Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld Sterrenbeelden

Lach: het is goed voor je gezondheid

Baby’s lachen vaak. Schoonheidskoninginnen glimlachen meestal. Winnaars glimlachen. Lachen is een manier om ons geluk, onze vreugde, onze trots en onze dankbaarheid uit te drukken.

Maar het is meer dan dat; lachen verbindt ons, zegt zonder woorden: “Ik ben erbij, ik erken je als een medemens of als een prachtige bloem, iets waarmee ik me verbonden voel.”

Lachen voor een gezond leven

U weet al dat lachen goed voelt, maar wist u ook dat het daadwerkelijk goed is voor uw gezondheid en welzijn? Onderzoekers hebben elektromagnetische hersenscans en hartslagmeters gebruikt om de ‘stemmingsbevorderende effecten’ van verschillende stimuli, zoals seks, chocolade en geld, te meten. De resultaten zijn opmerkelijk: een enkele glimlach kan hetzelfde niveau van stemmingsverbetering bieden als maar liefst 2.000 chocoladerepen, en het kan even stimulerend zijn als het ontvangen van 20.000 euro.

Lachen als natuurlijke genezer

Honden, bloemen en zonsondergangen kunnen ons vaak aan het lachen maken. Dit is echter geen zweverig, new-age idee. Lachen heeft een goed gedocumenteerde fysiologische impact. Wanneer we lachen, komen neurotransmitters zoals dopamine, endorfines en serotonine vrij. Deze ‘feel-good’ chemicaliën ontspannen ons niet alleen, maar kunnen ook de hartslag en bloeddruk verlagen, wat bijdraagt aan ons fysieke welzijn.

De lach van een kind

Kinderen lachen gemiddeld 400 keer per dag, veel meer dan de 40-50 glimlachen van gelukkige volwassenen, en zelfs meer dan de gemiddelde 20 glimlachen van de meeste volwassenen. Hoewel kinderen minder zorgen hebben en meer redenen om te lachen, kunt u met oefening beter worden in lachen.

Bewust meer glimlachen

Het is niet mijn bedoeling om u te laten glimlachen zonder reden. Je brein kent het verschil tussen echt en nep. In plaats daarvan wil ik dat u zich meer bewust wordt van de vele mogelijkheden om te glimlachen die u misschien mist. Let op de kansen die echt een glimlach waard zijn en sta uzelf toe om te genieten van deze levensverbeterende handeling.

Negatieve gedachten weren

Sta geen negatieve gedachten toe om te broeien in uw geest, want als u dat doet, zullen ze groeien en overheersen. Het is essentieel dat we ons bewust worden van onze gedachten en stemmingen. Onze natuurlijke staat hoort een van vrede te zijn. Als u een negatieve gedachte of een slecht humeur opmerkt, onderneem dan actie om het te doven voordat het zich kan vermenigvuldigen of verdiepen. Gebruik alles wat werkt om uit de negatieve staat te komen en uw mentale gezondheid te beschermen.