liefde horoscoop
door: Freeke van Hunen | Zodiac Horoscoop ©

Ze ontmoetten elkaar op de werkplek en begonnen te daten. Een paar maanden later ging hij bij haar wonen, naar haar eigen huis. Als een gescheiden man, die geen eigendom had (hij heeft haar nooit verteld of hij er ooit een had en of hij het aan zijn ex had nagelaten), was hij blij dat hij geen contract hoefde uit te breiden met een gehuurd appartement.

Tot nu toe goed: ze waren “verliefd”. Ze dromen samen over het leven, “totdat de dood ons scheidt”. Ze genoten ervan om na het werk thuis te komen, op de bank te zitten, naar de zonsondergang te kijken, samen te eten met een goede fles wijn, nacht na nacht, alsof ze het al decennia deden.

… En de tijd ging voorbij. En ze raakten aan elkaar gewend – wat ‘gebruikt’ ook betekent. En ze raakten gewend aan de routine van het leven, de structuur van het leven samen.

ervaringen en beoordeling lebara mobile

En toen op een dag uit het niets (of was het een stormachtige dag?) Vroeg hij haar of het goed is dat hij zijn volwassen zoon meeneemt om bij hen te wonen; hij is 20, op dit moment werkloos. Zou ze het erg vinden?

We weten niet of ze het goed vindt of niet. We kunnen geloven dat ze het naar alle waarschijnlijkheid niet erg vond. Immers, wie zal het erg vinden als er zoveel liefde tussen hen is? En trouwens, wat is liefde dan toch, als het niet naar je partner toe gaat, tegemoetkomend aan zijn behoeften en verzoeken?

Dus de 20-jarige zoon kwam bij hen wonen.

Tot nu toe goed: ze voelde zich een stiefmoeder (hoewel ze niet veel ouder was dan de jongen. Maar helaas, omdat ze geen kinderen van haar had, waarom niet ‘doen alsof’ en spelen alsof ze ‘ haar kind was’? , wat moet ze niet doen voor haar partner?)

Je zou gedacht hebben dat het verhaal hier eindigde. Maar nee: het einde moet nog komen.

https://horoscoop.startkabel.nl

Enkele maanden gingen voorbij; de zoon woonde nog steeds bij haar thuis (beweerde dat “zodra hij een baan vindt hij zijn eigen huis zal huren”). Ze voelde zich enigszins verraden, bedrogen, maar zei niets. Immers, waarom rock de boot? Waarom de kans nemen dat haar partner boos op haar zal worden? Dit is precies wat ze niet nodig heeft, dat hij boos op haar zal worden, en God verhoede: hij zou haar zelfs kunnen verlaten!

Dus zei ze niets (misschien is het nu tijd om te vermelden dat zij en haar partner zelden of helemaal niet openlijk over problemen hebben gecommuniceerd, hij heeft tenslotte als “man” niet veel gepraat. delen, hoe ze hun avonden samen doorbrengen met het kijken naar de zonsondergang is onbekend, blijkbaar in stilte).

Toch leek alles “soepel” te verlopen. In stilte, met niet veel communicatie, maar soepel (wat dat ook betekent).

Maar dan op een dag – zoals vaak gebeurt – alleen op de bank wijn te drinken (wist ze waarom hij te laat thuiskwam die dag?), Het drong uiteindelijk tot haar door – hoe is het nu gebeurd en niet eerder is een raadsel – dat zij degene is die alle huishoudelijke uitgaven betaalt, voor zichzelf, voor hem, voor zijn zoon: voor alle drie!

Oh God! Ze vocht in zichzelf, hoe merkte ik het niet eerder op? Hoe kon ik zo stom zijn? Ben ik meegenomen voor de rit? Ze vroeg zich af; heeft hij misbruik van me gemaakt?

Deze gedachten schokten haar. NEE, dit is niet de manier waarop ze over hem wilde nadenken; dit is niet de manier waarop ze over hun relatie wilde nadenken.

Zou het kunnen dat ze tot nu toe geen aandacht heeft geschonken aan deze kwesties uit de “vreselijke liefde” die ze voor hem voelde? Zou het kunnen dat ze nog steeds werd gedreven door de vroege belofte die aan elkaar was gedaan toen hij voor het eerst bij haar binnenkwam dat “wat van mij is de jouwe is, wat van jou is, is de mijne”, verwaarloosend om te zien dat hij behalve voor “zoveel liefde” heeft bijgedragen niets?

We weten het niet. Het is bijna onmogelijk om te weten wat er in je hoofd omgaat, vooral in het hoofd van iemand die bereid is zichzelf op te offeren “aan het altaar van een relatie”; die bereid is om te profiteren van “omwille van de liefde”, gewoon zodat ze niet alleen gelaten zal worden.

https://savepedia.co.nz/

Was zij zich bewust van de angsten en behoeften die haar beheersten?

We weten het niet. Mensen zijn vaak subjectief wanneer ze aan zichzelf denken en ook aan de relatie die ze hebben. Velen gedragen zich op de een of andere manier op basis van angsten en behoeften die hen beheersen en hen ertoe brengen zichzelf te saboteren en zichzelf op te offeren.

Bovendien weigeren velen vaak dit te erkennen; vaak vinden ze duizend-en-één excuses om zichzelf te rechtvaardigen waarom ze hebben zoals ze doen, waarom ze hun situatie verdragen. Vaak worden ze boos op iemand die probeert hen van hun waarneming van de realiteit af te schudden en hen de ware aard van hun relatie laat zien.

Dus we weten niet wat er in haar hoofd aan de hand was; welke andere gedachten liepen daar heen en weer, terwijl ze op de bank zat, haar wijn dronk en wachtte tot haar partner thuiskwam; we weten niet wat ze overwoog wat hem te vertellen; of om hem te confronteren. We weten niet of ze bij zichzelf dacht: “genoeg is genoeg!” en of ze zich ervoor schaamde dat ze zo lang meegenomen was voor de rit.

… of ze zichzelf opnieuw heeft bevestigd dat ze een liefhebbend persoon is; en dat hij van haar houdt – op zijn eigen manier – en dat hun relatie “prima” is; misschien niet geweldig, maar beter dan alleen zijn.

Ik weet het niet.

Maar als door een kans, u weet, kunt u mij zeggen:

Is het liefde? Is het misbruik? Is het nodig?

Relatie startpagina

internetvergelijken.nl

Dit vind je ook leuk