De basis van je horoscoop

Horoscoop Daghoroscoop Sterrenbeeld Sterrenbeelden

Niemand van ons kan het lezen van je horoscoop ontkennen. We hebben het allemaal op een bepaald moment in ons leven gedaan, hetzij in afwachting bij de dokter of elke ochtend voordat we op werk gaan. Er zijn verschillende redenen waarom mensen horoscopen lezen. De meesten doen het voor de lol, terwijl enkelen worden gedreven door een onschuldige nieuwsgierigheid om de toekomst te voorspellen. Wat de redenen ook zijn, we vragen vaak of er enige waarheid is in de interpretatie van deze sterrenbeelden.

 


 

Horoscopen kunnen frivool en triviaal lijken, maar in werkelijkheid zijn ze gebaseerd op een prachtig geordend systeem dat de kosmos wordt genoemd – de zon, de maan, de planeten en de sterren. De posities van deze hemellichamen geven iemand een helder inzicht in hun liefdesleven, carrière en persoonlijkheidskenmerken.

Het rad van de dierenriem (Zodiac)

Het astrologische systeem kan worden begrepen met een illustratie van het rad van de dierenriem. Het rad is een eeuwige cirkel die de zon wordt genoemd. Binnen deze cirkel is een band met twaalf huizen. Elk van de twaalf huizen is ongeveer 30 graden en vertegenwoordigt een bepaald sterrenbeeld. Daar zijn er 12 sterrenbeelden – Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Ook wel bekend als het wiel des levens, heeft het rad van de dierenriem geen formeel begin of einde. Elk punt kan worden beschouwd als het begin. Om het systeem te vereenvoudigen, is Ram als uitgangspunt gekozen in onderling overleg. De geboortedatum wordt gebruikt als ijkpunt om uw sterrenbeeld te bepalen.

Elementen en regerende Planeten

In de astrologie heeft elk sterrenbeeld een identificerend symbool. De Ram is bijvoorbeeld het symbool voor Ram, de Tweeling voor Tweelingen en de Stier voor Stier. Bovendien wordt elk teken bestuurd door een element en een regerende planeet. Er zijn vier elementen. Het zijn Aarde, Water, Vuur en Lucht. Er zijn drie vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter), drie water tekens (Kreeft, Schorpioen en Vissen), drie luchttekens (Tweeling, Weegschaal en Waterman) en drie Aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok).

Elk huis heeft ook een heersende planeet: Ram (Mars), Stier (Venus), Tweelingen (Mercurius), Kreeft, Leeuw, Maagd (Mercurius), Weegschaal (Venus), Schorpioen (Pluto), Boogschutter (Jupiter), Steenbok (Saturnus), Waterman (Uranus) en Vissen (Neptunus). Kreeft en Leeuw hebben geen heersende planeet. Kreeft wordt bestuurd door de maan en Leeuw door de zon.

De interpretatie van de horoscoop is verbonden met de interacties tussen symbool, het element en de heersende planeet. De karaktereigenschappen van een persoon worden bepaald op basis van de aard van het element. Vuur als symbool van hitte en woede betekent een persoon met een warme of kortzichtige geest. Het symbool kent ook bepaalde kwaliteiten toe aan de persoon.

De laatste factor is de heersende planeet. De planeten hebben specifieke kwaliteiten. Venus heeft bijvoorbeeld associaties met liefde terwijl Neptunus humeurig is. De drie heersende hemellichamen – de zon, de maan en de planeten reizen door de 12 huizen. Vanwege de verschillen in temperamenten reageren planeten anders op elk huis. Horoscopen worden gegenereerd op basis van de interacties tussen planeten en sterrenbeelden.

Dus dit was een korte samenvatting over horoscopen . Alle punten die op je sterrenbeeld staan, zijn mogelijk niet op jou van toepassing; het is echter verkeerd om te zeggen dat ze geen element van waarheid bevatten.