astrologie
door: Adam Keer | Zodiac Horoscoop ©

De hindoe- heilige schriften hebben een encyclopedisch karakter. De Purana’s schrijven remedies voor voor alle soorten menselijke problemen. Er zijn achttien grote puranas. Alle zijn zeer interessant en informatief van aard.

  Sanskriet ( deel van de heilige hindoe geschriften) bevatten allerlei soorten onderwerpen. Maar de menselijke natuur is om het beste onderwerp te selecteren voor het verkrijgen van rijkdom, gezondheid en een alomvattend succes.

Hiervoor kunnen we Agni Purana lezen die Gems behandelt. Hoofdstuk 246 van Agni Purana geeft je de kenmerken van edelstenen.

In de oudheid worden koningen geadviseerd door de hof priester om edelstenen te dragen die gunstig zijn. Dus een koning mag diamant, smaragd, robijn, parels, saffier, lapis lazuli, maansteen, zonnesteen, kristal, topaas etc. dragen.

Edelstenen in goud geven welvaart en succes.

Maar men moet de juiste edelsteen kiezen die voor hem geschikt is. Hiervoor moet hij zijn horoscoop bestuderen en het juweel kiezen op basis van de planetaire posities.

Je moet ook de edelstenen testen voordat je ze draagt.

Innerlijke glans, vrij van onzuiverheden en goede formatie zijn essentieel voor een goed edelsteen.

Dergelijke edelstenen kunnen worden gedragen.

De edelstenen die onzuiver, gebarsten en kiezelstenen bevatten, moeten helemaal niet worden geselecteerd en gedragen.

Het is aanbevelenswaardig om diamant te dragen. Maar er is ook een uitzondering. Degenen die geen kind hebben, mogen geen diamanten dragen. Dit houdt in dat het dragen van diamant de zwangerschap zal vertragen. Dus moet men voorzichtig zijn en niet snel iets dragen dat de algemene regels bestudeert.

Welke diamanten zijn goed en hoe selecteer je ze? Hiervoor geeft Agni Purana een perfect antwoord.

De diamant die kan worden getransporteerd door water, dat onbreekbaar is, zonder onzuiverheid, van zeshoekige vorm, heeft de glans van regenboog, licht en briljant als de zon is erg gunstig om te dragen.

De smaragd bezit de tinten van de pluim, van een papegaai, glanzend, stralend, zonder onzuiverheid en bevat minuscule deeltjes die lijken op gepoederd goud en is veelbelovend.

De robijnen die worden verkregen uit kristalmijnen kunnen worden gebruikt. De beste robijn zal extreem rood en vlekkeloos zijn.

De parels verkregen uit oesters zijn over het algemeen vrij van onzuiverheden. Parels van conch schelpen  zijn veel beter., witheid, transparantie en zwaarte zijn de goede eigenschappen van een goede parel.

Een goede saffier kan onschatbaar worden verklaard, die in de melk schijnt, meer glans en tint van zijn eigen kleur verspreidt.

Het is een gebruikelijke gewoonte om elke edelsteen te reinigen door deze in de melk van de koe te dopen om eventuele onzuiverheden te verwijderen voor het dragen.

De edelkunst is een wetenschap op zichzelf en je moet ervoor zorgen dat je de hele ‘Ratna Sastra’ bestudeert, wat de wetenschap van edelstenen betekent.

Veel succes allemaal.

Dit vind je ook leuk