenzen en één worden met de natuur en met onze medemensen.

Als we allemaal met elkaar verbonden zijn, dan is jouw pijn mijn pijn en jouw vreugde mijn vreugde. Neptunus onthult onze empathische gaven. Het vermogen om verder te denken dan onszelf en hoe we spiritueel op elkaar afstemmen.

Pluto

pluto sterrenbeeldRegeert over Schorpioen

Pluto, genoemd naar de god van de onderwereld, dwingt ons om de angsten van onze ziel bloot te geven. De dwergplaneet is misschien klein, maar hij weigert genegeerd te worden. Het vertegenwoordigt de verborgen aspecten van onszelf, onze worstelingen en onze transformaties.

Staren we rechtstreeks in de schaduw of draaien we ons om en rennen we weg? We moeten de giftige aspecten van onszelf wegnemen om opnieuw te groeien. Gezonder en levendiger. Pluto is de persoonlijke macht die we krijgen over wat ons dwars zit. Het is het idee dat zodra we onze demonen onder ogen zien, we echt vrij zijn.

9. Sterrenbeelden Compatibiliteit

Er zijn geen onverenigbare sterrenbeelden in de astrologie. Wat betekent dat twee sterrenbeelden min of meer compatibel zijn. Twee mensen wiens sterrenbeelden zeer compatibel zijn, kunnen heel gemakkelijk met elkaar overweg. Ze zitten namelijk op dezelfde golflengte. Er zijn ook mensen wiens sterrenbeelden minder compatibel zijn. Zij zullen geduldiger en tactvoller moeten zijn om een ​​harmonieuze relatie te bereiken.

Zoals we allemaal weten, behoren sterrenbeelden tot vier elementen:

 • Vuur: Ram, Leeuw en Boogschutter
 • Aarde: Stier, Maagd en Steenbok
 • Lucht: Tweelingen, Weegschaal en Waterman
 • Water: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Sterrenbeelden die hetzelfde element hebben, zijn van nature compatibel. Ze begrijpen elkaar het beste. Het element Lucht is zeer compatibel met vuur en is water zeer compatibel met aarde. Er is sterkste aantrekkingskracht in tegengestelde sterrenbeelden en hun potentieel is altijd groot. Het vergelijken van sterrenbeelden kan ook helpen om je partner beter te begrijpen. Het zal leiden tot een betere relatie.

Ram Compatibiliteit

Sterrenbeeld Ram | Horoscoop Ram Ram is een dominante persoonlijkheid. Mensen met dit sterrenbeeld hebben de neiging gretig te zijn en klaar om de leiding te nemen. Ze gaan over tot actie en zullen problemen direct onder ogen zien. Als het gaat om relaties, hebben ze iemand nodig die hen niet in de weg staat.

Ram is vooral op zoek naar een partner die hun uiterlijke expressie aanmoedigt en hun levensvreugde niet tempert. Dat betekent natuurlijk niet dat ze ook een complete ondergeschikte willen. Een ideale partner zou iemand zijn die weet hoe hij met sterrenbeeld Ram moet omgaan zonder het hoofd te stoten.

Compatibele sterrenbeelden

Boogschutter is een geweldige metgezel omdat sterrenbeeld avontuurlijk en extravert is. De twee zullen elkaars energie ondersteunen. Tweelingen is om soortgelijke redenen ook een goede match, terwijl Weegschaal ook een band zou kunnen smeden op basis van wederzijds respect en begrip.

Niet compatibele sterrenbeelden

Ram is te optimistisch voor sterrenbeelden als Schorpioen en Kreeft. Maagd zou ook een ongepaste combinatie zijn, omdat de twee voortdurend zouden botsen over wat zij als de juiste manier van handelen beschouwen. Het laatste wat je wilt, is stress in je relatie.

Stier Compatibiliteit

Sterrenbeeld Stier | Horoscoop Stier

Het vaste aarde teken van Stier is behoorlijk gesteld op zijn manier van doen. Soms kan dit betekenen dat Stieren koppig kan zijn, maar op een dieper niveau weten ze zeker wie ze zijn en wat ze willen.

Stier is vooral op zoek naar een partner die hun tempo, hun passie en hun verlangen om hun innerlijke bewustzijn en kracht vast te houden zal waarderen. Letterlijk en figuurlijk is Stier een rots in de branding voor hun ware liefde en zal ze hoe dan ook bijstaan.

Compatibele sterrenbeelden

De andere aarde tekens, Steenbok en Maagd, passen uitstekend bij Stier, omdat ze dezelfde fundamentele aard delen. Dat is eigenlijk de essentie van dierenriem compatibiliteit. Kreeft is ook een goede keuze, omdat ze net zo gepassioneerd en zorgzaam zijn als Stier, en ze nemen de toewijding aan hun dierbaren even serieus.

Niet compatibele sterrenbeelden

Voor zoveel als Stier van weelde en sensualiteit houdt, waardeert dit sterrenbeeld geen opschepperij als het gaat om relaties. Leeuw, Waterman en Boogschutter zijn te opgewonden voor Stier, die de voorkeur geeft aan een meer geaard temperament.

Tweelingen Compatibiliteit

Sterrenbeeld Tweeling | Horoscoop Tweeling

Tweelingen houden van plezier maken en zijn vaak moeilijk vast te leggen. Ze gaan waar de wind hen brengt en ze hebben een partner nodig die net zo wendbaar is.

Tweelingen wil een partner die hun vrije gedachte aanmoedigt en met hen meegaat op leuke en mooie mini-avonturen.

Compatibele sterrenbeelden

Als iemand die twee kanten van elk argument kan bekijken, is Weegschaal perfect geschikt als partner voor Tweelingen. Waar sommigen Tweelingen een sterrenbeeld met twee gezichten zouden kunnen noemen, begrijpt Weegschaal dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht blijkt. Bovendien delen Boogschutter en Waterman dezelfde intellectuele nieuwsgierigheid en behoefte aan verkenning als Tweelingen.

Niet compatibele sterrenbeelden

Steenbok en Stier houden niet van de onvoorspelbare aard van Tweelingen, dat ze als vluchtig beschouwen. Schorpioen kan ook van nature wantrouwend zijn tegenover Tweelingen.

Kreeft Compatibiliteit

Sterrenbeeld Kreeft | Horoscoop Kreeft

Of we het nu hebben over eten, cadeautjes of aandacht, Kreeft is een liefdevol sterrenbeeld dat graag geeft, en ze zoeken iemand die dezelfde waarden deelt.

Kreeft zoekt een partner bij wie ze zich thuis voelen en die voor zichzelf en anderen zorgt. Ze zijn meer dan bereid om de schouder te zijn waarop je kunt uithuilen, en ze zullen zich veilig voelen in een relatie die hen dezelfde troost biedt.

Compatibele sterrenbeelden

Schorpioen en Vissen, twee zeer intuïtieve en emotionele sterrenbeelden, zullen de liefde en toewijding van Kreeft ten zeerste waarderen. Maagd houdt ook van koesteren en koestert ook zeker een betrouwbare partner zoals Kreeft.

Niet compatibele sterrenbeelden

Tweelingen, Boogschutter en Leeuw zijn te onafhankelijk en zullen de Kreeft, die veel aandacht nodig heeft, niet tevreden stellen. Ze zijn niet per se egoïstisch, maar ze verlangen niet naar hetzelfde niveau van huiselijkheid.

Leeuw Compatibiliteit

Sterrenbeeld Leeuw | Horoscoop Leeuw

Luchtig en gezellig, Leeuw wil net zo veel een beste vriend als een minnaar.

Leeuw heeft een partner nodig die met ze wil spelen en die hun glans ziet en waardeert. Het zijn pittige mensen die een partner in crime willen met net zoveel levenslust. Voor hen betekent compatibiliteit het vinden van iemand die niet geïntimideerd zal worden door hun grote persoonlijkheid.

Compatibele sterrenbeelden

Boogschutter, Waterman en Tweelingen delen de ambities en opwinding van Leeuw, waardoor ze zeer geschikte matches zijn. Natuurlijk is compatibiliteit  niet altijd voldoende om ruzies te vermijden, maar als je weet wat de beste dagen zijn om bepaalde dingen te doen, kun je sommige van die hobbels op de weg vermijden.

Niet compatibele sterrenbeelden

Steenbok, Stier en Maagd kunnen te streng zijn voor Leeuw, die zich vastloopt op hun regels. Deze aarde tekens hebben moeite met de grandeur van een Leeuw.

Maagd Compatibiliteit

Sterrenbeeld Maagd | Horoscoop Maagd

Maagd is in de eerste plaats op zoek naar een partner die standvastig, liefdevol en ethisch is, en die hun doordachte benadering van het leven waardeert.

Dit sterrenbeeld doet alles met een doel en verwacht dat hun partner hetzelfde doet. Vanwege hun unieke normen kunnen ze moeilijk te achterhalen en te behagen zijn, en ze vinden de meer luchthartige tekens te onvoorzichtig of een beetje dom.

Compatibele sterrenbeelden

Steenbok deelt Maagd z’n liefde voor hard werken en het stellen van doelen. Stier en Schorpioen zijn gepassioneerde en vertrouwde potentiële partners. Hoewel ze misschien niet dezelfde ambities delen, bewondert Maagd het feit dat deze sterrenbeelden hun eigen gedragscode hebben om naar te leven.

Niet compatibele sterrenbeelden

Boogschutter, Tweelingen en Waterman zouden waarschijnlijk het geduld van de Maagd aantasten door grenzen te testen of op een onverwachte manier te handelen.

Weegschaal Compatibiliteit

Sterrenbeeld Weegschaal | Horoscoop Weegschaal

Weegschalen worden gekenmerkt door de schalen van rechtvaardigheid en, meer in het algemeen, door het concept van evenwicht.

Weegschaal is vooral op zoek naar een partner die balans en richting in hun leven brengt, die hen niet dicteert of passief toekijkt. Dit intellectuele sterrenbeeld houdt van leren en verlangt naar een wederzijds gelijkwaardige relatie.

Compatibele sterrenbeelden

Omdat Weegschaal zo afgemeten is, is samenwerken met een andere Weegschaal waarschijnlijk de meest logische keuze. Mensen van dit sterrenbeeld kunnen het ook goed vinden met een Ram of een Waterman, die voor een intrigerende uitdaging en mentale stimulatie zorgen.

Niet compatibele sterrenbeelden

Een deel van wat liefde zo geweldig maakt, is die eerste vonk, en Weegschaal voelt die energie van sterrenbeeld Maagd of Steenbok meestal niet. Vissen komen ook niet aan bod omdat ze te ongebonden te zijn aan de realiteit en liever in een wereld van kunst, gevoel en dromen te leven.

Schorpioen Compatibiliteit

Sterrenbeeld Schorpioen | Horoscoop Schorpioen

Schorpioen heeft een diepte die eerlijk gezegd niet door iedereen kan worden ontmoet of begrepen. Mensen met dit sterrenbeeld kunnen privé intens zijn, dus ze willen ervoor zorgen dat degene die ze binnenlaten het risico waard is om zich open te stellen.

Hierdoor lijkt Schorpioen misschien onwillig, maar ze hebben wel een sterk verlangen om die ene speciale persoon te vinden. Schorpioen is op zoek naar een partner die met hen diep wil gaan en hen wil zien voor wie ze werkelijk zijn onder de oppervlakte.

Compatibele sterrenbeelden

De andere twee water tekens, Vissen en Kreeft, ervaren de wereld ook voornamelijk door hun emoties en kunnen de intensiteit van Schorpioen evenaren. Deze sterrenbeelden zijn bereid om de krachtige banden te smeden waar Schorpioen in het geheim naar hunkert. Maagd houdt ervan om de puzzel van de Schorpioen op te lossen, en dat soort langetermijninvesteringen vindt Maagd ook de moeite waard. Dit doordachte, verzorgende aarde teken is het soort toegewijde partner die Schorpioen nodig heeft.

Niet compatibele sterrenbeelden

Net zoals het hoofd en het hart niet altijd in één lijn staan, kan Waterman te verstandelijk zijn voor de sensuele Schorpioen. Leeuw en Ram zijn ook onverstandige matches voor Schorpioen, wiens vastberadenheid om hun eigen ambities te vervullen tot conflicten zou leiden.

Boogschutter Compatibiliteit

Sterrenbeeld Boogschutter | Horoscoop Boogschutter

Boogschutter is een sterrenbeeld dat zichzelf leert kennen door ervaringen, daarom houden deze mensen ervan om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Net zoals Leeuw een speelkameraadje wil vinden, wil Boogschutter zijn eigen avonturenmaatje.

Boogschutter wil iemand die tegelijkertijd diep en dwaas is.

Compatibele sterrenbeelden

Een andere Boogschutter of een Tweeling zou zeker samen kunnen door hun nieuwsgierige en energieke levensstijl. Ram, een ander sterrenbeeld dat graag actief is, kan mogelijk ook een stevige, leidende hand bieden waar dat nodig is.

Niet compatibele sterrenbeelden

Boogschutter is te onstuimig voor mensen als Steenbok en Stier en is niet bekwaam genoeg in het communiceren van emoties om met succes een verstandhouding met Vissen aan te gaan.

Steenbok Compatibiliteit

Sterrenbeeld Steenbok | Horoscoop Steenbok

Steenbok is het meest volhardende sterrenbeeld van de dierenriem . Ze houden ervan hun doel te bereiken, en ze verlangen ernaar dat anderen hun prestaties ook opmerken. Toch zijn ze ook maar mensen.

Steenbok is in de eerste plaats op zoek naar een partner die hen wil ondersteunen en hen waardeert voor hun uitmuntendheid en steunt in hun kwetsbaarheden.

Compatibele sterrenbeelden

Maagden en andere Steenbokken waarderen en respecteren de gedrevenheid die dit sterrenbeeld heeft, en ze sympathiseren met het verlangen om perfect te zijn. Schorpioen weet dat dit sterrenbeeld meer is dan op het eerste gezicht lijkt, omdat ze zelf ook vaak verkeerd worden begrepen.

Niet compatibele sterrenbeelden

Aan de andere kant beschouwen Leeuw, Tweelingen en Boogschutter Steenbok als overdreven serieus en zwaarmoedig.

Waterman Compatibiliteit

Sterrenbeeld Waterman | Horoscoop Waterman

Niet voor het traditionele, Waterman is altijd de vrijdenker die consequent streeft naar verbetering. Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, zoeken gretig naar nieuwe antwoorden op oude problemen, waarbij ze zich laten inspireren door de meest onwaarschijnlijke bronnen.

Wat romantische partnerschappen betreft, is dit lucht teken op zoek naar iemand die hun intellectuele nieuwsgierigheid kan prikkelen. Waterman is vooral op zoek naar een partner die diep en helder kan denken en die een echt partnerschap met diepgang en rechtvaardigheid kan creëren.

Compatibele sterrenbeelden

Waterman is het beste af met zijn eigen soort of met Tweelingen, die even energiek en behendig zijn. Weegschaal, een voorstander van eerlijkheid en liefhebber van onderzoeken, voldoet ook aan de humanitaire neigingen van een Waterman.

Niet compatibele sterrenbeelden

De manier van denken van Schorpioen kan te ingewikkeld zijn voor Waterman, die logica en openheid verkiest boven emoties en geheimhouding. Kreeft, een ander water teken, zal om deze reden ook niet veel geluk hebben. Een Stier zal ook zeker niet met Waterman in pas lopen, want dit is een sterrenbeeld dat graag alles op zijn kop zet.

Vissen Compatibiliteit

Sterrenbeeld Vissen | Horoscoop Vissen

Vissen houdt ervan om rond te dwarrelen in de meer waterige delen van het onderbewustzijn. Ze voelen zich op hun gemak bij het ontastbare en het etherische, zoals mystiek en artistieke creativiteit.

Om deze reden kunnen sommige sterrenbeelden ze als te zweverig beschouwen, maar bewonderaars zijn dol op hun schijnbaar moeiteloze levensstijl.

Compatibele sterrenbeelden

Schorpioen en Kreeft zijn als Vissen net zo diep geïnvesteerd in emotionele connecties. Schorpioen heeft een speciale voorliefde voor het vermogen van dit sterrenbeeld om abstract te denken en te leven, wat past bij Vissen dat een partner nodig heeft die met hen door de wereld kan navigeren terwijl hij diep in spirituele en artistieke inspanningen duikt. En hoewel het misschien als een verrassing komt, blijkt dat Steenbok ook een geweldige metgezel is voor Vissen,  het ultieme voorbeeld van hoe tegenpolen elkaar aantrekken.

Niet compatibele sterrenbeelden

Uitgaande sterrenbeelden zoals Tweelingen, Boogschutter en Leeuw spreken niet echt dezelfde taal als de overpeinzende Vissen, die zachtaardig en verlegen kan zijn.

10. Wat is de betekenis van astrologie?

Hoewel astrologie geen religie is, biedt het een dieper begrip van de wereld waarin we leven. Interpretaties van de sterrenbeelden bieden vaak zekerheid over iemands toekomst. Ze worden verondersteld ons een manier te tonen om onze problemen op te lossen en te verbeteren.

Astrologie beweert dat niets in het leven toeval is. Dat alles wat ons overkomt, gebeurt om een ​​bepaalde reden. Astrologie kan ons een aantal goede antwoorden geven. Over waarom dingen ons overkomen en het begeleidt ons bij onze stappen voorwaarts. Op deze manier helpt astrologie mensen om zichzelf en de wereld om hen heen veel beter te begrijpen.

Onze sterrenhemel staan al millennia bekend als onze sterrenbeelden. We staan nog steeds onder invloed van de seizoenen en planeetbewegingen als toen. Veel mensen volgen hun horoscoop. En veel mensen geloven in de betekenissen van hun astrologische sterrenbeelden. Dit is niet verrassend. De astrologie is alom populair. Iedereen in de wereld weet wat hun horoscoop en sterrenbeeld is. Mensen lezen graag de voorspellingen van hun sterrenbeeld. Dit leidt vaak tot positieve veranderingen in persoonlijkheid, gedrag en besluitvormingsprocessen.

Wat doet astrologie met je?

Astrologie kan een echte redder in nood zijn. Het stelt je van tevoren op de hoogte van toekomstige obstakels en problemen. Het is aan jou of je de adviezen die in een horoscoop worden voorgesteld, wilt geloven. Jezelf wilt redden van de pijn zonder veel te doen. Hier is echter het eerste probleem, er is geen redding zonder veel te doen. Dit is het grootste probleem met de benadering van het lezen van je sterrenbeeld. Iedereen moet zich sterk inspannen om dingen in hun leven te veranderen.

Sommige mensen geloven in astrologie omdat anderen dat voor hen deden. Nieuwsgierigheid is een fundamentele menselijke eigenschap. Hoe verder je je verdiept in astrologie, hoe duidelijker de dingen worden. We kunnen sterrenbeelden associëren met bijna alle aspecten van ons leven. We zullen zien dat ze echt inzichtelijk en correct zijn. Onze horoscopen zijn uniek. Ze helpen ons helpen onze sterke en zwakke punten te vinden en te onthullen.

Astrologie kan ons ook helpen welke relaties compatibel zijn en welke niet. Compatibiliteit kan onze relaties met andere sterrenbeelden verbeteren. Je kan passende maatregelen nemen die leiden tot een gelukkig liefdes- of huwelijksleven.

Astrologie houdt rekening met twee belangrijke aspecten. Ons moment van geboorte en de effecten van de planeten en de sterren. Het kan ons helpen de juiste loopbaan en opleiding te kiezen om een ​​goed en succesvol leven te leiden.

En tenslotte. We geloven in astrologie omdat het over ons gaat. De geboortehoroscoop is als een blauwdruk van het leven. Dat betekent dat je geboortehoroscoop bijna net zo uniek is als je vingerafdrukken. De plaatsing van elke planeet in je horoscoop kan veel zeggen over je persoonlijkheid.

Chinese Astrologie

Chinese astrologie is gebaseerd op de traditionele astronomie. De Chinese astrologie is verbonden met die van de astronomie die tijdens de Han dynastie. De Chinese Dierenriem is een van de oudst bekende horoscoopsystemen ter wereld. Het bestaat uit 12 dieren die een bepaald jaar vertegenwoordigen. Volgens de Chinese astrologie wordt het geboortejaar vertegenwoordigd door een van deze dieren.

De 12 Chinese sterrenbeelden zijn:
Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken.

Chinese astrologie kent ook vijf natuurelementen namelijk: water, hout, vuur, aarde en metaal. Volgens de Chinese astrologie kan het lot van een persoon worden bepaald door de positie van de planeten, de zon en de maan op het moment van geboorte. Chinezen geloven dat ons geboortejaar onze houding en potentieel kan bepalen. De 12 dieren zijn symboliek en vertegenwoordigen een specifiek gedrag.

Vedische Astrologie

Jyotisha is het traditionele hindoeïstische systeem van astrologie en astronomie. Het staat bekend als hindoeïstische of Indiase astrologie. Nu beter bekend als Vedische astrologie.

Vedische astrologie is onderverdeeld in drie hoofdtakken:
Indiase astronomie, alledaagse astrologie en voorspellende astrologie.

Indiase astrologie kan ons karakter onthullen. Het leidt onze toekomst leiden en onthult welke onze meest compatibele sterrenbeelden zijn. De beste hulpmiddelen die de Vedische astrologie ons heeft gegeven, is de positie van de maan en de Nakshatra’s. De Nirayana (siderische dierenriem) is een fictieve gordel van 360 graden. Net als de tropische dierenriem is die verdeeld in 12 gelijke delen.

De westerse astrologie gebruikt de bewegende dierenriem. De Vedische astrologie gebruikt de vaste dierenriem.

Maya Astrologie

Maya astrologie is gebaseerd op de Maya kalender. Het is een van de meest vooruitstrevende vormen van astrologie. De Maya kalender of Tzolkin is gebaseerd op de energie van de kosmos en de evolutie van de schepping. De Tzolkin kalender bestaat uit twintig dagtekens (zonnestammen) en dertien Galactische getallen. Dat maakt een kalenderjaar van 260 dagen.

Maya’s geloofden om vrede en harmonie in het leven te hebben, je jezelf moest begrijpen en afstemmen op deze universele energie. Elk van deze 20 tekens vertegenwoordigt een dag in een Maya kalender. Hierdoor kunnen personen van verschillende maanden en jaren hetzelfde teken delen. Iemands Maya dagteken definieert de persoonlijkheid.

11. Welke maand hoort bij welk sterrenbeeld?

Bij welke maand hoort welk sterrenbeeld? Een overzicht van de 12 maanden met de bijbehorende 12 sterrenbeelden van je horoscoop.

Sterrenbeeld januari

Geboren in de maand januari? Dan ben je Steenbok of  Waterman.

Steenbok

Je bent sterrenbeeld Steenbok als je geboren bent op 1 januari, 2 januari, 3 januari, 4 januari, 5 januari, 6 januari, 7 januari, 8 januari, 9 januari, 10 januari, 11 januari, 12 januari, 13 januari, 14 januari, 15 januari, 16 januari, 17 januari, 18 januari of 19 januari.

Waterman

Je bent sterrenbeeld Waterman als je geboren bent op 20 januari, 21 januari, 22 januari, 23 januari, 24 januari, 25 januari, 26 januari, 27 januari, 28 januari, 29 januari, 30 januari of 31 januari.

Sterrenbeeld februari

Geboren in de maand februari? Dan ben je Waterman of Vissen.

Waterman

Je bent sterrenbeeld Waterman als je geboren bent op 1 februari, 2 februari, 3 februari, 4 februari, 5 februari, 6 februari, 7 februari, 8 februari, 9 februari, 10 februari, 11 februari, 12 februari, 13 februari, 14 februari, 15 februari, 16 februari, 17 februari of 18 februari.

Vissen

Je bent sterrenbeeld Vissen als je geboren bent op 19 februari, 20 februari, 21 februari, 22 februari, 23 februari, 24 februari, 25 februari, 26 februari, 27 februari, 28 februari of 29 februari.

Sterrenbeeld maart

Geboren in de maand maart? Dan ben je Vissen of Ram.

Vissen

Je bent sterrenbeeld Vissen als je geboren bent op 1 maart, 2 maart, 3 maart, 4 maart, 5 maart, 6 maart, 7 maart, 8 maart, 9 maart, 10 maart, 11 maart, 12 maart, 13 maart, 14 maart, 15 maart, 16 maart, 17 maart, 18 maart, 19 maart of 20 maart.

Ram

Je bent sterrenbeeld Ram als je geboren bent op 21 maart, 22 maart, 23 maart, 24 maart, 25 maart, 26 maart, 27 maart, 28 maart, 29 maart, 30 maart of 31 maart.

Sterrenbeeld april

Geboren in de maand april? Dan ben je Ram of Stier .

Ram

Je bent sterrenbeeld Ram als je geboren bent op 1 april, 2 april, 3 april, 4 april, 5 april, 6 april, 7 april, 8 april, 9 april, 10 april, 11 april, 12 april, 13 april, 14 april, 15 april, 16 april, 17 april, 18 april of 19 april, dan ben je een Ram.

Stier

Je bent sterrenbeeld Stier als je geboren bent op 20 april, 21 april, 22 april, 23 april, 24 april, 25 april, 26 april, 27 april, 28 april, 29 april of 30 april.

Sterrenbeeld mei

Geboren in de maand mei? Dan ben je Stier of Tweelingen.

Stier

Je bent sterrenbeeld Stier als je geboren bent op 1 mei, 2 mei, 3 mei, 4 mei, 5 mei, 6 mei, 7 mei, 8 mei, 9 mei, 10 mei, 11 mei, 12 mei, 13 mei, 14 mei, 15 mei, 16 mei, 17 mei, 18 mei, 19 mei of 20 mei.

Tweelingen

Je bent sterrenbeeld Tweelingen als je geboren bent op 21 mei, 22 mei, 23 mei, 24 mei, 25 mei, 26 mei, 27 mei, 28 mei, 29 mei of 30 mei.

Sterrenbeeld juni

Geboren in de maand juni? Dan ben je Tweelingen of Kreeft.

Tweelingen

Je bent sterrenbeeld Tweelingen als je geboren bent op 1 juni, 2 juni, 3 juni, 4 juni, 5 juni, 6 juni, 7 juni, 8 juni, 9 juni, 10 juni, 11 juni, 12 juni, 13 juni, 14 juni, 15 juni, 16 juni, 17 juni, 18 juni, 19 juni of 20 juni.

Kreeft

Je bent sterrenbeeld Kreeft als je geboren bent op 21 juni, 22 juni, 23 juni, 24 juni, 25 juni, 26 juni, 27 juni, 28 juni, 29 juni of 30 juni.

Sterrenbeeld juli

Geboren in de maand juli? Dan ben je Kreeft of Leeuw.

Kreeft

Je bent sterrenbeeld Kreeft als je geboren bent op 1 juli, 2 juli, 3 juli, 4 juli, 5 juli, 6 juli, 7 juli, 8 juli, 9 juli, 10 juli, 11 juli, 12 juli, 13 juli, 14 juli, 15 juli, 16 juli, 17 juli, 18 juli, 19 juli, 20 juli, 21 juli of 22 juli.

Leeuw

Je bent sterrenbeeld Leeuw als je geboren bent op 23 juli, 24 juli, 25 juli, 26 juli, 27 juli, 28 juli, 29 juli, 30 juli of 31 juli.

Sterrenbeeld augustus

Geboren in de maand augustus? Dan ben je Leeuw of Maagd.

Leeuw

Je bent sterrenbeeld Leeuw als je geboren bent op 1 augustus, 2 augustus, 3 augustus, 4 augustus, 5 augustus, 6 augustus, 7 augustus, 8 augustus, 9 augustus, 10 augustus, 11 augustus, 12 augustus, 13 augustus, 14 augustus, 15 augustus, 16 augustus, 17 augustus, 18 augustus, 19 augustus, 20 augustus, 21 augustus of 22 augustus.

Maagd

Je bent sterrenbeeld Maagd als je geboren bent op 23 augustus, 24 augustus, 25 augustus, 26 augustus, 27 augustus, 28 augustus, 29 augustus, 30 augustus of 31 augustus.

Sterrenbeeld september

Geboren in de maand september? Dan ben je Maagd of Weegschaal.

Maagd

Je bent sterrenbeeld Maagd als je geboren bent op 1 september, 2 september, 3 september, 4 september, 5 september, 6 september, 7 september, 8 september, 9 september, 10 september, 11 september, 12 september, 13 september, 14 september, 15 september, 16 september, 17 september, 18 september, 19 september, 20 september, 21 september of 22 september.

Weegschaal

Je bent sterrenbeeld Weegschaal als je geboren bent op 23 september, 24 september, 25 september, 26 september, 27 september, 28 september, 29 september of 30 september.

Sterrenbeeld oktober

Geboren in de maand oktober? Dan ben je Weegschaal of Schorpioen.

Weegschaal

Je bent sterrenbeeld Weegschaal als je geboren bent op 1 oktober, 2 oktober, 3 oktober, 4 oktober, 5 oktober, 6 oktober, 7 oktober, 8 oktober, 9 oktober, 10 oktober, 11 oktober, 12 oktober, 13 oktober, 14 oktober, 15 oktober, 16 oktober, 17 oktober, 18 oktober, 19 oktober, 20 oktober, 21 oktober of 22 oktober.

Schorpioen

Je bent sterrenbeeld Schorpioen als je geboren bent op 23 oktober, 24 oktober, 25 oktober, 26 oktober, 27 oktober, 28 oktober, 29 oktober, 30 oktober of 31 oktober.

Sterrenbeeld november

Geboren in de maand november? Dan ben je Schorpioen of Boogschutter.

Schorpioen

Je bent sterrenbeeld Schorpioen als je geboren bent op 1 november, 2 november, 3 november, 4 november, 5 november, 6 november, 7 november, 8 november, 9 november, 10 november, 11 november, 12 november, 13 november, 14 november, 15 november, 16 november, 17 november, 18 november, 19 november, 20 november of 21 november.

Boogschutter

Je bent sterrenbeeld Boogschutter als je geboren bent op 22 november, 23 november, 24 november, 25 november, 26 november, 27 november, 28 november, 29 november of 30 november.

Sterrenbeeld december

Geboren in de maand december? Dan ben je Boogschutter of Steenbok.

Boogschutter

Je bent sterrenbeeld Boogschutter als je geboren bent op 1 december, 2 december, 3 december, 4 december, 5 december, 6 december, 7 december, 8 december, 9 december, 10 december, 11 december, 12 december, 13 december, 14 december, 15 december, 16 december, 17 december, 18 december, 19 december, 20 december of 21 december.

Steenbok

Je bent sterrenbeeld Steenbok als je geboren bent op 22 december, 23 december, 24 december, 25 december, 26 december, 27 december, 28 december, 29 december, 30 december of 31 december.

Meer lezen?

Onze boekentip

Neem ook een kijkje bij: https://moz.com/