efbcfcdbdeebddacfccaeabb
door: A.  Gijsbertsen | Zodiac Horoscoop ©

Zoveel mensen komen naar mijn kantoor met gebroken harten uit moeizame of mislukte relaties. Ze concluderen dat liefde pijn doet, dat liefde en passie niet in dezelfde relatie kunnen bestaan, of dat je je hart niet volledig moet weggeven, anders krijg je pijn.

Ze associëren liefde met pijn.

Maar doet liefde echt pijn?

Het lijkt misschien dat liefde de oorzaak is van veel van je pijnen en liefdesverdriet. De waarheid is echter dat liefde je nooit pijn heeft gedaan. En dat kan nooit. Liefde is een krachtige emotie die het beste in ons naar voren brengt, dat onze geest verheft. Waarom zijn we anders altijd op zoek naar dit gekke, kleine ding genaamd liefde?

Dus als liefde geen pijn doet, wat is dan de pijn in onze relaties?

Het is alles dat liefde wegneemt.

Hier zijn enkele oorzaken die onze liefde wegnemen:

1. Kwetsende woorden
2. Verbroken beloften
3. Behoeften waaraan niet wordt voldaan
4. Misverstanden

En andere oorzaken die een  wond open maken zoals:

5. Leugens
6. Misleiding
7. Verraad
8. Egoïsme
9. Verlating
10. Elke vorm van misbruik

In wezen is het geen liefde die ons pijn doet.

Liefde is in feite een mooie, krachtige energie waar we naar op zoek zijn. Wat ik echter heb ontdekt, is dat terwijl we allemaal op zoek zijn naar liefde, we niet altijd weten hoe we onze liefde moeten beschermen. Het doet ons pijn wanneer we niet weten hoe lief te hebben … het is als een huis bouwen zonder de juiste hulpmiddelen te hebben om het te bouwen.

Liefde gebruikt hulpmiddelen zoals: mededogen, aandacht, bedachtzaamheid, vriendelijkheid, empathie, vrijgevigheid en begrip.

En net als een huis heeft liefde onderhoud nodig. Je kunt niet verwachten dat liefde rond blijft hangen als je er niet voor zorgt. Je huis zal afbrokkelen.

Dus als je ooit gekwetst bent, geef dan niet de schuld aan de liefde voor je pijn … Vooral omdat als je dat doet, je het zult vrezen en het weg duwen wanneer het probeert terug te komen, waardoor je voortdurend pijn blijft lijden.

Liefde is het tegengif van pijn en geneest alle wonden. Het maakt je weer vertrouwenwekkend, doet je weer geloven in de wonderen van verbinding en in de mogelijkheden dat alles wat je wilt kan gebeuren.

Dus, als je liefde in je leven wilt behouden, zorg dan dat je de juiste hulpmiddelen hebt … en dat je ze gebruikt.

Wees trouw aan je hart en verspreid je liefde!

Dit vind je ook leuk