Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld Sterrenbeelden

Concentreer je op kleine dingen en vind het geluk

Echt geluk is ’s ochtends wakker worden met een kom heerlijke ontbijtgranen waar je de hele dag naar uitgekeken hebt. Evenzo gaat geluk op de bank zitten en weet je dat je op het punt staat om de nieuwe aflevering van je favoriete tv-programma te bekijken Dit zijn allemaal voorbeelden van wat velen van ons ‘kleine dingen’ zouden vinden, maar dat betekent niet dat ze absoluut niet kunnen helpen om ons gelukkiger te voelen. Dit zijn ideeën en aangename  dingen,  maar ze zijn super krachtig in het verhogen van onze stemming en helpen ons om ons op de top van de wereld te voelen. Dus de vraag is, hoe kom je op het punt dat kleine dingen je gelukkiger maken en hoe zorg je ervoor dat je een constante voorraad van zulke dingen hebt om je gelukkig te maken?

 

 

De kleine dingen vinden

Het eerste ding om te doen is om die kleine dingen te vinden en ervoor te zorgen dat ze blijven komen. We hebben allemaal dingen die ons een goed gevoel geven en we hebben allemaal hobby’s en activiteiten die we leuk vinden.

De truc is dan om te identificeren hoe je op regelmatige basis van die dingen kunt genieten, of het nu een favoriet gerecht is of dat het je favoriete muziek is. Vervolgens moet je plannen maken om van die dingen te genieten. Een beetje ‘pleziervertraging’ kan hier wonderen verrichten, dus ideaal gezien  wilt u de hele dag op het werk doorbrengen om vooruit te kijken naar datgene dat u ’s avonds wilt doen. Geef niet constant toe, maar bouw het moment in je geest op en kijk ernaar uit om het te laten gebeuren.

Geweldige dingen om te doen

Het probleem is dat velen van ons niet weten hoe we het meeste uit onze vrije tijd moeten halen. We besteden de hele dag aan nutteloze televisie kijken en daar zijn we niet echt in geïnteresseerd . In feite zijn er echter talloze geweldige dingen die je de hele tijd kunt doen en de overgrote meerderheid ervan is gratis.

Je zou bijvoorbeeld een gratis computerspel kunnen downloaden. Dagelijks je horoscoop lezen. Je zou een nieuw programma of film kunnen uitproberen op Netflix. Je zou een plaatselijk  park kunnen verkennen. Je zou dat boek dat je eeuwen geleden kocht, kunnen lezen en vergeten. Je zou kunnen proberen iets raars en ambitieus te koken. Je zou kunnen proberen om je eigen bonsai boom te planten.

Er zijn een miljoen verschillende activiteiten, dus besteed wat tijd aan het nadenken over alle opwindende dingen die je thuis kunt doen en maak er een gewoonte van om meer ideeën te schrijven als ze naar je toe komen. Geniet ondertussen van je favoriete eten en plotseling wordt je leven gevuld met verbazingwekkende kleine momenten.