liefde horoscoop
door: Martijn van Grondelle | Zodiac Horoscoop ©

In de laatste fasen van mijn leven draaien de wielen van de tijd nu net iets sneller. Terwijl de seizoenen komen en gaan, heb ik zoveel dingen opgemerkt die ik een beetje anders had kunnen doen. En toch lijken er door alle jaren heen waar ik extase, blijdschap en vreugde heb gekend altijd momenten van angst, wanhoop, lijden te zijn. Van kaviaar tot eenvoudige taart, van subliem tot absurd vlogen de wielen van de tijd voorbij.

Nu, terwijl ik in mijn leunstoel zit om te onthouden, was ik soms gevangen in de momenten van het leven, want ik merkte echt niet hoe de jaren voorbijgingen. Als we jong zijn, zien te veel mensen de overgang naar volwassenheid niet. Menig mens wist dat de weg zou buigen en we weigerden vaak te zien wanneer onze jeugd zou eindigen.

Er zijn onderweg veel fouten gemaakt en voor sommigen is er altijd een prijs te betalen. De verspilde uren verspilde dagen soms lijkt het of we die kostbare tijd die we hebben verkwist. Het leven is te kort want in een oogwenk zijn de wielen van de tijd voortgestormd. Toen ik jong was, had ik alle antwoorden. Dus ik was zeker in de beslissingen die ik had genomen. Maar in onbekende wateren maakte ik mijn weg.

In de stilte van de nacht en door de jaren heen bracht de liefde die ik had me tot tranen. Ik zal die zachte honinglippen altijd onthouden. De wijn van geliefden zachte eerste kus. Die momenten van extase waren op zijn best vluchtig voor de wielen van de tijd die voorbij bleven vliegen. Maar gedurende mijn hele leven waren er momenten van grote hoogten om snel de grond te raken. Ik geef toe dat ik wat wrakstukken heb achtergelaten. Ik wist niet dat sommige leugens pijn zouden doen. Het breken van harten in het spel dat wordt gespeeld, is nu een pauze voor reflectie terwijl de wielen van de tijd voorbij vlogen.

En nu ik oud en grijs ben, zijn de angstaanjagende herinneringen hier om te blijven. De vele levens die ik veel te veel heb aangeraakt heb ik achtergelaten. De vele liederen van verlangen heb ik gezongen. De zoete spijt en de hoop zijn opgedroogd want de wielen van de tijd stromen voorbij. Terwijl de zon ondergaat in mijn jaren, moet ik toegeven dat ik in mijn tijd een minstreel was die de wielen van de tijd niet voorbij zag vliegen.

Dit vind je ook leuk