horoscoop
door: Nella Hajji | Zodiac Horoscoop ©

Heb je je ooit afgevraagd waar de persoonlijkheid van je kat vandaan komt?

Ik vraag me altijd af waarom mijn twee katten zo anders zijn, ondanks dat ze in dezelfde omgeving zijn opgegroeid. Noah is attent, aanhankelijk en ondeugend terwijl Tijger je typische schrielhannes is: serieus, haat verandering en wil alleen genegenheid op haar voorwaarden. Het vinden van het waarom van de persoonlijkheid van jouw kat lijkt misschien ingewikkeld, maar het kan net zo eenvoudig zijn als naar de sterren kijken. De zodiac (sterrenbeelden) is meer dan horoscopen voor de mens.

webtrafficgeeks

Binnen de geordende sterren kun je zowel inzichten over jezelf als over je kat vinden. Hier is een korte opsomming van elk teken en wat het kan vertellen over de persoonlijkheid van jouw kat.

Ram.

Het teken van Ram wordt geregeerd door de planeet Mars. Mars staat bekend als “de heldere en brandende” geregeerd door passie en gedrevenheid. Ram is een vuurteken dat de Ram-kat zelfverzekerd en sterk maakt. Nee als antwoord is niet in hun denkwijze. Wanneer een Ram-kat niet komt wanneer ze geroepen worden, neem het dan niet persoonlijk op. Als vuurteken is de Ram-kat buitengewoon slim en speels. Ze willen het middelpunt van je wereld en je bezittingen zijn. Natuurlijk, nieuwsgierig en zelfverzekerd, zal de Ram-kat mogelijk wat vaker langskomen bij de dierenarts dan u zou willen.

Stier.

Add-link-exchange.com

Het teken van Stier wordt geregeerd door de planeet Venus. Venus is de planeet van liefde, schoonheid en zachtheid. Stier is een aardeteken en creëert veel wilskracht. De Stier-kat wil zijn deel hebben en opeisen. Wanneer ze iets willen doen, dan is dat de manier waarop het zal zijn. Stier-katten zijn van nature schuw en moeten zich veilig voelen. Ze houden ervan genegenheid te tonen, maar alleen wanneer ze in de stemming zijn. De Stier-kat heeft een evenwichtige en rustige omgeving nodig. Harde geluiden en chaos zullen ze gestrest en van streek maken. Mijn Tijger  is een Stier; zij is bang voor onweersbuien en andere harde geluiden zoals hamers. Zij is ook de meest koppige kat die ik ooit heb gehad.

Tweeling.

Het teken van Tweeling wordt geregeerd door de planeet Mercurius. Mercurius is de planeet van intelligentie. Tweeling is een luchtteken met een aarde geest. Katten met hun sterrenbeeld in Tweeling zijn zowel passief als agressief, positief en negatief, uitgaand en gereserveerd. Tweeling-katten zijn niet in “eigendom”. Ze zijn zelden gebonden aan één persoon. De Tweeling is een snelle leerling, houdt van beweging, heeft een snelle humor en is aanhankelijk. Ze kunnen echter ook nerveus zijn, niet afhangen van hun eetgewoonten en gevoelig zijn voor verlatingsangst vanwege hun behoefte om met anderen samen te zijn.

Kreeft.

Het teken van Kreeft wordt geregeerd door de maan. De maan is emotioneel, gevoelig en koesterend. Kreeft wordt geregeerd door water dat vloeibaar en in beweging is. Katten die onder dit teken worden geboren, zijn liefdevol en vriendelijk van aard. Ook al houden ze ervan om bij je te zijn, de meeste Kreeften hebben continue geruststelling nodig. Nieuwe plaatsen en mensen kunnen ervoor zorgen dat ze niet goed aarden. Kreeft-katten houden ervan andere dieren te verzorgen en goede metgezellen voor andere katten te zijn. Ze worden gecontroleerd door hun eetlust en kunnen snel aankomen. Gratis eten mag niet op het menu van de Kreeft-kat staan.

Leeuw.

Het teken van Leeuw wordt geregeerd door de zon. De zon is opwindend, edel en genereus. Leeuw is een vuurteken met energie om te verbranden. Leeuwen houden van het buitenleven en alles wat daarbij komt kijken. Ze houden ook van miauwen. Hij of zij vindt het leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Een groot voordeel van het hebben van een kat met hun teken in Leeuw is dat zij de meest loyale katten in de zodiac zijn.

Maagd.

Het teken van Maagd wordt geregeerd door Mercurius. Mercurius is de planeet van het intellect. Wanneer Maagd en Mercurius worden gecombineerd, creëren ze de rustigste kat in de astrologische opstelling. De Maagd-kat is een voorvechter van stressvolle omstandigheden. Net als de Stier houden ze van routine en doen ze het niet goed met verandering. Maagd-katten houden van miauwen en volgen je van de ene plaats naar de andere. Door dit gedrag zijn ze een geweldige kat voor mensen die van het buitenleven houden.

Weegschaal.

Het teken van Weegschaal wordt bestuurd door de planeet Venus. Venus maakt Weegschaal-katten besluiteloos en een beetje ADHD. Ze zijn moeilijk te trainen vanwege hun onvermogen om aandacht lang vast te houden. Weegschaal-katten zijn liefdevol en aangenaam, maar hebben een zachte discipline nodig om zich veilig te voelen. Als je een kat wilt hebben die gewoon meegaat met de stroom en die met complete chaos te maken heeft, dan is een Weegschaal niet iets voor jou. Structuur is een must. Weegschaal-katten hebben ook onregelmatige eetgewoonten. Ze hebben de neiging om alleen te eten als ze dat willen.

Schorpioen.

Het teken van Schorpioen wordt geregeerd door de planeet Pluto. Schorpioen is een waterteken en zeer emotioneel. De Schorpioen-kat is robuust en heeft een sterke wil. Ze krijgen meestal wat ze willen en hebben veel invloed op andere katten en mensen. Schorpioenen hebben dagelijks lichaamsbeweging nodig om stress te verminderen en net als hun mede-Weegschaal-kat hebben ze behoefte aan structuur. Zonder structuur zal de Schorpioen-kat profiteren van iedereen en alles waarmee hij of zij in contact komt. Deze katten zijn extreem intuïtief en zullen nooit vergeten wanneer ze onrecht wordt aangedaan. Een Schorpioen-kat kan goed alleen zijn maar geniet ook van goed gezelschap, vooral van jou. Ze houden ervan om zich verzorgd te voelen.

Boogschutter.

Het teken van Boogschutter wordt geregeerd door de planeet Jupiter. Boogschutter is een vuurteken dat houdt van een uitdaging. Het glas is altijd halfvol voor een kat met hun teken in Boogschutter. Deze katten zijn blij, extravert en vriendelijk. Ze houden ervan om fysieke genegenheid te krijgen en voelen dat ze je enige echte liefde zijn. Loyaliteit is de specialiteit van een Boogschutter, waardoor ze te allen tijde bij je willen zijn. Als je niet oppast, kan deze eigenschap verlatingsangst worden. De Boogschutter-kat verlangt naar gezelschap en vindt het heerlijk om nog een kat of een dier in huis te hebben. Een uitzondering bij katten ;)

Steenbok.

Het teken Steenbok wordt geregeerd door de planeet Saturnus. Saturnus is een aardeteken en een van de meest geaarde tekens van de zodiac. Dit maakt de katten van Steenbok schoon, verfijnd en intens met een eigen geest. Ze houden ervan om rond te rennen en te bewegen. Steenbokken slapen niet zo veel als andere katten en lijden aan angst in stressvolle situaties. Ze zijn niet altijd de beste metgezellen voor andere dieren. Als ze gedwongen worden om stiefbroers en -zusjes te krijgen, kunnen ze de tijd nemen om eraan te wennen.

Waterman.

Het teken van Waterman wordt bestuurd door de planeet Uranus. Waterman is een luchtteken en is toevallig het meest intelligente en intuïtieve teken in de zodiac. Waterman-katten zijn onvoorspelbaar en kunnen in ongeveer twee seconden van nul naar honderd gaan. Deze katten zijn soms ook moeilijk omdat ze graag doen wat ze willen doen wanneer ze het willen doen. Wat hen geliefd maakt is dat ze heel lieflijk zijn en van anderen houden. De Waterman-kat is perfect als je wilt dat ze een maatje zijn voor een andere kat, hond of kip! Ze zijn een perfect maatje voor iedereen waarmee je ze combineert. Waterman-katten hebben echter hun ruimte en alleen tijd nodig om hun volgende verbazingwekkende verrassing te plannen en net als je het het minst verwacht, ze je zullen verbazen.

Vissen.

Het teken Vissen wordt geregeerd door de planeet Jupiter. Vissen is een waterteken en vermengd met de lucht van Jupiter, krijg je een kat met een magische gevoeligheid. Katten in het teken Vissen zijn van nature lief en hebben een vredige omgeving nodig om te bloeien omdat ze gemakkelijk gestresst raken. Net als Leeuw-katten worden deze katetn soms gepest vanwege hun niet-agressieve karakter. Vissen-katten zijn zeer onafhankelijke katten. Ze doen wat ze willen zonder de aandacht van anderen te trekken. Wat betekent dit voor jou? Laat je niet misleiden. Ze hebben je goed opgeleid.

Ik hoop dat deze astrologische beschrijvingen van de sterrenbeelden je enig inzicht kunnen geven in de persoonlijkheid van je kat. Dit is een leuke manier om naar de sterren te kijken en naar je kat. Ik heb geen flauw idee wanneer mijn poes Noah is geboren. Volgens de beschrijving denk ik dat ze misschien een Leeuw is.

Dit vind je ook leuk