astrologie
door: Henrik Massink | Zodiac Horoscoop ©

In het Sanskriet wordt het Ardra genoemd. In het Engels is het Betalgeux. De astronomische naam is Alpha Orion.

In Tamil zijn slechts twee sterren voorafgegaan door het woord ‘Thiru’ wat ‘meest gerespecteerd’ betekent. De ene is Thiruvadirai en de andere is Thiruvonam.

Thiruvadirai is Betalgeux. Deze ster duidt Shiva aan. De andere ster staat voor Maha Vishnu.

De voorzittende godheid van de ster Betalgeux is Rudra, dat is Shiva.

Deze ster kan gemakkelijk in de lucht worden gezien vanwege de grootte en relatief korte afstand tot de aarde.

Volgens Sir James Jeans, de beroemde auteur van ‘Mysterious Universe’, is de ster Betalgeux zo omvangrijk dat hij twee crores en vijftig lakhs van bollen ter grootte van onze zon kan bevatten. En de zon is dertien lakh van tijden groter dan onze aarde. Dat is de intense grootte van Betalgeux.

Het is één vurig van aard, dat een waarnemer de ster terecht heeft beschreven nadat hij hem door de 100-inch telescoop van het Mount Wilson Observatorium in Amerika heeft gezien: “Ik zag het laaiend, het gebrul van die ongelooflijke oven gierde de hele nacht door, brandend voor altijd en ooit, van het begin der tijden tot die onberekenbare dag, waarop de tijd geen betekenis meer zal hebben. ‘

Dit is de derde helderste ster in de lucht.

De hindoe-puranas geven de naam Manmada voor de God van liefde. Manmada wordt geïdentificeerd als Boogschutter in de lucht.

We kunnen de verdwijning van Boogschutter zien, dat is Manmada, aan de westelijke horizon terwijl Rudra – Betalgeux – in het oosten oprijst. Dit is effectief en duidelijk beschreven in de Purana door middel van een eenvoudig verhaal.

De purana’s zeggen dat Manmada onmiddellijk is verbrand en onmiddellijk tot as is herleid, toen vurige Rudra – Betelgeux – opstond en zijn felle blik over de beledigende Cupido uitstrekte.

Deze aflevering wordt glorieus gezongen van onheuglijke tijden tot op de dag van vandaag in elk hoekje van India. De dansers met hun fantasierijke vaardigheden vangen deze prachtige scène op en reproduceren het in elke fase tot op de dag van vandaag.

In de Purana’s kunnen we zien dat de demonische krachten altijd 180 graden tegenovergesteld zijn aan die van de Goddelijke krachten.

De lucht is verdeeld in 360 graden en altijd winnen de goddelijke krachten de demonische krachten die altijd precies tegengesteld zijn aan hen.

Dus Ardra is zo’n ster verheerlijkt door de Purana’s, Heer Shiva verbrandde de boze hartstocht onmiddellijk.

Dit wordt Kama Dahanam genoemd en betekent verbranding van kwade passie.

Mahabharata beschrijft het verbranden van Khandava-bossen.

Valmiki in Ramayana beschrijft hoe Hanuman de stad Sri Lanka verbrandde.

Napoleon beschreef de historische verbranding van Moskou in 1812 als ‘het felste, het meest geweldige en het meest sublieme dat de wereld ooit zag’.

Dit zijn alle beschrijvingen van het aardse vuur van een veel kleiner gebied.

Wanneer we denken aan de vurige eeuwigdurende branden voor miljarden en miljarden jaren aan de hemel zijn we verbluft.

We worden herinnerd aan deze geweldige Betalgeux in ons dagelijks leven door een klein verhaal over Purana.

Observeer de lucht en lees de Purana’s. We kunnen de Puranische verhalen op een betere manier begrijpen waarvan de werkelijke betekenis verborgen is in de enorme, oneindige, grenzeloze, onmetelijke ruimte.

Dit vind je ook leuk