ebdfcdbdeebddacfcbaeefbb
door: Gisella van Kammen | Zodiac Horoscoop ©

Heb je het geluk gehad om een ​​oefening te vinden die je naar het Nu Moment brengt, je persoonlijke Waarheidsplaats, je authentieke Hartruimte? En als je dat hebt, heb je je er dan in zijn entiteit aan overgegeven? Heb je het laten nemen op zijn uitgebreide reis naar de onbekende en creatieve stroom die je voelt … En daar voel je je levend ? Misschien heb je je oefening gevonden in wandelen, tuinieren, joggen, schilderen, snowboarden, surfen, drummen, passen, mediteren of in de natuur zijn. Je oefening is degene die goed bij je past. En heb je je ooit afgevraagd wat er zou kunnen gebeuren als je je volledig zou wijden aan deze persoonlijke passie voor zelfs een korte tijd, wat het ook mag zijn?

Ik moet het de laatste tijd uitzoeken. Als je me al een tijdje kent, dan weet je dat vrije vormendans de heilige praktijk is die het voor mij doet!

Ik ben zeven jaar lang gratis gedanst, een keer of misschien wel twee keer per week, maar ik heb onlangs ontdekt wat er gebeurt als ik een geconcentreerde hoeveelheid tijd doorbreng met mijn favoriete praktijk.

 

Vind dat wat je aan jezelf openbaart

Precies een maand geleden vond ik mezelf aan boord van de allereerste Ecstatic Dance Bus Tour – een tour van een week bestaande uit mijzelf en 31 andere kleurrijke mensen, voor welke extatische dans (ook wel bewuste dans of vrije vormende dans genoemd) is een passie en een oefening .

Gedurende 9 dagen en 8 nachten reisden we meer dan 2000 mijl op en neer door de staat Californië en brachten onze extatische dansoefeningen ‘naar de mensen’. We dansten op andere extatische danslocaties en verbonden met extatische dansstammen in 9 verschillende steden. We dansten op merenhorizon, stranden, bergen en parkeerplaatsen. We brachten ons lichaam over in authentieke dansuitingen, deelden wat dans voor ons betekende, en dansten met anderen in de hoop op inspiratie.

Ik moet elke dag uren dansen, soms meerdere keren per dag. Deze intentie-onderdompeling in vrije vormendans was een primeur voor mij, en ik voel de ritmische nagalm in mij nog steeds vandaag de dag. Ik heb deze belangrijke veranderingen de afgelopen maand in mij verwerkt en ik wil enkele van die met u delen.

Het was elf uur ’s avonds op een zondagavond toen ik eindelijk thuiskwam van de bustour en ik de volgende ochtend moest werken. Die volgende dag van dienst, en in de week die thuis volgde, waren intens. Ik voelde plotseling diepe reservoirs van emoties – allerlei soorten van emoties – pulserend en omhoog komen naar de oppervlakte. Verdriet, angst, woede, wrok – ze kwamen allemaal omhoog te duwen uit een onbekende put, die tot nu toe grotendeels onzichtbaar voor me was gebleven. En ze voelden zich echt goed om over de hele linie te morsen. Maar waarom nu, waarom besloten deze emoties plotseling om op te komen en te eisen om gezien en gevoeld te worden? Wat betekende het allemaal?

De waarheid zal je bevrijden

De volgende week kwamen de antwoorden uit mijn hart:

Gedurende 9 dagen viel je uit je geconditioneerde geest en gebruikelijke routines.

Je ging je lichaam binnen en liet jezelf bewegen door de beoefening van extatische dans.

Je luisterde en liet het lichaam je informeren.

En je lichaam werd de leraar.

En jij werd de dans.

En je bewegingen kwamen authentiek, vrij en radicaal waar uit.

Je hebt ervaren dat je je pure, persoonlijke waarheid bent.

Ik bracht 9 dagen door in deze radicaal ware en vrije ruimte, vrij om mezelf op een zeer diep niveau te zijn. En toen ik terugkeerde in mijn leven zoals ik het kende, informeerde mijn lichaam me nog steeds vanuit deze plaats van waarheid.

 

Onbedoelde, onderdrukte, gevulde en vergeten gevoelens en emoties kwamen daarom naar de oppervlakte borrelen. En ze waren dankbaar dat ze eindelijk werden gezien en gevoeld. Zelfs nu blijven ze aangesproken, geheeld en vrijgelaten.

Ik ben aan het leren dat het eigenlijk een welkome verrassing is om gezegend te worden door vreugde, dwaasheden, verdriet, angst en woede op en naast de dansvloer.

Ik ben dankbaar dat ik de essentie van mezelf levend voel als deze sappen van het leven – alle gevoelens en emoties – door me heen stromen.

Ik begrijp dat mijn dansoefening perfect is voor mij. Als ik dan dans, heb ik vrijelijk toegang tot mijn meest ware zelf, op de een of andere manier gemakkelijker dan wanneer ik verstrikt raak in de drukte van het dagelijks leven.

Ik begrijp dat ik deze authenticiteit van de dansvloer en in mijn leven wil brengen – altijd.

Ik krijg dat als mijn lichaam en ziel eenmaal waarheid en authenticiteit hebben ervaren, het moeilijk is om terug te keren.

Ik wens dit voor ons allemaal, dat we mogen vinden wat het ook is dat onze zielen verheft. Wat zou er individueel en collectief met ons gebeuren, als we allemaal op elk moment vanuit onze authentieke hartruimte zouden leven?

Mogen jullie vreugde vinden in de ontdekking van je eigen heilige praktijk en waarheid.

Mag je het spectrum van emoties verwelkomen en voelen stromen door je spectrale menselijke lichaam.

Moge je je levend voelen!

 

Dit vind je ook leuk