Weer sterrenbeeld

Het weer dat het beste past bij elk sterrenbeeld (deel 2)

In deel 1 lees je de typen weer die het beste passen bij Ram, Stier, Tweeling, Kreeft en Leeuw.

De overige sterrenbeelden bespreken we hieronder!

Maagd

Maagd is verrassend sentimenteel in hun emoties, net zoals ze graag de onverklaarbare, maar toch verfrissende geur inademen die altijd op de regen volgt. Ze uiten hun emotie door je te laten weten dat geur in feite ‘petrichor’ wordt genoemd. En hoewel ze hun gevoelens liever dicht bij de borst houden, komt het altijd in stukjes naar boven, zoals het zonlicht dat door de subtiele mist snijdt die zich op het bos heeft genesteld.

Weegschaal

Omdat Weegschalen altijd streven naar evenwicht en schoonheid in de manier waarop ze hun emoties verwerken, verwerken ze hun hart zoals de stromende regen tegen je raam tikt. Hun intellectuele aard wil misschien voorbij hun gevoelens gaan, zoals de stevige wind de buien verstrooit. Het kan er echter ook voor zorgen dat ze hun plannen willen annuleren, binnen willen blijven en hun gevoelens willen laten sudderen. Gelukkig hoeft dat niet als je een regenjas voor dames draagt.

Schorpioen

Schorpioenen zijn in staat hun emoties voor langere tijd in te houden, waardoor perioden van droogte ingaan die een nat meer in een droge woestijn kunnen veranderen. Maar net zoals de dam het water tegenhoudt, kan de woestijn de regen maar een beperkte tijd op afstand houden. En als een Schorpioen er eindelijk genoeg van heeft, kan dat resulteren in een donderende stortbui vol felle bliksemschichten, ploffende hagelbuien en een grote kans op overstromingen.

Boogschutter

Als de stemming je hart raakt als een lucifer, vat hij overal en altijd vlam. Je bent een zeer kinetische en aanstekelijke kracht, en daarom is je passie besmettelijk, Boogschutter. En wanneer je vlagerige en richtingloze Santa Ana-winden sneller beginnen te worden, neemt ook de kans toe dat je vlam zich verspreidt.

Steenbok

Je emoties kunnen stoïcijns of ijzig overkomen, maar onder je winterse uiterlijk ben je schokkend gevoelig. En wanneer je diepste gevoelens als een koufront door je heen stromen, komen ze uiteindelijk door in een confetti van ijskristallen. Mensen merken dat je emoties zich in de loop van de tijd ophopen, zoals de opstijgende sneeuw die zich tegen de voordeur verzamelt en iedereen binnenin opsluit.

Waterman

Je eerste emotionele instinct is vaak om te verdwijnen; om je los te maken van de buitenwereld en jezelf te nestelen in ijskoude stilte. Je verwerkt je gevoelens als een neerstortende sneeuwstorm en verpoedert je omgeving in vederlichte vlokken. Op deze afgelegen plek kan niemand weten hoe je je werkelijk voelt.

Vissen

Je bent een van de meest emotionele sterrenbeelden, maar dat betekent niet dat je emoties altijd als een stortbui stromen. Trek dus maar snel een regenponcho aan! Soms zijn je gevoelens vreemd en moeilijk te bevatten, waardoor de wereld wordt gehuld in een ondoordringbare mist die zo dik is dat je nauwelijks anderhalve meter voor je uit kunt kijken. Maar tijdens die mist voel je je het meest gevoelig, waardoor je vatbaar wordt voor hevige stormen die je tot op je botten doorweekt laten.