ebbfeddfbdeedcbcfcaebcbbde
door: Freeke van Hunen | Zodiac Horoscoop ©

Liefde is zo’n krachtig gevoel. Het heeft het vermogen om je te inspireren of te breken. Je voelt je gewild en hulpeloos tegelijkertijd, terwijl je je niet anders kunt dan je overgeven aan de valstrikken.

Waarom zijn we zo bang om verliefd te worden?

Eenvoudig. De euforie die we voelen als we verliefd worden is gewoon te mooi om waar te zijn, dat we bang worden voor wat er zal gebeuren zodra de emoties weg zijn. Niet alle paren kunnen het gevoel behouden. er zijn er twee nodig om  de tango te dansen, maar helaas kan niet iedereen het tempo bijhouden en krijg je uiteindelijk een eenzijdige liefde. We zijn bang om te dichtbij te komen omdat we vrezen dat de ander ons niet zal vangen als we vallen. En het doet pijn als de hel. De ondraaglijke pijn zal zich diep in je hart bevinden. Het zal dienen als een herinnering aan de pijn die je hebt ervaren, terwijl de ander het gevoel niet kan teruggeven.

Maar liefde is een gevoel in je botten dat je niet gemakkelijk kunt wegwuiven. Het punt is … het is een ‘risico’ dat je moet nemen. Nadat je de kans hebt genomen, eindigt je opoffering niet alleen daar. Je zult onbaatzuchtig worden en de persoon alles geven wat hen gelukkig maakt. Je zult veel emoties in de relatie investeren die je soms zelfs vergeet om iets voor jezelf achter te laten.

Wanneer iemand je speciaal laat voelen, kom je gelijk in de  verdediging , zodat je niet gewond raakt. Allemaal vanwege angst, voorkom je dat je bemind wordt. Natuurlijk is ‘verliefd zijn’ geen gemakkelijke weg om te nemen. Maar laat je die angst altijd je kans verlammen om geluk te vinden?

Kwetsbaarheid maakt je bang.

Vrees voor het onbekende is begrijpelijk. Het zet ons aan om ons hoofd te gebruiken en domme beslissingen te vermijden die worden gekocht door toegewijde emoties. Je wilt in je comfortzone blijven waar je 100% zeker bent dat je je hart niet kapot maakt. Want voor jou, hoe meer je er om geeft, hoe meer je gewond raakt.

De geschiedenis kan zichzelf herhalen.

Wat je ook doet, de pijn van  eerdere relaties zal je  blijven beïnvloeden hoe je de mensen ziet die te dicht bij je komen. Negatieve ervaringen maken ons op onze hoede om iemand ons leven binnen te laten.

Liefde is vaak scheef.

Je vindt de persoon ‘te veel’ leuk dat je bang bent dat de ander je niet dezelfde hoeveelheid liefde kan geven. Je weet niet zeker hoe lang hun gevoel voor jou zal duren. Emoties zijn iets dat je moet laten groeien. Piekeren over hoe iemand zich meer voelt dan de ander zal alleen maar leiden tot eindeloze twijfels.

Vrienden en familie hebben altijd iets te zeggen.

Je kunt nooit iedereen tevreden stellen en dat geldt ook voor de mensen in de buurt van de persoon van wie je houdt. Liefhebben betekent accepteren dat zelfs als zijn familie je niet mag, je ze moet blijven begrijpen. Omdat het houden van de persoon betekent ook de mensen om hem heen liefhebben.

Je bent bang voor verlies.

Wanneer de persoon meer voor ons gaat betekenen, hoe meer we bang zijn om de persoon te verliezen. We beginnen ons bewust te worden van het feit dat we gewone stervelingen zijn en dat we ooit zullen vertrekken van deze wereld. Alleen de gedachte een geliefd persoon te verliezen voor de dood is genoeg om ons bang te maken om verliefd te zijn. Te veel gehechtheid veroorzaakt te veel pijn.

Liefde wordt altijd geassocieerd met pijn. Je moet gewoon kiezen welke het risico waard is.

Dit vind je ook leuk