ebebfeddfbdeedcbcfcaafebbdd
door: Nella Hajji | Zodiac Horoscoop ©

Velen van ons zullen er veel tijd aan besteden om te dagdromen over dingen die we willen. Misschien waan je je met een sixpack, of droom je soms van de dag dat je de loterij wint. Het is volkomen normaal, dus het voelt niet slecht, maar is het gezond?

Het probleem is dat zelfs als je de loterij zou winnen en een sixpack zou krijgen, je misschien nog steeds niet tevreden bent. Waarom? Omdat je er nu van droomt te investeren in een aandeel dat je een miljoen euro oplevert , of je droomt ervan om enorme biceps te hebben. Met andere woorden, we moeten dankbaar zijn voor de dingen die we hebben.

Hier komen dankbaarheidsoefeningen. Deze gaan over het nemen van de tijd om na te denken over de dingen die je hebt en de dingen waar je blij om bent. Dit kan je leven volledig veranderen.

Hoe dankbaarheids oefeningen werken

Om dankbaarheidsoefeningen te gaan doen, moet je eerst een tijdje uit je normale routine halen om ze te oefenen. Dit zou kunnen betekenen dat je elke ochtend voor het werk of voor het slapengaan dankbaarheidsoefeningen doet, of dat je het voor elke maaltijd kunt proberen.

Een basisoefening om mee te beginnen, is om de tijd te nemen om drie tot vijf dingen te bedenken waar je dankbaar voor bent. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken dat je dankbaar bent voor je gezondheid – zelfs als je pijn hebt en denkt hoeveel erger het kan zijn. Denk aan de mensen die lijden aan terminale ziekten of de minder valide.

Vervolgens kunt u ervoor kiezen om na te denken over uw familie en uw vrienden en hoe dankbaar u voor hen bent. Bedenk hoe fijn het is om mensen om je heen te hebben die van je houden en die je steunen en bedenk hoe veel erger het leven zonder hen zou zijn.

Je kunt ook aan materiële dingen denken. Misschien hou je van je computer. Misschien is het simpele feit dat je weet dat je vanavond een computerspel kunt spelen en kunt ontsnappen naar een andere wereld voldoende reden om dankbaar te zijn.

Er zijn ook andere soorten dankbaarheidsoefeningen die je kunt gebruiken. Sommige mensen zullen de dingen schrijven waar ze dankbaar voor zijn, sommigen kunnen deze oefeningen verwerken in hun gebeden. Wat je ook doet, als je je bewust bent van de dingen waar je dankbaar voor bent, kan het je helpen om te waarderen wat je al hebt en om daardoor veel gelukkiger te zijn.

Dit vind je ook leuk