door: Edgar Wallenburg | Zodiac Horoscoop ©

Mensen zeiden altijd tegen me: “Geluk is een keuze.” Ergens in mij wist ik dat ze gelijk hadden, maar op de een of andere manier kon ik het niet krijgen, en ik bleef zoeken naar geluk buiten mezelf.

Die boodschap vond uiteindelijk zijn weg naar mijn hart en ik besefte wat ik deed om geluk gelukkig te houden. En ik was klaar om de nodige veranderingen aan te brengen.

We kennen allemaal de kracht van het ‘woord’, met name de woorden die we spreken of over onszelf. Terwijl ik luisterde naar wat anderen zeiden, realiseerde ik me hoezeer ze hen weerhielden van het geluk waarnaar ze in het bijzonder op zoek waren.

Toen ik dit terugdeinsde naar mezelf, kon ik duidelijk zien hoe ik groot geluk op afstand hield door mijn krachtige zelfpraat . Ik hoorde mezelf dingen zeggen als: als ik mijn boek afmaak, dan zal ik gelukkig zijn. Toen ik mijn praktijk te openen dan zal ik gelukkig zijn. Als ik die en die hoeveelheid geld dan zal ik gelukkig zijn. Toen ik betaal mijn bank-kaart of als ik ben uit de schulden dan zal ik gelukkig zijn. Toen ik mijn doel weten, dan zal ik gelukkig zijn. En dus gaat de lijst van Wanneer ik, dan ik, maar door .

Vaststellingsovereenkomst laten controleren

Die dingen die ik zei waren als weggooiverbindingen; van de manchet merken. Ik heb die opmerkingen echt niet op het tijdstip van de dag gegeven. Ik wou dat ik het had, want ik weet nu dat er niet zoiets bestaat als een zelfopmerking of een grap of een kritiek op zichzelf die voorbijgaat. Onze onderbewuste geest is als een spons en we genieten van deze opmerkingen, zelfs als we ze rustig voor onszelf zeggen.

Na verloop van tijd worden deze gedachten of opmerkingen onderdeel van onze onbewuste programmering of overtuigingen en we leven in het geloof dat we iets moeten doen of iets moeten bereiken. We denken dat het moet hebben, of we moeten iets bezitten om gelukkig te zijn. Ik zeg niet dat we niet gelukkig worden wanneer we een aantal van die dingen bereiken, maar ik merkte dat het gevoel van geluk al snel uit was en heel snel ik op zoek was naar iets anders om de leegte te vullen.

Wat ik echt tegen mezelf zei en toen geloofde was ‘Ik kan niet gelukkig zijn totdat …’ En zoals ik geloofde was het zo, en geluk bleef ergens op het circuit – totdat ik een aantal nieuwe keuzes maakte. Of ik nu doelde op materiële bezittingen of op persoonlijke prestaties of op die perfecte relatie, ik vertrouwde altijd op iets buiten mezelf om mij plezier of geluk te geven. Ik heb dat geluk in de toekomst bewaard omdat woorden als ‘ wanneer’ en ‘dan’ verwijzen naar een tijd in de toekomst.

En hoe vaak hoor ik mensen die ouders dingen zeggen als: Wanneer mijn kinderen naar school gaan, dan zal ik gelukkig zijn, wanneer mijn kinderen naar de Uni gaan, dan zal ik gelukkig zijn. Als mijn kinderen hun examens halen, zal ik gelukkig zijn. Als mijn kinderen hun eigen auto krijgen, zal ik gelukkig zijn. Als mijn kinderen er zelf voor kunnen zorgen, dan zal ik gelukkig zijn. Wanneer mijn kinderen hun eerste huis krijgen, zal ik gelukkig zijn. En het ergste van alles: als mijn kinderen gelukkig zijn, zal ik gelukkig zijn. Als ik weet dat mijn kinderen veilig zijn, zal ik gelukkig zijn. En opnieuw de lijst van ‘als ik, dan heb ik’ gaat maar door. Hoe zullen we er ooit zeker van zijn dat onze kinderen veilig zijn? Het enige waar we zeker van kunnen zijn, is dat hoe langer we blij blijven maken totdat we gelukkig zijn , des te meer we eenzijdig geluk ervaren.

horoscoop

Ik werkte met een vrouw; een alleenstaande moeder die zo bezorgd was om haar kinderen dat haar enige gebed dag in dag uit was voor hun veiligheid en gezondheid. Elke dag zou ze hardop verklaren: ” God, ik wil alleen dat mijn kinderen veilig, fit en gezond opgroeien.” Haar gebeden werden verhoord en tegen de tijd dat haar kinderen begin twintig waren, waren ze fit en gezond. Op veertig ontdekte deze vrouw echter dat ze kanker had. Was dit toeval, of waren het de werken die voortkwamen uit haar woorden Alles wat ik wilde – die alleen aan haar kinderen werd verteld. Ik vraag me af wat er zou zijn gebeurd als ze zichzelf in de vergelijking had opgenomen en zei zoiets als “Bedankt voor het houden van mijn familie en ik veilig en goed beschermd, gelukkig en gezond” En met dat gezegd zijnde konden we ons sterk geloven dat het wordt gedaan.

Dus hoe heb ik dingen veranderd? Eerst moest ik kijken naar wat mijn perceptie van geluk was. Misschien was het tijd om mijn perceptie te veranderen? Ik stond open voor het zien van geluk in een nieuw licht. Ik begon te spreken en te verklaren in de tegenwoordige tijd. Ik vond dat elke dag bevestigend dank IK BEN GELUKKIG – alsof ik al BEN – mijn onderbewustzijn doorweekt als een spons en voor wat geen schijnbare reden leek, werd ik gelukkig .

Ik liet mezelf zo vaak als ik kon glimlachen, wat er ook gebeurde. Ik verankerde een glimlach naar mijn hart. Dit betekent dat ik elke keer dat ik aan mijn hart denk, lach. En elke keer glimlach, denk ik met mijn hart .

Gratis link toevoegen

Wie had gedacht dat een simpele verandering in mijn denken en mijn ‘zelf praten’ mijn leven zou veranderen? Mijn oude gewoonlijke ‘self talk’ liet me altijd achter. Mijn nieuwe ‘zelfpraat’ creëerde een nieuwe en positieve gewoonte die me overwon en mij werd . En met dit nieuw gevonden gevoel van geluk trok ik mijn wereldgebeurtenissen, mensen en materiële bezittingen aan die dat geluk verbeterden . Ik heb er echter niet op vertrouwd om geluk te behouden . Toen het ‘ding’ eenmaal voorbij was, merkte ik dat die gevoelens of basisfundamenten van gelukkig zijn nog steeds aanwezig waren, waardoor de cyclus van geluk en de hoogte- en dieptepunten tot een minimum beperkt bleef.

Ik heb dat inderdaad geleerd, ongeacht wat ik nu kan kiezen om NU gelukkig te zijn, niet wanneer. Ik kan kiezen om blij te worden en gelukkig naar bed te gaan. Geluk is een keuze, of op zijn minst een beslissing. Ja, er was veel bevestiging en bevestiging voor nodig, maar ik verzeker je dat, omdat je bereid bent om gelukkig te zijn , geluk je zal overwinnen en je wordt, waardoor je nu je wereld kunt zien door de ogen van geluk, geluk ooit is voor jou.

http://horoscoop.eenpunt.nl

Dit vind je ook leuk