Dit is wat een vakantie doet met onze geest

Dit is wat een vakantie doet met onze geest

Rust, reinheid en regelmaat zijn de drie belangrijke pijlers voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Toch zien we dat dit lang niet altijd bij iedereen lukt.

Waar voeding vaak nog wel redelijk gaat, zien we dat het nemen van voldoende rust een uitdaging blijft. Ergens ook wel logisch natuurlijk, aangezien we in een wereld leven waarin er steeds meer van ons wordt gevraagd. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook privé zien we dat er vaak aan alle kanten aan ons wordt getrokken.

Dit is dus ook de reden waarom het zo belangrijk is om er af en toe even tussenuit te gaan en waarom een vakantie zo’n positieve uitwerking heeft op onze geest. Nu hoef je echt niet direct een vakantie van 3 weken te boeken naar Thailand om daar helemaal in jezelf te keren, maar een weekje op de camping in Nederland is ook prima. Welke effecten dit heeft op onze geest, vertellen we je nu.

De kracht van ontspanning

Een vakantie is het moment om te ontspannen en stress los te laten. Tijdens een vakantie kunnen we eindelijk even uit de drukte stappen en ons volledig focussen op onszelf en onze eigen behoeften. Dit zorgt ervoor dat we mentaal en emotioneel kunnen herstellen van de dagelijkse stressfactoren die ons normaal gesproken bezighouden.

Want zo heb je even niets te maken met je werk, mailtjes die blijven binnenkomen, vrienden die vragen of je zin hebt om een avondje uit te gaan. Even helemaal niets. Heerlijk zonder verplichtingen aan het strand met een goed boek. Dus ga vandaag nog een nieuwe koffer kopen van Travelbags en boek je vakantie naar een heerlijk zonnig land. Je zult zien dat wanneer je terug bent, je het gevoel hebt alsof je herboren bent.

Het loslaten van routine

In het dagelijks leven hebben we vaak onze standaard routine. We staan op, ontbijten en gaan vervolgens naar het werk. Ga je er even lekker tussenuit, dan doorbreek je dit patroon en stap je eigenlijk een soort van uit je comfortzone. Dit zorgt er namelijk voor dat we onszelf uitdagen, bijvoorbeeld door met onszelf af te spreken om iedere ochtend een uur te gaan wandelen langs de boulevard.

Belangrijk is wel dat je zorgt voor voldoende kleding en dus ook een sportoutfit voor de dagen dat je heerlijk gaat wandelen. Wil jij weten welke koffers hier het meest geschikt voor zijn? Bekijk de webshop van Travelbags en maak gebruik van de handige filters.

Herinneringen maken

Wat is er nu waardevoller dan het maken van herinneringen die je altijd met je mee kunt dragen? Dit is nu precies waarom een vakantie met bijvoorbeeld het gezin zo goed werkt voor onze geest. De momenten die we tijdens een vakantie beleven en de emotionele verbondenheid die we voelen met onze reisgenoten, zijn vaak van onschatbare waarde.

Deze herinneringen kunnen ons nog lang bijblijven en zorgen voor een gevoel van geluk en voldoening. Wat we namelijk zien, is dat het een bewezen positief effect heeft op onze mentale gezondheid op het moment dat we denken aan leuke dingen.