Jaar van de Tijger 2022

Chinese Horoscoop Tijger

Jaar van de Water Tijger

Sommige Chinese sterrenbeelden zullen veel baat hebben bij het nemen van risico’s in het jaar van de Water Tijger in 2022, andere niet. Er zijn vijf dierenriem elementen in de Chinese astrologie, en hoewel het komende jaar van de Tijger, 2022, een jaar van het Water element zal zijn, is hetzelfde gevoel van passie, urgentie en vrijmoedigheid van toepassing als in het jaar van de Vuur Tijger.

 


 

 

Tijgerjaren zoals 2022 gaan helemaal over het bereiken van grote hoogtes of niet. Dit is duidelijk anders dan het jaar van de Metalen Os in 2021, waarin alles draaide om gestage vooruitgang, pragmatisme en hard werken. Wanneer het nieuwe maanjaar op 1 februari begint – de 2e nieuwe maan na de winterzonnewende – zal het een tijd van intense emoties en grote beslissingen inluiden. Dat komt omdat het Chinese sterrenbeeld Tijger bekend staat om zijn kracht, durf en neiging om alles op grote schaal te doen. Dit is wat je moet weten als je 2022 ingaat, het jaar van de Tijger. Terwijl je toch bezig bent, leer je welke Chinese nieuwjaarstradities je zullen helpen het jaar goed te beginnen.

Tijger persoonlijkheidskenmerken

Tijgers zijn vorstelijke, indrukwekkende en woeste wezens. Het zijn ook sluipende en vastberaden jagers. De persoonlijkheid van de Tijger weerspiegelt al deze eigenschappen. Mensen van dit Chinese sterrenbeeld zijn voorbeelden van in moed en leiderschap. Ze houden ervan om dingen op hun eigen manier te doen, en als ze eenmaal een doel voor zichzelf hebben vastgesteld, zullen ze er alles aan doen om het te laten gebeuren. Er zijn echter enkele nadelen aan hun ongelooflijke levensvreugde. De negatieve eigenschappen van Tijgers hebben de neiging om impulsief, opstandig en opvliegend te zijn. Wanneer Tijger een driftbui krijgt, kan deze woede zich uitbreiden naar onschuldige omstanders. tijgerjaren kunnen daarom zeer explosieve tijden zijn.

Welke invloed zal het jaar van de Tijger van 2022 op jou hebben

Zoals met alle Chinese sterrenbeelden, komen tijgerjaren elke 12 jaar voor. (Vorige Tijger jaren omvatten 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 en 2010.) Omdat er 5 Chinese sterrenbeeld elementen zijn – Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout – vindt er elke 60 jaar een Water Tijger jaar plaats. De laatste was in 1962 en nu wordt 2022 weer een Water Tijger jaar. Dus, wat betekent dat voor jou?

Tijgers zijn snel in actie, dus wees in 2022 voorbereid op situaties die in een oogwenk kunnen veranderen. De gemoederen laaien op, drama en opwinding heersen, en gekke dromen kunnen werkelijkheid worden. Dit kan van toepassing zijn op persoonlijke relaties, loopbaanontwikkelingen en, op grotere schaal, politieke onrust of sociale revolutie. Hoewel er geweldige zegeningen uit een tijgerjaar kunnen komen en sommige sterrenbeelden geweldig geluk kunnen ervaren, kunnen anderen gemakkelijk veel meer pech hebben. Er is geen middenweg in het jaar van de Tijger.

Dit geldt vooral voor Tijgers zelf. Volgens de legende kan iemands geboortejaar in de Chinese dierenriem (Ben Ming Nian) buitengewoon ongelukkig voor hen zijn. Dit is echter niet altijd onheilspellend: als Tijgers de uitdagingen kunnen overwinnen die ze in deze jaren worden gesteld, kunnen ze nog steeds geweldige dingen bereiken. Dus terwijl sommige Tijgers in 2022 een ramp zullen ervaren, zouden anderen heel goed kunnen zien dat het nemen van risico’s vruchten afwerpt. Tijgers zullen worden gemachtigd door hun jaar. Zorg ervoor dat u niet te veel geld uitgeeft of al te genereus bent met geschenken.

 

Wat het element Water betekent

Dit jaar zal ook een Water element jaar zijn. Van alle Chinese dierenriem elementen heeft water de grootste connectie met emoties. Water is verbonden met gevoeligheid, creativiteit, beïnvloedbaar zijn. Maar vergeet niet: water is ook een extreem krachtige natuurlijke kracht. Het is het sterkste element – zelfs sterker dan vuur – omdat het om elk obstakel op zijn pad kan gaan en zijn essentiële aard niet verliest.

Aangezien 2022 het jaar van de Water Tijger zal zijn, zal het een tijd zijn van zeer sterke, wilde emoties. Voor sommige mensen is dat bevrijdend. Ze zouden het risico moeten nemen. Altijd al kok willen worden? Leer dit jaar koken. Altijd al schrijver willen worden? Volg die schrijfles. Soms kunnen emotionele uitersten echter chaos betekenen, en enkele van de negatieve eigenschappen die bij het element Water horen, kunnen angst en besluiteloosheid zijn. Dit zijn dingen waarmee elk teken in 2022 te maken zal krijgen en overwinnen.

 


 

De meest compatibele sterrenbeelden

De Chinese sterrenbeelden die het meest compatibel zijn met Tijger – en dus waarschijnlijk een goed jaar hebben – zijn Paard, Hond en Varken. Mensen met deze Chinese sterrenbeelden zullen het meest ontvankelijk zijn voor het jaar van de creatieve, wilde en intense energie van de Tijger. De levendigheid van het Paard, het idealisme van de Hond en de moed van het Varken passen allemaal goed bij Tijger. Dit zijn de sterrenbeelden die hoogstwaarschijnlijk worden beloond voor het nemen van risico’s en als resultaat grote fortuin zien in alles, van financiën tot reizen tot liefde.

De minst compatibele sterrenbeelden

Helaas hebben Rat, Os, Slang en Aap de neiging zich niet op hun gemak te voelen met Tijger energie. Rat is voorzichtig en methodisch, maar zorgvuldige plannen stellen niet altijd veel voor in een snel, onvoorspelbaar tijgerjaar. Evenzo is Os erg pragmatisch en routinegericht. Hoewel Ossen misschien wat plezier zien nu hun eigen dierenriem jaar achter hen ligt. Tijger energie kan onverwachte problemen met zich meebrengen. Blijf dus op koers en wees ijverig en gewetensvol in uw werk. De gereserveerde aard van Slang staat haaks op de vrijmoedigheid van Tijger, dus rustige meditatie kan meer beloningen opleveren. (Hoewel de artistieke creativiteit van Tijger dit teken ook kan inspireren.) Ten slotte zal de aandacht hongerige Aap niet genieten van het feit dat iedereen in 2022 de dingen op zijn eigen manier lijkt te willen doen. Uiteindelijk, terwijl het anderen van risico kan profiteren – dit jaar kan hetzelfde niet gezegd worden van deze groep, die waarschijnlijk voor het grootste deel laag zou moeten liggen.

De sterrenbeelden van de middenweg

Draak en Haan zouden het redelijk goed moeten doen in het jaar van de Tijger in 2022. Beide tekens waarderen en delen Tijger z’n enthousiasme en durf; Draak kan echter enige machtsstrijd tegenkomen, en Haan zal waarschijnlijk een manier moeten vinden om niet meegesleurd te worden in de passies van het tijgerjaar. Geiten zouden het ook goed moeten doen, vooral omdat Tijger energie ze socialer zal maken. Geit kan Tijger echter niet altijd bijbenen en moet tijd maken voor rust. Evenzo zal het zachtaardige Konijn dit jaar opwindend vinden, en soms overweldigd worden. Konijn wordt geadviseerd de losse eindjes aan elkaar te knopen voordat hun jaar in 2023 komt.

 


 

Chinese Horoscoop 2022

In het jaar van de Tijger 2022 verandert de horoscoop van ieder sterrenbeeld. Sommigen zullen zich ontdoen van de tegenslagen die in het jaar van de Os 2021 zijn ondervonden, terwijl sommigen voorbereid moeten zijn op problemen en ongelukken.

 

Chinese Horoscoop Rat

Rat 2022

Tijger en Rat zijn heel verschillende astrologische tekens met heel verschillende temperamenten. Tijger neemt levensbeslissingen op basis van impulsen, terwijl jij Rat liever plant en analyseert. Dus laat je niet meeslepen in de opwinding van het Tijger jaar. Wees in plaats daarvan pragmatisch en grondig. Vermijd confrontaties, vooral rechtszaken, omdat protocollen in een Tijger jaar misschien niet worden nageleefd. Rat houdt van regels omdat je ze kunt omzeilen. Maar in het Tijger jaar volgt niemand regels.

De explosieve energie van Tijger kan inspiratie bieden, maar de veranderlijke energie van Tijger kan instabiliteit veroorzaken voor de doorgaans voorzichtige Rat. Dit is niet jouw jaar om snel rijk te worden. Plan dat voor het jaar van de Draak in 2024. Draak is je krachtige bondgenoot. Als anderen je dit jaar als berekenend zien, weet dan dat Ratten logica verschilt van Tijger instinct. Je beste maanden zijn april, augustus en december, en de winter is je beste seizoen. Het element Water machtigt Water Rat geboren in 1972, en Houten Rat geboren in 1984.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Os

Os 2022

Veel plezier in het Tijger jaar! Je hebt hard gewerkt! Maar blijf trouw aan je Os aard om betrouwbaar en sterk te zijn. Anderen kunnen in een Tijger jaar wilde risico’s nemen, maar het is niet in je eigen belang om dat te doen. Bouw in plaats daarvan voort op het ontvangen respect en de stevige winsten die je in je Os jaar 2021 hebt behaald.

Tijger energie kan onverwachte problemen met zich meebrengen, dus blijf op koers en wees ijverig en gewetensvol in je werk. Ossen die geboren zijn tijdens de Tijger maand (februari), op Tijger dag of tijdens Tijger uren (3:00 – 5:00 uur) hebben het gemakkelijker om zich aan te passen aan abrupte veranderingen in plannen en het gebrek aan structuur tijdens een Tijger jaar. Je beste maanden zijn mei en september, en je beste seizoen is de winter. Het element Water versterkt Water Os geboren in 1973 en Houten Os geboren in 1985.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Tijger

Tijger 2022

Ga ervoor, Tijger! De vrijgevochten, krachtige en avontuurlijke Tijger krijgt dit jaar veel geluksmomenten. Dus volg je voorgevoelens en instincten. Dit is jouw jaar om geluk, erkenning, bescherming en welwillendheid te ervaren. Zeg ja tegen elke kans. Liefde wordt gevonden als single, of als in een partnerschap de liefde verdiept en gevierd wordt. Plan grote feesten in de lente en zomer. Zorg ervoor dat je niet te veel geld uitgeeft of al te genereus bent met geschenken. Tijgers worden gesterkt door de energie van hun eigen jaar. Februari, juni en oktober zijn je beste maanden en de herfst is je beste seizoen. Geluk is het sterkst voor Water Tijger geboren in 1962, en Houten Tijger geboren in 1974.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Konijn

Konijn 2022

De impulsieve, explosieve energie van een Tijger jaar is vermakelijk. Maar het kan soms overdreven zijn voor het vredige, zachte karakter van Konijn. Ongeplande veranderingen en te veel opwinding kunnen zelfs jouw gezondheid beïnvloeden. Als je verstrooid of overweldigd bent, blijf dan kalm, spaar je energie en wees de vredestichter. Vind troost in Water in dit Water jaar met baden, sauna’s en naar meren, rivieren of de zee. Verander je badkamer in een luxe spa. Je start volgend jaar in het jaar van de Konijn 2023 een nieuwe levenscyclus, dus voor veel Konijnen is dit het jaar om losse eindjes aan elkaar te knopen en cycli te voltooien. Maart, juli en november zijn je beste maanden en de lente is je beste seizoen. Het element Water versterkt Water Konijn geboren in 1963 en Houten Konijn geboren in 1975.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Draak

Draak 2022

De twee krachtdieren van de Chinese dierenriem zijn Draak en Tijger. Jij, Draak, kunt uitkijken naar en genieten van de wilde activiteiten van het Tijger jaar, plotselinge veranderingen in plannen en veranderende relatiedynamiek. Je kunt succes, vieringen en goede kansen ervaren. Maar je kunt dit jaar ook worden uitgedaagd als je plannen door anderen worden geblokkeerd of als anderen je Draak instinct niet volgen. Tegen het einde van het jaar is het duidelijk dat Draak sterker is dan Tijger. Vermijd echter machtsstrijd of rechtszaken, want Tijger heeft een humeur en je kunt gevechten verliezen, zelfs als je de oorlog wint. Je gelukscyclus is het jaar van de Draak 2024, dus blijf gefocust. April, augustus en december zijn je beste maanden. De lente is je beste seizoen. Het element Water machtigt Water Draak geboren in 1952 en Houten Draak geboren in 1964.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Slang

Slang 2022

Onbezonnen Tijger energie is heel anders dan de verfijnde gevoeligheden van Slang. De gedurfde activiteiten van anderen kunnen leiden tot moeilijkheden of calamiteiten, dus onthoud je van overreageren of mede-afhankelijk zijn. Gebruik je Slangenwijsheid om de heethoofden van het Tijger jaar af te koelen. Introspectie en meditatie brengen beloningen met zich mee. Een goed gebruik van de vitale energie van het Tijger jaar is om je interesse in kunst na te jagen. Bouw in je carrière voort op wat je hebt bereikt in het jaar van de Os 2021. Je beste maanden zijn mei en september, en je beste seizoen is de lente. Het element Water machtigt Water Slang geboren in 1953, en Houten Slang geboren in 1965.

Lees meer…

 

 


 

 

Chinese Horoscoop Paard

Paard 2022

Fijne tijden voor Paard! Paard is Tijger z’n beste vriend, samen met Hond. Dit Tijger jaar is je gelukkige kans om naar groenere weiden te racen en te galopperen naar nieuwe kansen. Voor sommige Paarden is dit een kans om echt los te lopen na de beklemmende voorgaande jaren van Os en Rat. Maar voor alle Paarden is het een geluk om allerlei nieuwe activiteiten te starten, van het openen van een bedrijf, het kopen van een huis, trouwen of het krijgen van een baby. Anticipeer op gelukkige verandering en gelukkige reismogelijkheden. Het jaar van de Tijger brengt plezier en gezelligheid voor vrienden en familie. Entertainment is misschien duur, maar dit is de tijd voor Paard om goed te leven. Februari, juni en oktober zijn je beste maanden, en je beste seizoen is de zomer. Het element Water machtigt Water Paard geboren in 2002 of 1942, en Houten Paard geboren in 1954 of 2014.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Geit

Geit 2022

Anticipeer op leuke en spannende tijden, beste Geit. Geiten zullen socialer zijn en reizen is hun geluk. Maar raak niet uitgeput door afleidingen van het Tijger jaar. Tijger heeft oneindig veel energie, maar Geiten niet. Dus houd je energie vast en beoefen zelfzorg. Denk na voordat je je overgeeft, te veel uitgeeft of een toezegging doet. Maart, juli en november zijn je beste maanden. De zomer is het gelukkigste seizoen; winter niet. Een nog gelukkiger jaar voor Geiten is het jaar van de Konijn 2023, dus wees niet melancholisch tijdens de winter van dit Water jaar. Het element Water machtigt Water Geit geboren in 2003 of 1943, en Houten Geit geboren in 2015 of 1955.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Aap

Aap 2022

Tijger en Aap zijn tegenpolen. De schijnwerpers staan dit jaar dus niet op Aap, en je houdt er niet van om genegeerd te worden. Je bent een natuurlijke leider, maar niemand is een volger in een Tijger jaar. Jouw gebruikelijke ondersteuningssystemen waarop je vertrouwt, zijn er misschien niet. Vertrouw dus niet op anderen. Wees onafhankelijker en vindingrijker. Om uitdagingen te vermijden, kan je het beste voortbouwen op jouw huidige basis en niet te veel nieuwe projecten aangaan. Je beste maanden zijn april, augustus en december, en je beste seizoen is de zomer. Het element Water machtigt Water Aap geboren in 1992, en Houten Aap geboren in 2004 of 1944.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Haan

Haan 2022

Het jaar van de Os 2021 was een goed jaar voor jou. Dus bouw voort op jouw successen door de Os energie van geduldig en methodisch te zijn voort te zetten. Tijger jaar brengt enthousiaste energie en spannende veranderingen voor jou, beste Haan. En je ziet kansen voor wedergeboorte. Maar gebeurtenissen kunnen zo snel plaatsvinden in een Tijger jaar dat je de controle kunt verliezen. Houd dus een kritische blik, sterke grenzen, en laat je niet meeslepen in de passie van een Tijger jaar. Blijf in balans tijdens je nieuwe Tijger jaaractiviteiten. Je beste maanden zijn mei en september. De herfst is je beste seizoen. Het element Water machtigt Water Haan geboren in 1993 of 1933, en Houten Haan geboren in 2005 en 1945.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Hond

Hond 2022

Dit is je geluksjaar! Hond en Tijger zijn zeer compatibel, samen met Paard. Geluk en sterke energie zijn bij je om liefde en geluk te kennen. Hond ervaart allerlei meevallers en gunsten, waaronder financieel geluk. Tijd voor een loonsverhoging, promotie op het werk of een nieuwe, voordeligere carrière. Je waardeert de directheid van het jaar van de Tijger en de snelle probleemoplossing die je helpt veel terrein te bestrijken. Geniet van een uitstekend jaar, want het bewustzijn van een Tijger jaar inspireert je om de wereld te veranderen. Februari, juni en oktober zijn je beste maand, en de herfst is je beste seizoen. Het element Water maakt de Water Hond geboren in 1982 en Houten Hond geboren in 1994 of 1934 sterker.

Lees meer…

 

Chinese Horoscoop Varken

Varken 2022

Spannende tijden! Je dromen kunnen worden vervuld omdat Tijger en Varken goede bondgenoten zijn. Geluk is met je in alle inspanningen, inclusief romantiek. Ten slotte heb je kansen voor avontuur, vooruitgang en reizen – vooral na het bezadigde jaar van de Os 2021. Tijger jaar 2022 en het jaar van de Konijn 2023 creëren een zeer gelukkige tweejarige cyclus voor alle Varkens. Maart, juli en november zijn je beste maanden. Herfst en winter zijn je beste seizoenen. Het element Water maakt Water Varken geboren in 1983 en Houten Varken geboren in 1995 of 1935 sterker.

Lees meer…