Tarot – Een korte uitleg

Tarot

Tarot is een oude vorm van divinatie die al eeuwenlang wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het leven en de toekomst. De tarotkaarten zijn afgeleid van de traditionele speelkaarten en bestaan uit 78 kaarten die elk een eigen symbool en betekenis hebben.

De tarot wordt al sinds de 15e eeuw gebruikt door zowel spirituele zoekers als door mensen die op zoek zijn naar inzicht en advies. De kaarten kunnen worden gelegd in verschillende leggingen om antwoorden te krijgen op specifieke vragen of om een algemeen inzicht te krijgen in een bepaald gebied van het leven.

Er zijn verschillende manieren om de tarotkaarten te leggen, maar een van de meest bekende is het kruispatroon. Bij deze legging worden tien kaarten op een bepaalde manier gelegd, waarbij elke kaart een specifieke betekenis heeft en een bijdrage levert aan het gehele verhaal.

De kaarten zijn verdeeld in verschillende rubrieken, zoals de Major Arcana en de Minor Arcana. De Major Arcana bestaat uit twintig kaarten die de belangrijkste symbolen en thema’s uit het leven vertegenwoordigen. Deze kaarten geven inzicht in de diepere betekenissen en patronen die zich in het leven van de persoon afspelen. De Minor Arcana bestaat uit vier dekken van elk veertien kaarten, die de dagelijkse ervaringen en uitdagingen vertegenwoordigen die we in het leven tegenkomen.

De tarotkaarten zijn niet alleen geschikt voor het voorspellen van de toekomst, maar kunnen ook worden gebruikt als een hulpmiddel om dieper inzicht te krijgen in jezelf en je leven. Ze kunnen ons helpen om onze gedachten en gevoelens beter te begrijpen en om onze keuzes net als beslissingen beter te kunnen nemen.

Ondanks dat de tarot vaak wordt geassocieerd met het occulte en het onbekende, is het in feite een krachtig hulpmiddel dat kan helpen om ons te verbinden met onze innerlijke wijsheid en ons te ondersteunen op ons levenspad. Door de tarot te gebruiken, kunnen we inzicht krijgen in onszelf en onze omgeving en kunnen we onze keuzes net zoals beslissingen beter baseren op onze eigen innerlijke kracht en wijsheid.