edbefccdbdeebddacfcfaebcb
door: K. Ronda | Zodiac Horoscoop ©

Veel vrouwen zijn gewoonlijk  te lijden na een verbroken relatie. De redenen kunnen veel zijn en kunnen van vrouw tot vrouw verschillen. Het belangrijkste punt is echter of een vrouw kan ‘leren’ hoe ze een succesvolle intieme relatie kan onderhouden en niet telkens opnieuw naar een nieuwe partner hoeft te zoeken. Het antwoord is vrij eenvoudig: wanneer je zelfbewustzijn ontwikkelt, als je begrijpt wat, in je houding en gedrag een relatie doet falen, kun je in staat worden gesteld om een ​​succesvolle intelligentie te ontwikkelen en te behouden.

Sommige manieren waarop je je relaties saboteert

Liefhebben en geliefd zijn is geweldig. Echter, als je van “zonder grenzen” houdt; wanneer je jezelf onvoorwaardelijk jezelf geeft (wat heel romantisch is); wanneer je jezelf ‘opoffert’ aan het altaar van de relatie; wanneer je je partner de aard van de relatie (of het gebrek aan) laat dicteren, in plaats van ervoor te zorgen dat je een relatie hebt van wederzijds geven en nemen, dan kun je jezelf keer op keer gefrustreerd, verbitterd, verdrietig en alleen vinden.

Waarom  jezelf zo saboteert.

De redenen kunnen veel zijn en kunnen van vrouw tot vrouw verschillen. Je zou je zo kunnen gedragen vanuit een laag zelfbeeld; uit angst voor verlating; uit de bodemloze behoefte aan liefde; uit het geloof dat zichzelf geven aan hun geliefden heroïsch, altruïstisch, etc. is.

Ongeacht wat je drijft op manieren die je relaties (keer op keer) saboteren, is het vrij waarschijnlijk dat je niet weet wat je verkeerd doet. Ten eerste zie je geen “verkeerd doen” door zoveel liefde aan te bieden. Ten tweede, als je je bewust was geweest van de manieren waarop je je relaties saboteert, zou je nu waarschijnlijk de nodige veranderingen moeten aanbrengen.

Gebrek aan zelfbewustzijn drijft u ertoe om uw relaties keer op keer te saboteren

Velen zijn zich niet bewust van de behoeften en angsten die hun gedrag sturen (zoals angst voor verlating, de behoefte geliefd en gewaardeerd te worden). Evenmin zijn ze zich bewust van de gedragspatronen die ze in de loop van de jaren hebben ontwikkeld op basis van deze angsten en behoeften (zoals: jezelf opofferen, 100% zijn voor je partner, etc.). De gedragingen en houdingen waarvan je denkt dat ze je relaties “redden” en “opslaan” zodat je niet door een partner wordt achtergelaten, zijn precies die die je relaties saboteren en je weer alleen laten.

Als je je echter niet bewust bent van deze ommekeer, zul je je steeds weer blijven gedragen op deze manier van saboteren, ongeacht het aantal relaties dat je hebt gehad.

Het ontwikkelen van je zelfbewustzijn is een sleutel tot het kunnen handhaven van een succesvolle intelligentie

Het ontwikkelen van je zelfbewustzijn is de sleutel om je sabotage gedrag  en de behoeften en angsten die je drijven te kunnen begrijpen zoals jij dat doet.

Pas wanneer je je bewust wordt, begin je te beseffen hoe je jezelf tot nu toe in de voet in relaties neerschoot (gelovend dat je “de juiste” dingen doet en niet beseft dat het tegendeel waar is).

Nu, met je nieuwe bewustzijn, begin je te begrijpen wat je moet veranderen in je gedrag en houding. Je begint ook te zien wat je kunt doen om je behoeften en angsten onder controle te houden door je te drijven om je relaties nog eens te saboteren.

Zelfbewustzijn stelt u in staat om assertief te worden met potentiële partners; wetende dat je je recht op een wederzijdse relatie tussen geven en nemen realiseert; en weten hoe je grenzen moet instellen, zelfs met je geliefde.

De weg naar zelfbewustzijn

De weg naar zelfbewustzijn moet niet met moeilijkheden worden geplaveid. Als je deze weg volgt met positief denken en denken, in de overtuiging dat je uiteindelijk sterker en meer bevoegd zult worden om een ​​succesvolle intelligentie te behouden, zul je je realiseren dat je het proces, de reis, de weg leuk vindt en waardeert in de aanloop naar het vinden van een partner met wie u een relatie zult ontwikkelen die gebaseerd zal zijn op ware liefde, wederzijds geven en nemen en waardering.

Dit vind je ook leuk