ebfcdbdeebddacfcaebbdb
door: Gisella van Kammen | Zodiac Horoscoop ©

Wat is geluk? Waar vinden we het? Hoe verkrijgen we het? Ik lees  dat het belangrijk is om voldoende geld voor onze behoeften te hebben, maar verder heeft geld weinig te maken met echt geluk.

Geluk is de meest intelligente staat waarnaar we in ons hele leven zoeken. In ons streven naar echt geluk in het leven ervaren we te veel pijn en offers. Er zijn zelfs tijden dat we onze eigen bron van geluk verliezen. Maar er zijn er maar een paar die weten dat echt geluk in onszelf ligt.

Geluk vereist niet altijd succes, voorspoed of verworvenheden. Echt geluk heeft zijn wortels in onzelfzuchtigheid. Het heden is een tijdperk van genot zoeken en mannen verliezen hun gezond verstand in de gekke rush naar sensaties die opwinden en teleurstellen. In deze dag van vervalsingen is de duivel drukker dan hij ooit is geweest in de loop van de menselijke geschiedenis, in de vervaardiging van genoegens, zowel oud als nieuw en deze biedt hij te koop aan op de meest aantrekkelijke manier, vals geluk.

Wat is geluk dan? Hoe verschilt het van louter plezier? Geluk laat geen slechte nasmaak na, het wordt gevolgd door geen deprimerende reactie; het vraagt ​​om geen berouw, brengt geen spijt met zich mee, brengt geen wroeging met zich mee; plezier maakt te vaak  berouw en lijden noodzakelijk en als het tot het uiterste wordt gedreven, brengt het degradatie en vernietiging teweeg.

Waar geluk wordt keer op keer geleefd in het geheugen, altijd met een vernieuwing van het oorspronkelijke goede; een moment van geen fijn plezier kan iets achterlaten, dat zich  als een doorn in het vlees steekt., een altijd aanwezige bron van angst is. Geluk is niet gelijk aan lichtzinnigheid, noch is het één met lichte vrolijkheid.

Het lijkt erop dat geluk iets is dat we allemaal wensen, maar weinigen vinden het. Is het een carrière? Zit  geluk in onze  ” dingen” ?  Op zoek naar het geluk in dingen zal nooit voldoen. Uiteindelijk zien we onszelf gewoon verder kijken.

Neem jezelf gewoon niet te serieus. Ware perfectie is echt je onvolkomenheden accepteren. Op deze manier worstel je niet met jezelf of verwerp je jezelf. Maak vrienden met jezelf. Sla jezelf nooit neer vanwege te veel emotionele problemen. Het is natuurlijk om alles te voelen, wat het ook mag zijn.

Probeer te mediteren. Er is een overweldigende hoeveelheid onderzoek die laat zien hoe meditatie de circuits in het deel van de hersenen verandert in verband met tevredenheid en geluk en het goede voel factor stimuleert. Mediteren op liefde en vriendelijkheid maakt je veel, veel gelukkiger! En de enige manier om dit te weten is om het te proberen, dus aarzel niet. Het is bewezen dat zelfs slechts 10 minuten meditatie per dag kan leiden tot fysieke veranderingen in de hersenen die de concentratie en focus verbeteren, het zenuwstelsel kalmeren en je helpen vriendelijker, meer mededogen te hebben en zelfs humoristischer te worden.

Laat negativiteit los. Leren vergeven en vergeten. Zie elke uitdaging als een kans voor verdere groei. Wees dankbaar voor wat je hebt. Maak je geen zorgen over de kleine dingen. Neem voldoende “zorgvakanties” waar u uw geest traint om zich geen zorgen te maken voor een bepaalde tijd.

Zie de humor in het leven en in onze ervaringen. Neem het leven minder serieus en leer om jezelf uit te lachen. Serveer en wees aardig voor anderen. Behandel iedereen met vriendelijkheid. Spreek goed over anderen. Echt luisteren naar anderen. Ondersteun ze zonder jezelf erin te brengen. Wees voorzichtig met je woorden. Spreek zachter, vriendelijker en wijzer. Respecteer anderen en hun vrije wil. Vertrouw op anderen .

Werk als onderdeel van een geheel. Zie anderen als partners in uw inspanningen. Oefen vrijgevigheid en geven zonder iets terug te verwachten. Leef in het heden. Herhaal geen negatieve gebeurtenissen of maak je geen zorgen over de toekomst. Accepteer en eer vergankelijkheid. Wees dankbaar voor je leven, voor elk moment van elke dag.

Observeer jezelf in het moment. Kies een gezonde levensstijl. Houd een dagelijkse routine. Word elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker, het liefst vroeg. Krijg genoeg slaap. Eet niet te veel en probeer gezonde zelfbeheersing te oefenen. Oefening dagelijks tot het punt van zweten.

Lach meer. Lachen is het beste medicijn. Oefen diepe ademhaling en yoga. Het lichaam en geest zijn verbonden. Zorg voor je geest. Blijf op de hoogte om nieuwe dingen te leren. Wees creatief.

Wees innerlijk vrij. Leef minimaal en eenvoudig. Vaak brengt extravagant leven meer stress, niet meer voldoening. Maak uw huis overzichtelijk om uw geest niet te vervuilen. Voel je goed in je eigen huis. Maak er je heiligdom van door het schoon, georganiseerd en fijn  te houden. Ga verder zonder bepaalde dingen waarvan je denkt dat je ze nodig hebt.

Dit vind je ook leuk