We hebben heel vaak gehoord dat de sterrenbeelden elk geclassificeerd zijn onder een van de vier klassieke elementen: aarde, lucht, water en vuur. Nu zijn er twaalf  sterrenbeelden , terwijl de klassieke elementen vier zijn. Dus elk van de klassieke elementen is verbonden met drie van de sterrenbeelden en er zijn enkele persoonlijkheidskenmerken die leden van elk van deze drie astrologische tekens gemeen hebben. Laten we eens nader bekijken hoe de twaalf sterrenbeelden onder elk van de vier klassieke elementen worden ingedeeld.


1. Aarde

Stier, Maagd en Steenbok

2. Lucht

Tweeling, Weegschaal en Waterman

3. Water

Kreeft, Schorpioen en Vissen

4. Vuur

Ram, Leeuw en Boogschutter

Het plaatsen van deze tekens onder elk van de klassieke elementen volgt een cyclische volgorde. Als voorbeeld  Ram een ​​vuurteken is en het volgende sterrenbeeld, dat Stier is, is een aarde teken. Dit wordt gevolgd door Tweeling, wat een lucht teken is, en het volgende sterrenbeeld is Kreeft, wat een water teken is.

Dezelfde cyclus wordt herhaald voor de volgende acht elementen.

Astrologen over de hele wereld geloven en hebben vaak waargenomen dat de symboliek heel exact is, in de mate dat het klassieke element waaronder je sterrenbeeld ligt een diep effect heeft op je persoonlijkheidskenmerken.

De klassieke elementen gaan ook een lange weg in het definiëren van de intermenselijke menselijke relaties tussen mensen die behoren tot de gerelateerde sterrenbeelden. Zoals een romantische relatie van een persoon die het sterrenbeeld bedekt is onder het element water, met iemand wiens sterrenbeeld bedekt is onder de aarde.

In de klassieke mythologie geloofde men dat de wereld is samengesteld uit de vier elementen aarde, water, vuur en lucht en voor het waarborgen van harmonie; elk van de vier elementen moet vreedzaam naast elkaar bestaan ​​om een ​​balans in het leven te brengen. Hetzelfde geldt als we kijken naar de interpersoonlijke relaties van individuen die van een apart element van de dierenriem zijn.

Met de studie van de dierenriem elementen van aarde, lucht, vuur en water, kunnen we net als bij de studie van sterrenbeelden de unieke kenmerken ontdekken die een persoon ontmaskeren, en werken aan zijn succes in het leven. Dit behandelt aspecten zoals het leven, carrière, interpersoonlijke relaties, gezondheid, psychologie en de natuur.

Laten we als voorbeeld vuur overwegen. Vuur kan goed werken voor ons en helpt bij het bereiden van voedsel. Maar het kan een schuur afbranden.

Op dezelfde manier kunnen mensen die tot astrologische tekens van het vuur behoren, temperamentvol zijn, maar als ze goed worden beheerd, kunnen ze nuttig zijn. Hoewel zulke mensen emotioneel turbulent  zijn, kunnen ze ook  heel gepassioneerd zijn.

Op dezelfde manier duiden waterborden op onze intuïtie, en ook op de emotionele aspecten. Water stroomt als het vloeibaar is of het kan vast zijn zoals ijs. Bij verdamping worden het wolken.

Deze mensen betekenen de onbekende emoties in de psyche van menselijke wezens. Ze stromen overal en zoeken de scheuren uit om te verkennen.

Op dezelfde manier zijn aardetekens nuchtere mensen die solide, stabiel en veelzijdig zijn. Ze zijn betrouwbaar en je weet dat ze er altijd zijn.

En als iemand tot de luchttekens behoort, kan hij / zij niet worden vastgehouden. Lucht is noodzakelijkerwijs van het leven, en dergelijke mensen zijn essentieel voor de mensen van andere elementen. Ze worden bijgehouden in hun gedachten, en hier kunnen ze theorieën maken, problemen oplossen en de wereld beneden zien.