Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld Sterrenbeelden

Lach: het is goed voor je gezondheid

Baby’s lachen veel. Schoonheidskoninginnen glimlachen meestal. Winnaars glimlachen . Lachen is een manier om ons geluk, onze vreugde, onze trots, onze dankbaarheid uit te drukken. Meer nog, lachen is een manier van verbinden, van zeggen – zonder woorden – ik ben erbij, ik erken je als een medemens of  als  een mooie bloem, iemand / iets waarmee ik  me verbonden voel.

 

 

Lachen en je gezondheid

Dit alles weet u al, maar wist u dat glimlachen echt goed is voor uw gezondheid en welzijn? Onderzoekers  gebruikten elektromagnetische hersenscans en hartslagmeters om de ‘humeur bevorderende waarden’ te meten door een verscheidenheid aan stimuli, waaronder seks, chocolade en geld. Hun bevindingen zijn verbluffend: één enkele glimlach kan hetzelfde niveau van stemmingsverbetering bieden als tot 2.000 chocoladerepen, net zo stimulerend als 20.000 Euro en glimlachen hebben meer kans om een ​​betere stemmingen  te produceren. – scoort beter dan sex of winkelen.

Honden doen het altijd voor mij. Natuurlijk doen bloemen en zonsondergangen het ook goed.

Maar hier is het ding. We hebben het hier niet over New Age voel je goed dingen. Lachen heeft een goed gedocumenteerde fysiologische impact op uw lichaam en geest. Neurotransmitters communiceren bijvoorbeeld berichten naar uw lichaam over hoe te reageren en te reageren, gegeven verschillende situaties. Dopamine, endorfines en serotonine, bekend als de voel je goed  neurotransmitters, komen  allemaal vrij van je hersenen in je lichaam als je glimlacht. Niet alleen ontspannen deze neurotransmitters je en voel je,  je  emotioneel er beter door, maar ze kunnen ook je hartslag en bloeddruk verlagen – twee belangrijke bijdragen aan je fysieke welzijn. Het feit dat we lachen, zorgt ervoor dat we ons overal beter voelen.

Kinderen lachen veel meer dan volwassenen – het meest gegeven aantal is 400 keer per dag. In vergelijking met de gelukkige volwassenen 40-50 glimlachen per dag, en gemiddeld volwassenen 20 glimlachen per dag. Nu zou je kunnen zeggen, nou ja, kinderen hebben veel minder zorgen, en dan nog veel meer om over te lachen. True. Maar net als al het andere, kun je beter worden in lachen met oefenen.

Nee, het is niet mijn bedoeling om een ​​valse lach op je gezicht te plakken. Je kunt je hersens niet voor de gek houden, het kent het verschil tussen het echte en nep. Integendeel, ik bedoel om meer bewust te worden van de vele mogelijkheden om te glimlachen die je nu misschien loslaat door niet opgemerkt te worden.

Je zou het kunnen zien als glimlachende voel je goed  oefening.Omdat dat echt is wat het is. Aandachtiger worden voor gelegenheden die – voor jou – echt een glimlach verdienen, en jezelf toestaan ​​te genieten van diezelfde levens verbeterende daad.

De koffiespecialist  geeft u bijvoorbeeld uw koffie: voeg een glimlach toe aan uw ‘dankjewel’. Vanzelfsprekend, wanneer je ‘bedankt’ zegt of ‘een glimlach toevoegt’, ook als je echtgenoten, belangrijke anderen, kinderen en andere familieleden bedankt: te vaak vergeten we te glimlachen naar degenen die het dichtst bij ons staan.

Of de lucht is bezaaid met kleine witte  wolkjes , een aanblik die u behaagt: lach. Iemand zijn  tuin is begroeid  met witte rozen, lach.  Het verkeer versneld: glimlach! Er zijn een paar miljarden mogelijkheden om elke dag te lachen. Je kan  nooit het 400-glimlach-per-dag merk van de kinderen goedmaken, maar je lichaam en geest zullen beslist het meeste profiteren van je toegenomen glimlach. Wat kan beter zijn?