Zon en geluk

De onvoorwaardelijke liefde van een moeder

Een goede moeder is iemand die alles zou opofferen voor haar kinderen. Het is niet ongebruikelijk om ouders te horen klagen: “Hoe kon je me dit aandoen na alle offers die ik voor je heb gemaakt?” De meeste ouders zijn gemotiveerd door liefdevolle intenties. Het is even gebruikelijk om kinderen schuldig te vinden (en op een ondankbare manier): “Wanneer heb ik je ooit gevraagd om te offeren voor mij?” Er is vaak een kern van waarheid in de woorden van kinderen. De waarheid doet meestal pijn.

 

 

Onbaatzuchtige liefde

Ouders verwarren offers vaak met onbaatzuchtige liefde, terwijl in feite de eerste een zichzelf dienende daad is, gedreven door iemands aangeboren verlangen om te voldoen aan iemands idealen. Opoffering betekent om iets van hoge waarde op te geven of op te geven omwille van iets anders waarvan men denkt dat het van grotere waarde is.

Dat klinkt zo negatief … Maar zelfbediening is niet noodzakelijk negatief. Het is menselijk om te handelen vanuit een aangeboren verlangen om plezier te zoeken en pijn te vermijden. Om van je kinderen te houden, omhelst je in essentie dat je ze onvoorwaardelijk accepteert. Hieruit volgt dat volledige acceptatie van onze kinderen meestal alleen mogelijk is als we onszelf volledig accepteren. Het is geen geheim dat het liefhebben van onze kinderen begint met onszelf lief te hebben.

De offers die ze brengen voor hun kinderen zijn ontelbaar, ik heb geprobeerd om sommige van die offers hier te brengen. Na een ouder te zijn, is een deel van het leven gecentreerd rond hun kleine bundel van vreugde. Emoties zijn een van de grootste offers die iemand als ouder maakt. Emotioneel Quotiënt (E Q) is belangrijker dan Intelligentie Quotient  (IQ). Een emotioneel stabiel persoon is gelukkiger dan iemand die dat niet is.

Maar vanwege de ouderlijke verantwoordelijkheid kunnen ze dat niet vaak bereiken. Al deze offers verdrijven hun emotionele gezondheid. Deze offers eisen een grote tol van hun financiële planning. De prioriteitenlijst verandert. Plots staat de baby bovenaan de lijst van alle relaties. Sommige vrienden en familieleden wijken emotioneel van ouders af. Een kind vraagt ​​onverdeelde aandacht totdat hij / zij onafhankelijk wordt.

Veel ouders hebben relatieproblemen met hun partner omdat ze het grootste deel van hun tijd werken of voor kinderen zorgen, waardoor de relatie tussen echtgenoten afneemt.

In termen van carrière, offert een moeder het grootste deel van de tijd. Veel ouders nemen banen op waardoor ze meer tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen. Sommige ouders geven meestal hun favoriete voedsel op om meer budget toe te wijzen om gezond eten voor hun kinderen te kopen. Sommige minderbedeelde  gezinnen hebben zelfs een eenmalige maaltijd opgegeven om hun kinderen te voeden. Vakantieplannen worden bepaald door het onderwijs van kinderen.

Ouders hebben onvoorwaardelijke liefde voor kinderen. Onthoud dat een ouder nooit met pensioen gaat. Als een dochter en een moeder, hoe meer ik door het ouderschap ga, hoe meer ik mijn ouders een verontschuldiging verschuldigd ben vanwege hun onzelfzuchtige liefde, vooral aan mijn moeder die alles had opgegeven voor mijn toekomst.